Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Въздушни компресори на REM Power

Първото ни запознанство като издатели на техническо списание с фирма Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) и с нейния изключително енергичен и всеотдаен в работата си представител за България, г-н Тони Йовановски, бе през 2014 г. по време на пролетната среща на фирма „Ташев-Галвинг“ ООД с партньори. От това време горе-долу датира и партньорството между двете фирми. Тогава г-н Стефан Стефанов, търговски мениджър в „Ташев-Галвинг“, заяви, че партньорството между тях и REM Group тепърва предстои.

За изминалите близо четири години, с усилията на дистрибутора „Ташев-Галвинг“ ООД и неговата широко разклонена търговска мрежа в страната, машините с марката REM Power бързо се наложиха и на българския пазар. Привлякоха вниманието на клиентите, защото отговарят на класическите изисквания за успешни продажби – разнообразие от модели, добро качество, сигурен сервиз и силно конкурентни цени.

Отчитайки качеството и достойнствата на вече предлаганите у нас машини, в рамките на няколко месеца през годината, представихме заваръчните апарати на REM Power – „Телоподаващи MIG/TIG/MMA инверторни заваръчни апарати REM Power“ и „Апарати REM Power за заваряване с електроди“, които привлякоха широка читателска аудитория.

Сега навлизаме опознавателно в друга продуктова територия, в която REM Power също се представя много успешно – въздушните компресори. Гамата включва бутални и винтови компресори, както и специални компресори, пригодени за работа на открито. Предлагат се машини за домашна, полупрофесионална и професионална употреба, за индустриални и производствени цели. Според начина им на смазване освен класическите, които се смазват от маслото в картера, все повече модели работят без смазваща система. Като цяло компресорите на REM Power се отличават с дълготрайност, енергийна ефективност и икономично разходване на електроенергията, ниско ниво на отделяния при работата шум. Такова в синтезиран вид е и мнението на специалистите от „Ташев-Галвинг“ ООД, които продават и обслужват технически тези машини.

Да представим цялата продуктова гама компресори REM Power е задача неизпълнима, а и едва ли има смисъл да опитваме, защото всеки лесно може да се запознае с моделите, които към момента „Ташев-Галвинг“ ООД предлага.

Серия S – „тихи“ компресори

Ние обаче ще погледнем по-напред в бъдещето и ще представим авансово една нова серия S – „тихи“ компресори, които фирмата, включително и в България, ще пусне на пазара след около месец. Наред с това представямe и два компресора от другия фланг на продуктовата листа – професионалната. Избрахме ги след консултация със специалисти по показателя „най-добро качество, съчетано с примамливо ниска цена“.

Представяме все още липсващата на пазара серия S благодарение на възможността, която ни бе предоставена първият влязъл в страната ни компресор от този вид – моделът S24, да бъде изпробван първо в редакционната работилница на „Направи сам“.

Елегантна, грабваща погледа машина, която отлично се вписва в представата за компресор в домашната работилница, както и за други, включително професионални, цели, изискващи сравнително малък дебит на въздушната струя, при високи изисквания относно нивото на отделяния при работа шум.

Компресорът има два цилиндъра, чиито бутала се задвижват от разположения между тях асинхронен електродвигател. Това конструктивно решение значително намалява габаритите на машината, липсват ремъчни шайби и ремък, което прави машината още по-безопасна, удобна и приятна при работа, включително когато се пренася от обект на обект. Електродвигателят е с мощност 800 W.

Другата съществена особеност е, че компресорът е от вида „безмаслени“, т.е. той не се нуждае от непрестанно смазване с масло. Поради това отпада необходимостта от картер с масло, което трябва периодично да се подменя, няма опасност при силно наклоняване или невнимателна работа то да се разлее, конструкцията на машината става по-компактна. Което е също особено важно, примерно при боядисване с високо качество на повърхността, няма опасност от попадане на примеси от масло във въздушната струя, поради което отпада необходимостта от маслоотделител. С две думи – компресорът не се нуждае от периодична текуща поддръжка.

Добавяме и важното предимство – ниското ниво на отделяния от компресора шум (под 66 dB). Това доказа и измерването, което извършихме със специализиран измерител на шума на as-Schwabe. Всъщност забележително тихата работа мигновено се долавя и впечатлява още при първото пускане на машината. Машината, като че не трака оглушително, а мърка приглушено. Това му качество е от голямо значение, когато се използва в дома или домашната работилница, в сервиз за компютри или други уреди, където компресорът би вършил отлична работа за почистване на печатни платки, вентилатори, захранващи блокове и други елементи от неизбежно наслоилата се прах. Отлична работа върши и за задължителното почистване на различните ръчни електроинструменти от проникналата прах, дървесни стърготини и други замърсявания. Ако добавим и възможността да захранва със сгъстен въздух и редица пневматични инструменти, за боядисване с пистолет, плюс напомпването на пневматични гуми и т.н., бихме го посочили като отлична машина, задължителна за работилницата на претенциозния домашен майстор.

Компресорът има резервоар (ресивер) с обем от 24 l, който, общо взето, е най-малкият, правещ го подходящ и за професионални цели. Без обаче да затруднява силно неговото пренасяне от едно място на друго, нито да пречи за леснота му съхраняване, защото заема малко място. Ресиверът има клапан за изпускане на сгъстения въздух и пробка за източване на събралата се кондензна вода.

Налягането на въздуха в ресивера се управлява от пресостат, който изключва електродвигателя при достигане на максимална стойност от 7 bar. Налягането на въздуха в ресивера и на изхода се контролира с отделни манометри.

Дебитът на въздушната струя е 150 l/min, което, в съчетание с обема на ресивера, трябва да се има предвид при работа с пневматични инструменти с голям разход на въздух, както и при боядисване с пневматичен пистолет при по-големи по площ повърхности, когато се изисква високо качество на покритието.

По-ниското ниво на шума се дължи и на по-ниската честота на въртене на вала, който задвижва буталата – 1700 min¯¹, докато при другите едноцилиндрови компресори тя е около 2800 min¯¹. По-ниската честота на въртене означава още по-малко износване на триещите се елементи, което осигурява около 3 пъти по-голяма дълготрайност на компресора.

Компресорът S24 тежи 24 kg.

Серията S обхваща още три модела – S06, S40 и S50. Цифрата в наименованието им показва обема на ресивера. Моделът S06 има дебит 105 l/min и мощност на електродвигателя 580 W. Компресорите D40 и S50 имат електродвигатели с мощност 1100 W, а дебитът им съответно е 196 l/min. Всичките са безмаслени и имат силно снижено ниво на отделяния шум – под 62 dB за S06 и под 70 dB за останалите два модела.

Професионални компресори

E 400/10/100

Сред най-добре представящите се и най-търсени на пазара професионални компресори са двата модела REM Power Е 400/10/100 и Е 500/10/200.

Това са двуцилиндрови бутални компресори с изработени от чугун тела на цилиндрите. Смазването е с масло в картера. Компресорът се задвижва посредством ремъчна предавка. Охлаждането на цилиндрите е въздушно, принудително, с вентилаторна перка. Поради по-голямото си тегло, за по-лесното им транспортиране и преместване те имат по две колела с по-голям диаметър, а малките (едно или две) от другата страна се въртят около оста си за по-добра маневреност.

Основните технически данни на двата компресора са дадени в таблицата.

По мнение на специалисти на „Ташев-Галвинг“ ООД обявените от производителя технически параметри са не само напълно достоверни, но реалните, измерени и доказани в практиката, често ги надхвърлят.

E 500/10/200

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото