Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Още за специализираните инструменти на френската фирма EDMA

При първото представяне на френската фирма EDMA в списанието, специално посочихме, че тя е компания, която се е специализирала и непрестанно се стреми да създава оригинални, често и уникални, повечето професионални, основно ръчни инструменти и приспособления.

В няколко последователни статии разгледахме подбрани модели на инструменти за извършване на обособени видове дейности и специфични операции.

– Инструменти за сухо строителство

– Клещи за пробиване на отвори в профили и изделия от ламарина

– Инструменти за поставяне и закрепване на оградни мрежи

– Приставка за бормашина, която я превръща в отлична ножица за рязане на ламарина.

Завършваме (засега) това най-общо представяне на продуктовия облик на фирмата с още няколко инструмента и приспособления с различни приложения. Общото между тях е, че са оригинални и вършат чудесна работа в това, за което са предназначени.

 

Носач за тежки облицовъчни плочи

Показаният тук инструмент е предназначен за повдигане и пренасяне на големи и тежки каменни, бетонни, дървени и други плочи, използвани за настилане на пътеки, тераси и други места. Той съществено улеснява и прави работата по-безопасна и по-малко натоварваща. Най-малкото не се налага подпъхване на пръстите под плочата за нейното повдигане, несъмнено и носенето е по-удобно.

Инструментът позволява захващане и пренасяне на плочи с широчина между 280 и 665 mm и тегло до 25 kg. Настройването на широчината на захващане се задава лесно и бързо при стъпка от 10 mm (в 20 позиции) на всяко рамо. При издърпване на ръкохватката захващането и задържането на плочата става под действие на нейното тегло. Независимо от широчината на плочата, центърът на тежестта й при симетрично разположени захващащи „лапи“ съвпада с вертикалната осова линия на дръжката. Така висящата във въздуха плоча не се накривява, намалява се опасността да се изплъзне, не се налага прилагане на допълнително усилие за нейното балансиране – все фактори, които допринасят за по-лесно пренасяне.

 

Нож за рязане и изрязване на канали в топлоизолационни плочи

Този много полезен инструмент е предназначен за рязане и изрязване на канали в плочи от практически всички видове топлоизолационни материали – EPS, XPS, каменна и стъклена вата. Издълбаването на канали в плочите се налага при прокарване на тръби за електрически инсталации, при полагане на тръбите при подово водно отопление и др. Инструментът се доставя с два ножа, които се сменят и закрепват бързо и лесно.

Първият представлява комплект от два ножа, чиито предни краища са закривени навътре, един към друг. При издърпване на инструмента двойката ножове изрязва в материала П-образен канал. Той се води на ръка или с помощта на допълнителен водач, който се плъзга по канта на топлоизолационната плоча. Така се издълбават лесно прави канали, успоредни и на желаното разстояние от края на плочата.

Напречното сечение на канала е 35х35 mm. В зависимост от вида на материала рязането се извършва чисто, със сравнително гладки стени и без разрушаване на плочата извън границите на изреза. Спазването на определената от ножовете дълбочина намалява ефекта от образуване на топлинен мост и повишени загуби на топлина поради намалената дебелина на топлоизолацията.

Вторият нож с дължина 140 mm служи за право рязане, за изрязване на канал в топлоизолационния материал или за неговото цялостно прерязване.

Понеже стана дума за рязане на топлоизолационни материали, заслужава внимание и специализирания за същата цел нож на EDMA, предназначен за работа с електрически саблен трион.

 

Комбинирана чертилка

За всеки шлосер чертилката е инструмент от първа необходимост, който при работи с метални изделия замества класическия молив. Класическата чертилка представлява инструмент, който завършва със стоманено острие с добре заострен връх. Чертилката оставя върху метала видима драскотина, примерно за отбелязване на дадено разстояние от канта на детайла. За това обаче е необходим и метър.

Комбинираната чертилка на EDMA съчетава двата инструмента в един. С нея може да се маркират (очертават) точно разстояния от 5 до 100 mm със стъпка от 5 mm. За всяко от тези разстояние инструментът има стъпаловиден изрез, чрез който се опира в канта. Маркирането става като точковидно, чрез леко завъртане на инструмента вляво и вдясно или във вид на линия, когато чертилката се изтегля по продължение на канта.

Удобен за работа инструмент, намалява се вероятността от погрешно отчитане на разстоянието и съответно, погрешно маркиране. Инструментът е изработен от неръждаема стомана.

 

Ъгломер

Поради крайно опростената си конструкция, удобен за държане в джоба, здрав, лесен за употреба и с ниска цена, този ъгломер или по-точно, инструмент за измерване на наклони, е отличен помощник при строително дърводелство, изграждане на дървени конструкции в градината, при строителство и ремонт на покриви и др. – навсякъде, където се налага измерване на наклони при допустима точност ±1˚. Тази стойност е посочена от производителя.

Отчитането на наклона се извършва в градуси или проценти.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Виж още за специализираните инструменти на EDMA:

 

* Ръчни инструменти за работа с оградна мрежа на EDMA;

* Щанцови клещи за пробиване на отвори в ламарина;

* Приставка за рязане на ламарина TURBOSHEAR NIBBLER;

* Инструменти за сухо строителство на френската фирма EDMA


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото