Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Сензорно управлявана лампа с видеонаблюдение Steinel L 600 CAM

Гореща новина от лидера при осветителните тела със сензорно управление, немската фирма Steinel, е току-що пуснатата на пазара нова лампа за външно осветление Steinel L 600 CAM. Десетилетия наред Steinel непрестанно създава все по-съвършени сензори за установяване движение на хора извън или във вътрешността на сгради. Управляваните от тях осветителни тела, включително с вграден сензор, стават все „по-интелигентни“. Благодарение на бързо развиваните LED източниците на светлина, те стават и все по енергийно ефективни, т.е. по-икономични в потреблението на електроенергия.

Сега Steinel прави нова, сериозна крачка напред, със създаването на осветително тяло от нов вид, първо по родя си в продуктовата листа на фирмата. Новият модел Steinel L 600 CAM е не само комбинирана със сензор за движение перфектна LED лампа за външно осветление. Тя разполага и с остро, чувствително дори и в мрака зрение благодарение на вградена видеокамера, която заснема близката до лампата околност с високо качество на образа – разделителна способност HD (1280×720 px), включително през тъмната част на денонощието при осветеност от лампата. Заснетото видеоизображение се съхранява на поставена в лампата сменяема Micro SD карта. Лампата се доставя с карта памет с капацитет 8 GB. Тя може да бъде заменена с карта с памет до 32 GB.

Посредством свързаност към локална безжична мрежа (WiFi) лампата изпраща комплексен видеосигнал – образ и звук, до преносимо устройство – смартфон или таблет, свързано в интернет. С две думи новата Steinel L 600 Cam изпълнява и ролята на висококачествен безжичен видеодомофон от ново поколение, използващ възможностите за комуникация на световната мрежа.

Получаването на тази информация се извършва чрез инсталирано на смартфон или таблет безплатно приложение CAM Ligh, което работи под управление на двете най-разпространение операционни системи – Android или iOS. Необходима е също така стабилна връзка между лампата и наличната WLAN мрежа. Приложението CAM Ligh се изтегля и инсталира най-лесно чрез сканиране на QR кода за подходящата операционна система, отпечатан в ръководството към лампата.

Новото осветително тяло Steinel L 600 CAM обединява в едно функциите на интелигентно, управлявано от пасивен инфрачервен сензор, осветително тяло, видеокамера и разговорна уредба. Осигурява едновременно добра осветеност и сигурност. Сигурност да виждаш къде стъпваш нощем, сигурност да знаеш кой е стои пред външната врата на жилището или сградата, осигурява разговор от дистанция. Позволява взимането на информирано решение дали да бъде пуснат гостенина в дома или не, дали да бъде задействан паник бутона на охранителната система.

При при поява на движещ се човек или друго топло тяло в обсега за контрол на сензора, смартфонът или таблетът получава сигнал. При активиране на приложението на екрана се появява качествено изображение, придружено със звукова картина.

Лампата Steinel L 600 CAM представлява стилно, елегантно осветително тяло с цвят антрацит, предназначено за външен монтаж. Тялото й е изработено от здрава и устойчива на атмосферните влияния алуминиева сплав, а излъчващата светлина част е изработена от висококачествено опалово стъкло. Лампата има клас на защита IP44, което означава, че е защитена срещу проникване на твърди частички и водни пръски, идващи от произволна посока.

Светлинният източник е изработен от висококачествени светодиоди (LED), което прави реална обявената от производителя средна продължителност на светене 50 000 часа. Пресметнато при средно 4,5 часа светене в денонощие, от лампата се очаква 30 години живот. Както при повечето LED лампи, и тук източникът на светлина не подлежи на подмяна. Нощем лампата свети с пълна мощност за зададен период от време само при наличие на движение в обсега на сензора. През останалото време от тъмната част на денонощието тя свети със силно намалена мощност, респективно ниска консумация на електроенергия.

При пълна мощност на светене лампата излъчва светлинен поток 781 lm (54 lm/W) и консумира 14,3 W. Светлината има цветова температура 3000 K, поради което се възприема от човешкото око като „топла“.

Лампата има чувствителен пасивен инфрачервен сензор с обхват 180˚. Далечината му на действие е до 10 m при тангенциално спрямо лампата движение. При тези условия сензорът покрива и контролира зона с площ 157 m². Прагът на чувствителност за включване на лампата в зависимост от общата осветеност може да се настройва в границите 10–10 000 Lux, а продължителността на светене след включване – от 1 до 15 min.

Вляво – Пасивният инфрачервен сензор има обхват 180˚. Далечината на действие е до 10 m при тангенциално спрямо лампата движение. Вдясно – обективът на видеокамерата се насочва ръчно, като се завърта във вертикална и хоризонтална посока

Всички настройки и управление на лампата се извършват дистанционно и лесно чрез чувствителния на допир екран на смартфона и инсталираното на него приложение CAM Ligh. Единствената извършвана на място ръчна настройка на лампата е насочването на обектива на видеокамерата. Той може да бъде завъртян в хоризонтална посока в сектор от 90˚ и във вертикална – на 20–30˚.

За допълнителна информация и покупка на продуктите на Steinel посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото