Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Успешно партньорство между Husqvarna Construction и „Ташев-Галвинг“ ЕООД

Открояващ се акцент по време на втората по ред тазгодишна пролетна среща на „Ташев-Галвинг“ ООД и партньори (17-18 на май т.г. в Ямбол) бе участието на световно известната компания Husqvarna Construction. С това нейно първо представяне пред фирмите от партньорската мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД бе широко огласено новото перспективно партньорство между българската и шведската фирма. Подбрана гама от машини на Husqvarna Construction вече се предлагат и продават добре от „Ташев-Галвинг“ ООД. Част от тях бяха демонстрирани по време на срещата в Ямбол.

За очакваните резултати от това сътрудничество може да се съди и по факта, че малко повече от месец след срещата, „Ташев-Галвинг“ ООД продаде и първия строителен робот за разрушаване на стоманобетонни конструкции DXR 270, чиято цена с пълен комплект инструменти е близо половин милион лева.

На срещата в Ямбол компанията Husqvarna Construction и нейни продукти бяха представени от г-н Тони Йовановски, който отскоро ръководи продажбите на компанията в нашия регион, включително и за България. С „Ташев-Галвинг“ ООД го свързва ползотворно сътрудничество като представител на Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group), чиито машини успешно се продават у нас. Това също е предпоставка за успеха на машините на Husqvarna Construction на българския пазар.

Г-н Йовановски представи групата Husqvarna като цяло, и по-детайлно продукцията на Husqvarna Construction, чрез няколко впечатляващи филма, както и чрез демонстрация на отделни машини.

Husqvarna Construction е част от групата Husqvarna Group. Тя води началото си от съвсем далечната 1689 г., когато е основана шведската фирма Husqvarna. Започнала като производител на стрелково оръжие – мускети, едни от най-добрите за времето си в Европа, днес тя е гигант, чието производство включва ловно оръжие, велосипеди и мотоциклети, кухненско оборудване, шевни машини, широка гама от инструменти и машини за работа в градини, паркове и гори, включително автоматизирани напоителни системи. Тя е европейски лидер в производството на машини за рязане и пробиване в строителството, при добива и обработката на естествен камък, както и на необходимите за целта диамантени инструменти. Нейните продукти се предлагат под известните марки Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah и Diamant Boart.

Продуктите й се продават в над 100 държави. За Husqvarna Group работят над 13 000 служителя в 40 държави. Нетните продажби на групата за 2018 г. възлизат на 41 млрд. шведски крони (около 3,89 млрд. евро).

Компанията Husqvarna Construction е световен лидер в производството на машини за строителната индустрия. Най-общо казано, това са машини и диамантни инструменти за рязане и пробиване на бетонни елементи, шлифоване на подови бетонни плочи, за разрушаване на строителни, основно стоманобетонни конструкции и др.

Печатното издание на продуктовия каталог на компанията за 2019 г. в обем от 172 стр. включва широк асортимент от трамбовъчни машини за различни видове материали и настилки, вибратори за бетон, машини за прорязване на плитки срезове в още съвсем пресния бетон (1–2 часа след полагане) с цел компенсиране възникването на вътрешни напрежения и предотвратяване образуването на пукнатини в него (технология Soff-Cut), машини за повърхностно изравняване на пресния бетон и обработка на твърди бетонни подове, на циментови замазки и други настилки, ръчни и водими машини за рязане на бетон и асфалт, на бетонни тръби и други строителни материали, машини за изрязване на отвори в бетон и други материали, система от машини и инструменти за рязане на отвори в бетонни стени – с диамантни дискове, вериги или диамантно въже, машини за рязане на скални материали (камък) с диамантно въже, настолни машини за рязане на каменни и керамични облицовъчни плочи, промишлени прахосмукачки за засмукване на шлама при рязане или шлифоване и др. С две думи – от специализирано защитно облекло, диамантни дискове, боркорони и диамантни въжета за рязане до безпощадни при разрушаване на строителната конструкция дистанционно управлявани роботи от серията DXR.

Husqvarna Construction има 9 завода в различни държави, в които работят над 9000 души. Продуктите й се продават в над 70 държави по света.

Съвсем накратко ще опишем някои от демонстрираните от г-н Йовановски машини.

 

Настолна машина за рязане на облицовъчни керамични плочи TS 66R

Това е една от общо 8 предлагани към момента машини от този вид. Този, както и останалите, са проектирани и произведени за професионална употреба. Те са подходящи за продължителна работа, имат дъълг експлоатационен живот. Пригодени са за лесно транспортиране до мястото на работа и бързо привеждане в готовност, режат с висока точност при водно охлаждане на диамантния диск плочи от керамика, порцелан, стъкло и естествен камък.

Моделът TS 66R е пригоден за рязане на плочи с максимална дължина до 660 mm. При рязане под диагонал, максималният размер на плочите е 45х45 cm. Режещият диск е с диаметър 200 mm. Краката на машина са сгъваеми, което улеснява нейното транспортиране и лесно поставяне на работното място.

Електродвигателят е с мощност 800 W. Машината може да реже както под прав ъгъл, така и под страничен наклон до 45˚ спрямо повърхността на плочата. Максималната дебелина на рязане е 40 mm.

Теглото на машината е 41 kg.

 

Трамбовъчна машина LF 100 L

Машината е предназначена за уплътняване на тънки и средно дебели пластове грунд и асфалт. Задвижва се от бензинов четиритактов двигател Honda GX160 с мощност 3,6 kW. Размерите на трамбоващата плоча са 500х595 mm. Тя е изработена така, че по повърхността й да не полепва мек асфалт. Това спомага за получаване на равна и гладка повърхност.

Моделът LF 100 LAT има и ефективно действаща система за оросяване с вода, която спомага за предотвратяване залепването на горещ асфалт върху повърхността на плочата. Увеличеният обем на резервоара осигурява продължителна работа без прекъсвания за доливане на вода. Той е изработен от неподвластен на корозията материал.

Скоростта на придвижване на машината при работа е 25 m/min. Има патентовата антивибрационна система на ръкохватка, която снижава нивото на предаваните на ръцете вибрации под 2 m/s². Това предпазва работещия от появата на т. нар. вибрационна болест и позволява безопасна за здравето непрекъсната работа в рамките на няколко часа.

Машината е идеална за неголеми по обем ремонтни дейности при поддържане пътища, пътеки, тротоари, паркинги и други места.

Теглото на трамбовката е 109 kg.

 

Машина за рязане на бетон FS 305

Тази група машини включва общо 7 модела, способни да режат с диамантен диск и водно охлаждане, плочи от бетон и настилки от асфалт с дебелина от 122 до 241 mm.

Моделът FS 305 е най-лекият, най-компактен и с най-малка мощност представител на тази група. Предназначен е за рязане на дълбочина до 125 mm. Дълбочината се регулира ръчно. Максималния диаметър на режещия диск е 350 mm. Той се върти от бензинов двигател Honda с въздушно охлаждане и мощност 3,5 kW. Въртеливото движение на диска се предава чрез ремък.

Теглото на машината е 54 kg. Това е идеалната машина за малки ремонтни и строителни работи, при работа на места със затруднен достъп. Тя е лесна за транспортиране и удобна при работа. Ръкохватката й може да се регулира по височина. Задното дясно колело може да се изтегля встрани за повишаване на стабилността на машината.

Системата за закрепване на двигателя и вала с режещия диск способства за значително намаляване (поглъщане) на вибрациите чрез еластични елементи, както и за по-добро и производително рязане. Механизмът за закрепване и задвижване на вала гарантира минимални 250 работни часа без необходимост от обслужване. При тази машина отпада обичайната ежедневна потребност от ежедневно подновяване на смазващите лагерите грес. FS 305 няма собствен ход на движение.

 

Ръчна ъглошлайфмашина K 4000

Това е ръчна, универсално приложима машина за мокро рязане на различни, основно строителни материали – бетон, керамични тухли и др. С помощта на специална приставка за засмукване на прахта чрез индустриална прахосмукачка и подходящ диск, машината може да работи и в режим на сухо рязане.

Задвижва се от колекторен електродвигател с мощност 2,7 kW. Може да работи с диамантни дискове с диаметър до 350 mm. Максималната дълбочина на рязане е 125 mm.

Нивото на вибрациите, измерени и на двете ръкохватки, е 3,5 m/s². Ежедневното вибрационно въздействие – A(8) m/s², е 1,2, което означава че не са необходими допълнителни мерки за ограничаване на натоварването от вибрациите. Количеството на охлаждаща вода може да се регулира така, че се подава толкова, колкото е необходимо за отвеждане на образуващия се с прахта шлам.

Теглото на машината е 7,6 kg.

 

Количка KV 970

Количките на Husqvarna са специално предназначени за работа с бензиновите шлайфмашини на компанията. KV 970 може да работи с ръчните ъглошлайфмашини K 770, K770 OilGuard и K 1260, като е подходяща и за K 960. Реже с диамантен диск и водно охлаждане. Благодарение на тази количка ъглошлайфите могат да се ползват и във вариант на колесна машина. С нейна помощ може да се реже по права или крива линия, близо до стени и бордюри. Върху дълбочината на рязане се провежда ефективен контрол, като съществува и опция за лесно връщане към предишните настройки. Машините лесно се инсталират на KV 970, като свързването става чрез бързи връзки. За по-лесно съхраняване и транспортиране ръкохватката на количката може да се сгъва.

 

Бормашина за ядково пробиване 
DMS 160 AT

Този вид бормашини са предназначени за пробиване с боркорона в бетон или тухлен зид на отвори с голям диаметър – в случая до 120 mm. На практика отворът бива изрязан, като в боркороната остава цилиндрично парче от пробития материал. Оттук идва и наименованието на този метод за пробиване (изрязване).

Мощността на бормашината е 1550 W. Честотата на въртене на боркороната (без натоварване) е 1100 min-¹. Тя може да се регулира плавно. Бормашината има стойка по която се придвижва посредством зъбно колело и зъбна рейка. Пригодена е за пробиване на отвори както в подове, така и в стени. DMS 160 AT има светодиоден индикатор, показващ моментното натоварване. Това позволява на оператора да пробива при оптимална мощност на машината. При претоварване защитата сигнализира. Така се предотвратява евентуално повреждане на машината.

 

Вибромастар BV 20G

Вибромастарът (вибродъска) е изключително ефективен инструмент за едновременно уплътняване чрез вибриране на бетоновия разтвор при изливане на стоманобетонни плочи, неговото подравняване и заглаждане на повърхността. Представлява алуминиев профил, наподобяващ дъска с дължина 200 cm. В средата му е монтиран четиритактов двигател с вътрешно горене на Honda. При въртенето си небалансиран маховик създава трептения, чиято честота може да се регулира в процеса на работата чрез промяна на честотата на въртене на двигателя.

Husqvarna Construction предлага и вибромастар, работещ с електродвигател. С вибромастара може да бъдат уплътнявани и подравнявани плочи с дебелина до 160 mm. Профилът от долната страна на мастара е оформен така, че да изтласква излишния циментов разтвор назад. По този начин се запълват и заравняват местата, където работникът е стъпвал.

Вибромастарът има дълга ръкохватка, която позволява работникът да се намира на разстояние до 3,6 m. При по-малки по площ плочи това му позволява да работи успешно, без да стъпва в пресния бетонов разтвор. Нивото на предаваните към ръцете вибрации е 3,2 m/s².

Накрая, отново да се върнем към началото и сензационния робот DXR 270, който така и не стигна до срещата в Ямбол, защото вече бе продаден в Пловдив – с малко въображение, да приемем „по пътя към Ямбол“.

 

За повече подробности и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Първият робот Husqvarna DXR 270, собственост на фирма „Дъга 93”, вече работи в Пловдив


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото