В категории: 2019, Актуални статии, Брой 12/2019, Инструменти, Представяме ви

Какво да очакваме от марката Raider през 2020 г.

За да оценим по-реално новостите, с които популярната марка Raider ще продължи успешното си развитие и през следващата 2020 г., да хвърлим бегъл поглед върху последните няколко години.

2017 бе годината, в която „Евромастер Импорт Експорт“ ООД отбеляза и празнува своя 25-годишен юбилей.

През 2018 г. новата серия електроинструменти Raider Industrial ударно навлезе, завоюва признание и добри позиции на българския и редица чужди пазари.

Същата година „Евромастер Импорт Експорт“ ООД зарадва почитателите на марката Raider с новото, обособено в рамките на фамилията Raider Pro, подсемейство Raider Pro R20 System. Това е ефективен от гледна точка на интереса на клиентите подход, възприет от всички водещи производители на акумулаторни електроинструменти. Обособена група от най-често използваните машини, ползващи общо една или две батерии, едно и също зарядно устройство.

С наближаване края на годината бе логично да потърсим информация с какво от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще зарадват през идната 2020 г. почитателите на марка Raider и нейните разновидности Raider Industrial, Raider Pro и Raider Pro R20 System.

Разговаряхме с инж. Красимир Петков, бранд мениджър за Raider.

 

20 години електроинструменти 
и машини Raider

Основното събитие за „Евромастер Импорт Експорт“ ООД през 2020 г. ще бъде отбелязването на 20-годишнината на марката Raider. След основаването на фирмата през 1992 г. следват няколко години на натрупване на търговски опит в страната, проучване на най-успешните, наложили се в условията на глобалната световна икономика производствени и търговски практики, фирмата основава собствено представителство в Китай – офис и логистичен център.

В резултат на всичко това българската фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД избира по-трудното, но доказало се през годините като по-перспективно и успешно решение: създаването на собствени български марки за продуктите, които предлага на пазара. За разлика от множеството чисто търговски фирми, които на практика нямат принос към продуктите, които продават, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД се заангажира, създава и предлага продукти със собствени марки – общо 11, от които 7 са основните. Сред тях се откроява марката Raider (с нейните подмарки), на която се дължи около 65% от оборота на фирмата. През последните години продажбите на продуктите Raider бележат ръст от средно 20% и повече. Освен на непрестанно повишаващото се качество и трайният възход, пазарният успех на електроинструментите Raider се дължи и на изключително широката продуктова палитра, каквато никоя друга европейска марка в този ценови сегмент не предлага.

Създавайки собствени марки и конкретно Raider, фирмата се заангажира дългосрочно с нейното развитие по отношение на разширяване на видовете машини, обособяването на отделни подсемейства на основната марка, специално съобразени с отделните групи потребители и условия при експлоатацията на техниката, с непрестанното усъвършенстване на предлаганите машини по отношение на по-висока производителност, добавяне на нови функционални предимства при всеки следващ модел, осигуряване на по-голяма дълготрайност, по-удобна и по-малко натоварваща работа с тях.

Съобразявайки се с особеностите на нашия пазар, водеща линия в политиката на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД е стремежът качеството на предлаганите продукти да надвишава значително продажната им цена, съпоставима с обичайните на пазара цени на сходни конкурентни продукти.

Специално бихме искали да откроим и още едно много съществено предимство при покупката на електроинструмент с марката Raider. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД е солидна, изключително успешна и много добре управлявана от семейство Баша фамилна българска фирма. Това означава също много добре развита и функционираща сервизна мрежа. Всичко това осигурява спокойствие на клиента, че в гаранционния период, както и извън него, може да разчита на гарантиран сервиз за всички продукти с марката Raider.

Машините от серията Raider Industrial се ползват с 3-годишна гаранция, а някои от тях и с 5-годишна. За тях е създадена и специална система на сервизно обслужване ‒ „от врата до врата“. След обаждане от клиента, куриерска служба взима и връща ремонтираната машина в рамките на 3 до 4 денонощия. Клиентите пестят време и грижи, а всички разходи са за сметка на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД.

В резултат на всичко това броят на продадените в България и редица други страни електроинструменти и машини Raider надхвърля 2,2 млн.

Накратко, пътят изминат от марката Raider до днес, е:

– През 2000 г. на пазара се появяват първите електроинструменти Raider.

– През 2006 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пуска на пазара марката Raider Pro. Това е успешна крачка за разширяване на пазарното присъствие, отговор на засилващото се търсене на електроинструменти с качества, надхвърлящи нивото на любителската техника.

– През 2017 г., навръх своята 25-годишнина, компанията пуска серията Raider Industrial.

– В началото на 2019 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пуска Raider Pro R20 System в състав от 9 машини, които се предлагат поотделно или в комплект с батерия и бързозареждащо устройство. Към днешната дата, ноември 2019 г., тази фамилия наброява 23 електроинструмента.

 

Какво да очакваме през 2020 г.?

 

Юбилейна серия електроинструменти Raider Pro Black Edition

За отбелязване на 20-годишнината на марката Raider, в знак на признателност към почитателите на марката и с грижа за по-нататъшното й популяризиране, от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД са създали специална селекция от подбрани сред най-популярните видове ръчни електроинструменти от серията Raider Pro – малки ъглошлайфмашини, бормашини, перфоратор и др. Това, което видимо ще ги откроява, е тяхното оцветяване в черно, за разлика от характерния за марката червен цвят. Жестът към клиентите е основно в значително по-ниската цена в сравнение с обичайната за съответния вид и качество машина. Електроинструментите от селектираната юбилейна серия ще се продават от началото на 2020 и през цялата година.

От юбилейната серия Black Edition представяме първата машина, която ни бе предоставена за изпробване в редакционната работилница.

 

Ъглошлайфмашина RDP-AG42

Понеже стана дума за впечатляващото ценово предимство на тези черни на цвят машини, веднага уточняваме, че тази ъглошлайфмашина ще се продава на цена от 59,99 лв. От справката, която направихме, нейната обичайна цена би била 89 лв. Цената е несъмнено предимство, но по-същественото, според нас е, че клиентът получава много добра машина. При мощност на електродвигателя 750 W, тя работи с дискове с диаметър 125 mm. Това я поставя в групата на най-често използваните малки ъглошлайфмашини. Големината и теглото й улесняват държането й с една ръка, когато това се налага. Веднага прави впечатление елегантното издължено и с малък диаметър тяло на машината (обиколка 18 cm). Тя се обхваща лесно с ръка, което я прави осезаемо по-удобна при работа, спомага за по-сигурното й държане и точно направляване.

Пусковият бутон се намира върху горната страна на машината, което улеснява неговото задействане с палеца на ръката – избутва се напред. Машината се изключва лесно чрез натискане върху задния край на бутона. Така се осигурява удобна и същевременно безопасна работа, предотвратява се и неволното включване на машината.

Закрепването на диска става по класическия начин – чрез притягаща гайка и специалният за нея ключ. Фиксирането на предпазния щит става чрез лостов механизъм.

Честотата на въртене на диска без товар е 11 000 min¯¹. Максималната допустима дебелина на диска е 6 mm. Нивото на звуково налягане LpA с неопределеност К=3 е 96 dB(А), нивото на звукова мощност LwA с неопределеност К=3 е 107 dB(А), а нивото на вибрациите Ah с неопределеност К=1,5 е 2,5 m/s.

Теглото на машината е 1,78 kg.

 

Нови попълнения в Raider Pro R20 System

Другото, което със сигурност може да кажем отсега за плановете на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД през 2020 г., е продължаващото разширяване на серията Raider Pro R20 System. Тук представяме най-новото попълнение – акумулаторния перфоратор RDP-SBRH20, който също получихме за изпробване в редакцията.

 

Перфоратор RDP-SBRH20

Това е сравнително лек, компактен и достатъчно мощен за широк кръг от приложения перфоратор с SDS-Plus захват на инструмента. При енергия на единичния удар 2,2 J, той е способен да пробива отвори в бетон до 22 mm. При изключено ударно действие машината може да се използва като обикновена бормашина при използване на свредла с SDS-Plus опашка или SDS-Plus наставка с челюстен патронник. В този случай с него може да се пробиват в стомана отвори с диаметър до 13 mm и в дърво – до 28 mm.

Подобно на всеки перфоратор, и този има четирипозиционен превключвател, чрез който се избира режима на работа – ударно пробиване, пробиване на отвори без ударно действие и къртене. Четвъртата позиция позволява нагласяване положението на длетото за най-удобна работа.

Най-същественото за този модел е наличието на безчетков електродвигател, нещо, което по правило все още най-често се среща при професионалните електроинструменти. Благодарение на този двигател, продължителността, съответно производителността с едно зареждане на батерията, се увеличава значително, електродвигателят почти не се нуждае от обслужване, а дълготрайността му нараства поне двукратно. Честотата на въртене може да се регулира плавно в диапазона 0-1420 min¯¹ (без товар), а честотата на ударите – до 4500 min¯¹.

Подобно на останалите електроинструменти Raider Pro R20 System, перфораторът работи със същата батерия, съответно и зарядно устройства, с което и останалите машини от семейството. Основната и допълнителната предна ръкохватка имат гумено покритие, което прави държането с ръка по-сигурно и удобно за работа. Машината има светодиод, който осветява мястото, където се пробива или кърти.

Без претенции за прецизност, основно поради липсата на специално подготвен за тестване елемент с определена марка бетон, изпробвахме перфоратора за пробиване в бетон на отвор с диаметър 20, съвсем близък до обявения от производителя максимален размер. При напълно заредена батерия машината се справи без забележимо затормозяване на двигателя и намаляване на честотата на въртене и на ударите, като проби отвор с дълбочина 10 cm за 65 s.

Изпробвахме машината при най-честото приложение за този клас акумулаторни перфоратори – пробиване на отвори за закрепвания с дюбели. Избрахме два анкерни стоманени дюбела Ǿ6х50 и Ǿ8х60. Дълбочината на отворите съответства на дължината на дюбелите. И в двата случая перфораторът се справи с лекота за 15–17 s на отвор.

Теглото на машината е 2,93 kg, а цената – 249 лв. (без батерия и зарядно устройство).

 

Новата серия Raider Pro R12 System

Поредната новост, която „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще представи още в началото на 2020 г., е серията акумулаторни инструменти Raider Pro R12 System. Създадено по подобие на Raider Pro R20 System, новото семейство ще включва подбрани по качество модели на най-често използвани в практиката машини. Всички те работят с 12 V захранване, като ползват една или две батерии. Същото важи и за зарядното устройство. Машините ще се продават в комплект с батерия и зарядно устройство или без тях. По този начин всеки може икономически най-изгодно да подбере необходимите за работилницата му инструменти и според необходимостта,да се закупят една или две батерии.

За допълнителна информация вижте сайта на Raider.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото