В категории: 2019, Актуални статии, Брой 11/2019, Инструменти

Нов саблен трион Raider RDI-RS30

Този нов модел саблен трион на Raider е с мощност на двигателя 1200 W, стойност, характерна за професионалния клас машини. Машината разполага с всичко, което може да се пожелае от нея.

В зависимост от избора на триончето, машината може да реже дърво, метали, пластмаса. Максималната дебелина на рязане на дърво е 210 mm, на плътна стомана 10 mm и в алуминиеви профили или тръби – 20 mm. Честотата на движение на триончето се задава предварително в диапазона 1000-2800 min¯¹, регулира се плавно. Ходът на възвратно-постъпателното движение на триончето е 28 mm.

Машината има подвижна опора, която придава стабилност при рязане. Тя може да се изтегля на няколко стъпки, а фиксирането и освобождаването й става чрез натискане на бутон, разположен от долната страна на шийката на машината.

Машината работи с триончета със стандартна S-опашка. Захващането на триончето става чрез механизъм, който се задейства чрез издърпване на странично разположеното лостче. Това е съвременно решение, което силно улеснява и ускорява смяната без използване на помощен инструмент.

Трионите от този вид имат два режима на работа. При единия триончето извършва само възвратно-постъпателно движение. Този режим се използва при рязане на твърди материали – стомана, алуминий и др. Прилага се и при рязане на материали от дърво, когато се цели максимална прецизност.

За повишаване на скоростта при рязане на материали от дърво се избира режим при включено допълнително, махалообразно движение на триончето. Така то извършва едновременно и двата вида движения. При работния ход в посока към машината триончето се притиска към рязания предмет, което ускорява рязането. При обратния ход то се повдига леко нагоре и така триенето, съответно износването на зъбите, се намалява.

Интересното при тази машина е наличието на 3 режима с различна амплитуда на махаловидното движение. В челото на машината е поставен светлинен източник (LED), който подобрява видимостта в участъка на рязане.

Теглото на триона е 3,44 kg.

За допълнителна информация вижте сайта на Raider.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото