Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Нови миксери за строителни разтвори на HiKOKI

Увлечени по най-бързо развиващия се днес вид електроинструменти – тези с акумулаторно захранване по принцип, и в частност представяйки новите модели на HiKOKI, заместили познатите доскоро машини с марката Hitachi, като че ли позабравихме електроинструментите с мрежово захранване.

От най-новите февруарски попълнения в продуктовата листа на „Ташев-Галвинг“ ООД подбрахме два още „съвсем пресни” модела миксери за разбъркване на строителни разтвори. Това са измежду най-често използваните машини в съвременното строителство, където масово произвежданите готови сухи смеси лепила, замазки, шпакловки, мазилки и др. отдавна превзеха пазара и бързо забравихме примитивните материали и технологии от преди няколко десетилетия. Затова всеки от големите производители на ръчни електроинструменти задължително предлага и този вид машини.

Тук представяме два модела ръчни миксери на HiKOKI, в които производителят е съчетал станалото нарицателно японско качество и дълготрайност, с конкурентна цена.

Това са моделите UM12VST2 и UM16VST2. Разликата между тях е в мощността на електродвигателя им. Първата има двигател с мощност 1200 W, а при втората, електродвигателят е с мощност 1600 W. Поради това първата работи с бъркалки с максимален диаметър 120 mm, докато при втората, максималният диаметър на бъркалката е 160 mm. Очевидно моделът UM16VST2 е предназначен за работа в условия на по-голямо натоварване и като обем на разбъркваните разтвори, и като по-голямо усилие, необходимо за разбъркване на силно вискозни, по-тежки материали.

И двете машини имат двускоростен механичен редуктор. Честотата на въртене на бъркалката се задава на степени в диапазоните 150–300 min¯² и 300–650 min¯².

Завъртането на бъркалката става плавно, което не натоварва рязко работещия, намалява се опасността от завъртане на кофата, както и от разпръскване или разплискване на материала. Електродвигателят има електронна защита, която го предпазва от повреда при претоварване. Има и защита срещу неконтролируемо включване на машината при възстановяване на аварийно прекъснато електрозахранване.

Ръкохватката има здрава стоманена конструкция, която освен сигурно държане на машината, също така предпазва двигателя и редуктора от повреждане при неволно падане на миксера върху пода. Дръжките имат ергономична форма и еластично покритие, което прави държането им по-удобно и по-малко уморяващо при работа. Регулаторът за предварително ограничаване на максималната честота на въртене е разположен от долната страна на една от ръкохватките, така че да се завърта лесно, да е защитен срещу механична повреда и същевременно да не пречи.

Миксерите се доставят в комплект с една бъркалка с универсално предназначение. Закрепването й към шпиндела от редуктора става по стандартния начин – чрез резба М14.

Миксерът UM12VST2 тежи 5,4 kg, а миксерът UM16VST2 – 5,7 kg.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото