Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Професионални инструменти VÖLKEL за нарязване и възстановяване на резби

Новост в палитрата от реномирани фирми производители, чиито продукти в България се внасят изключително от „Ташев-Галвинг“ ООД, е немската компания VÖLKEL Threading Solutions. За пореден път на нашия пазар се въвежда фирма, която е специализирана в съвсем тесен продуктов сегмент – производството на ръчни инструменти за нарязване на всевъзможни видове резби, както и за възстановяване на винтови съединения, когато старата резба е непоправимо износена или повредена.

Основана през 1915 г., фирмата има над 100-годишен опит и изключителни постижения в разработката и производството на инструменти за нарязване на резби. Това й отрежда място сред световните лидери в производството на този вид инструменти.

Успехът на VÖLKEL, утвърдил името и авторитета на марката като един от традиционно водещите в света доставчици на стандартни решения за нарязване на резби, се дължи основно на четири фактора:

– Тясна специализация

– Високо качество на инструментите

– Конкурентна за качеството им цена

– Обслужване.

Като фамилна фирма VÖLKEL е доказала, че притежава способността гъвкаво и бързо да реагира на новопоявяващите се пазарни изисквания, които бъдещето налага.

Компанията произвежда и предлага изключително богат асортимент от инструменти за ръчно и машинно нарязване на резби, както и системи за възстановяване на повредени винтови съединения. Произвежданите от VÖLKEL инструменти съответстват на всички международни норми и стандарти, обхващат изключително широк диапазон от размери на резбата – от М1 до М110. Палитрата обхваща също множество специални продукти, както и инструменти със специално повърхностно покритие по поръчка. Всички те се предлагат като складови наличности, покриващи над 99% от цялата продуктова гама.

Компанията също така осигурява подкрепа на своите специализирани дилъри и техните клиенти, като им предоставя обширна техническа информация от теоретично и практическо естество. Предоставя технически инструкции, както и видеофилми за приложението на едни или други инструменти.

Експедицията на инструментите VÖLKEL за целия свят се извършва от централния склад в гр. Ремшайн, Германия. Това способства за подсигуряване не само на качеството на продуктите, но и на качеството на тяхната доставка до клиентите. Производството се извършва на автоматизирани металообработващи машини с ЦПУ (цифрово-програмно управление) в пет завода, намиращи се в различни страни.

Инструментите на VÖLKEL са отличени са най-висока оценка в престижната класация Detschland Test на сп. FOCUS-MONEY

Концепцията за международно производство под собствен контрол се прилага успешно от 1991 г. насам. Дъщерните и партньорските фирми в Европа и Азия произвеждат инструментите на машини на VÖLKEL по задание и според стандартите за качество на компанията. Така се гарантира постоянно, добро индустриално качество. Това е необходимо и се цени високо от клиентите, защото нарязването на резби е деликатен процес, който не допуска неточности и поради това изисква прецизни инструменти.

В централата в Ремшайн се извършва крайният контрол на качеството, тук е складът, от който се изпълняват доставките за цял свят. Така се гарантира високото качество на продуктите и услугите.

VÖLKEL произвежда над 12 000 инструмента, отговарящи на почти всички международни стандарти за нарязване на резби от всякакъв вид във всички големини в диапазона 1–110 mm. Компанията се гордее с факта, че почти няма конкурент на световния пазар, който да предлага толкова широк асортимент инструменти.

Вече стана дума, че над 99% от съдържащите се в 258-страничния продуктов каталог инструменти са налични в склада. Това прави възможно изпълнение на заявките за доставка още същия ден.

Освен изключително богатия асортимент, високото качество и извънредно краткия срок на доставка, успехът на VÖLKEL се дължи и на атрактивните цени, които компанията предлага на своите партньори и клиенти. Продуктите VÖLKEL се разпространяват изключително чрез партньорски фирми, специализирани в търговията с професионални инструменти.

VÖLKEL предлага широка палитра от инструменти за нарязване на всякакви видове и стандарти резби:

– Метчици за ръчно нарязване на резби – комплекти от три метчика и комбинирани метчици, които нарязват резбата на един ход.

– Kombi-Bits – обръщаме специално внимание на този инструмент, който съчетава спирално свредло с диаметър, съобразен с големината на резбата, и метчик, който нарязва резбата на един ход.

– Метчици за машинно нарязване на резби.

– Метчици за оформяне на резби без отделяне на стружка.

– Машинен метчик за едновременно нарязване на няколко гайки, за нарязване на резби на трудно достъпни места, на проходни резби.

– Плашки за нарязване на външна резба – с цилиндрична или шестостстенна форма.

– Калибратори за външни и вътрешни резби.

– Специализирани инструменти за възстановяване на повредени резби.

– Ръкохватки за захващане на метчици и плашки, включително позволяващи нарязване на резби на недостъпни за класическите инструменти места.

Инструментите се предлагат поотделно или в различни комплекти, специализирани за даден вид дейности.

Много голям клиент и потребител на инструментите на VÖLKEL са автосервизите и особено тези, които ремонтират по стари автомобили. При тях силно корозиралите шпилки, болтове и гайки винаги създават проблем, а около двигателя мястото винаги е много ограничено и в повечето случаи не позволява използване на обичайните метчици и плашки с техните класически ръкохватки.

Класически проблем при авторемонта са повредена резба за една или повече свещи, което води към подмяна на главата на двигателя, повреда на резбата на пробката за източване на маслото от картера или на отвора за монтиране на ламбдасондата, корозирали шпилки за закрепване на джантите и др.

За тези най-типични и други проблеми с винтови съединения по автомобила и други превозни средства VÖLKEL предлага специфични изпитани решения, които спестяват големи грижи и труд на сервиза, и значителни разходи на клиента.

 

Комплект за професионален ремонт на резбата на шпилки, болтове и гайки за закрепване на джанти

Предназначението му е за почистване на резбата от ръжда, наслоена прах от накладките на спирачките и други замърсявания. Включва комплект плашки и метчици М12х1,25 и М12х1,5; М14х1,25 и М14х1,5.

Плашките имат шестостенна форма, което позволява въртенето им посредством гедоре. За целта комплектът съдържа накрайник 36 mm, с отвор 1/2“. По този начин работата по почистване на резбата не само се улеснява много. Обичайните ръкохватки за плашки са неизползваеми в случая, защото дръжките им ще запират в останалите шпилки.

Метчиците са комбинирани – за грубо и за чисто нарязване. Въртенето им се извършва чрез гаечен ключ или чрез накрайник за гедоре, чийто край с форма на шестостен влиза в съответстващ отвор в метчика. Комплектът се предлага в здрава метална кутия.

 

Комплекти за възстановяване на резби

VÖLKEL предлага професионални комплекти за възстановяване на вътрешни резби от М2 до М24 за всички стъпки. Най-общо процедурата е следната при използване на включените в дадени комплект инструменти:

– Отворът с повредената резба се разширява със свредло.

– Нарязва се нова резба.

– С помощта на специален инструмент в отвора се навива наподобяваща пружина втулка.

– Използваният за завиването й край се пречупва и, ако е необходимо, внимателно се изважда.

Втулката е изработена от специална стоманена тел, чийто триъгълен профил съответства на профила на новонарязаната резба и резбата на винта, който се навива в отвора. Точността при нарязване на новата резба и прецизната изработка на заместващата я втулка осигуряват плътна винтова сглобка, която според производителя е по-добра и по-здрава от ремонтираната оригинална резба.

На снимката е показан професионален комплект за възстановяване на повредена резба за монтиране на запалителни свещи. Той съдържа метчик за нарязване на новата резба, набор от 10 заместващи старата резба втулки и инструмент за тяхното завиване. Втулките от всички големини се продават и отделно като консуматив. В този случай новата резба се нарязва без предварително разширяване на отвора със свредло.

 

Комбиниран метчик със свредло

Накрая представяме един много полезен и удобен за работа инструмент, който позволява едновременно пробиване на отвора и нарязване на резбата на един ход. Задният му край е оформен като стандартен бит с шестостенна опашка 1/4“.

Метчикът е предназначен за работа с акумулаторна (захранващо напрежение над 7,5 V) или с мрежово захранване бормашина с регулируема честота на въртене и смяна на посоката на въртене. Може да се работи и с настолна бормашина с плавно регулиране на честотата на въртене. Максималната честота на въртене зависи от размера на резбата. За М3 тя е 1600 min¯¹, за М10 – 450 min¯¹. При пробиване на отвора и нарязване на резбата трябва да се използва масло за нарязване на резби.

Комбинираният метчик е подходящ за направа на отвори с резба в стомана, цветни метали и пластмаси (с якост на опън до 600 N/mm²). Използва се за проходни резби с дължина до 1хD (номиналния диаметър на метчика). Силно улеснява работата и пести време при нарязване на малки серии от отвори с резба, както и при различни монтажни дейности, изискващи винтови съединения. Предлага се за резби от М3 до М10.

За повече информация и онлайн покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото