В категории: 2020, автомобили, Актуални статии, Брой 7-8/2020, Градина, Инструменти

Професионални водоструйни машини DeWALT

В света на професионалните електроинструменти и машини марката DeWALT винаги буди респект, защото е име, синоним на най-високо качество и надеждност. Както редица други бележити фирми, основани в началото на миналия век, DeWALT води началото си от 1922 г., когато Raimond DeWalt създава и започва производството на първия циркулярен трион с радиално рамо, предназначен за рязане на дървен материал. Десетилетия наред той е образец за съчетание между високо качество и дълготрайност. През 1924 г. е основана фабриката DEWALT Products в гр. Леола, Пенсилвания, чието първо производство е електрическа, многофункционална дървообработваща машина за 9 вида операции. Наречена е „Wonder-Worker“ (Чудотворец).

През изминалите близо 100 години компанията и марката DeWALT са изградили солидна репутация в областта на проектирането, конструирането и производството на висококачествена професионална техника, способна да работи при най-тежки условия. Признание за това е първото място, което компанията държи на пазара на професионални електроинструменти в Северна Америка. Понастоящем марката DeWALT принадлежи на американската група Stanley Black & Decker Corporation.

Откак през 2012 г. фирма „Ташев-Галвинг“ ООД пое на едро и дребно търговията с продукти на DeWALT, те бързо заеха полагащото им се място и на българския пазар на професионални инструменти.

През изминалите оттогава години сп. „Направи сам“ е представило значителна част от новите модели в основните продуктови групи на DeWALT.

Сега за пръв път имаме възможността да представим едно сравнително ново направление в продуктовата гама на американската фирма – професионалните водоструйни машини. Интересът ни да се запознаем лично и да изпробваме възможностите на един от новите модели – DXPW002CE, бе допълнително подсилен от факта, че тази и останалите машини от този вид с марката DeWALT, са резултат на сътрудничеството с друг производител от световна величина в тесен продуктов сегмент – производството на помпи за високо налягане. Това е италианската фирма Annovi Reverberi S.p.A. Основана през 1958 г., тя се е специализирала и днес е един от световните лидери в производството на бутални помпи за високо налягане, предназначени основно за промишлена употреба. През 1981 г. компанията създава първата в света компактна бутална помпа, а през 1986 г. – първата преносима водоструйна машина с налягане 100 bar. Сътрудничеството на италианската компания с DeWALT и STANLEY датира от 2015 г.

С производствени звена в Италия и САЩ, Annovi Reverberi S.p.A. произвежда годишно над 1 млн. помпи, 80% от които намират прием на пазарите в Европа, САЩ, Близкия и Далечен Изток, Нова Зеландия, Австралия, в много държави по света.

Освен за промишлени приложения, помпите за ниско и високо налягане на Annovi Reverberi S.p.A. намират приложение в селското стопанство и животновъдството, както и в производството на професионални и любителски водоструйни машини за почистване чрез измиване с мощна водна струя.

Тук представяме три модела на водоструйни машини с електрическо задвижване – моделите DXPW001CE, DXPW002CE и DXPW003CE. Те се пренасят на ръка. Същите машини се предлагат и във вариант, монтирани на количка, което улеснява придвижването им. Това са моделите DXPW001CE KART, DXPW002CE KART и DXPW003CE KART.

Всички те се предлагат в магазинната мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД, както и в партньорската търговска мрежа в цялата страна, на която тя се явява дистрибутор.

По-подробно ще представим модела DXPW002CE, който имахме възможност да тестваме. Избрахме него, защото той достига най-високо максимално налягане на водната струя – 180 bar. Всеки, комуто се е налагало да чисти трудни за измиване места и обекти, първо гледа именно този параметър. За професионални машини и професионални цели налягането на водната струя често е от решаващо значение при избора. Разликите между трите модела са основни технически характеристики, които са представени в таблицата.

Новата серия водоструйни машини е създадена да осигурява висока ефективност и дълготрайна работа при най-тежки условия за почистване. Съчетавайки огромен изследователски и производствен опит, с множество иновации, новата серия е предназначена за професионална работа при най-високи изисквания за производителност и надеждност.

Производителят подчертава, че всеки от тези модели е преминал успешно продължително тестване при най-тежки условия в строителството. Това е дало основание на DeWALT да дадат на тези водоструйни машини знака „Гарантирано здрав“ (Guaranteed tough).

Водоструйната машина DXPW002CE има трицилиндрова бутална помпа. Главата й е изработена от устойчив на износване и корозия метал – месинг. Стоманените бутала имат силно устойчиво на износване керамично покритие. Това осигурява висока надеждност и дълговечност на помпата. Цилиндрите са хоризонтално разположени. Буталата се задвижват от колянов вал и мотовилки. Те имат двойно уплътнение – пръстени, изработени от HNBR (хидрат акрил-нитрил-бутадиен-каучук) – материал, който има висока устойчивост на минерални масла, съчетана със също така висока механична износоустойчивост. Това също гарантира голямата дълготрайност на помпата. Тя има картер с масло за смазване на лагерите на коляновия вал и мотовилките. Маслото се сменя на всеки 500 часа работа.

Помпата се задвижва от асинхронен електродвигател с мощност 2,9 kW. Той има термична защита срещу прегряване поради претоварване.

Максималното налягате на помпата е 180 bar, а работното – 150 bar. Максималният дебит е 510 l/h.

DXPW002CE KART

Машината работи с вода от водопроводната мрежа при максимална температура 60 °С. Посредством тънък маркуч с филтър, тя може да засмуква от външен съд течен миещ препарат, който се подава с водната струя. Добавянето на препарата се включва и изключва чрез надлъжно преместване на разпръскващата глава с дюзата.

Машината има възможност за регулиране на налягането на водната струя, което се отчита с манометър. Това също е характерно за професионалните машини от висок клас. От една страна позволява точно регулиране на налягането с оглед материала на почистваната повърхност, а от друга – спомага за разумно намаляване на разхода на вода.

Теглото на машината е 19,5 kg. Носи се на ръка, за което има удобна дръжка.

Водоструйната машина DXPW002CE е комплектувана с армиран маркуч за високо налягане с дължина 8 m. За отбелязване е, че свързването на маркуча с помпата и пусковата ръкохватка, както и между нея и разпръскващия накрайник, става чрез холендрова връзка с гумен уплътнител. Свързващите елементи са прецизно изработени от месинг. Разпръсквачът е от неръждаема стомана. Отново е заложено на здравина и дълготрайност на елементите, на лесно осъществими, сигурни и дълготрайни връзки.

От таблицата се виждат разликите между трите модела – основно в максималното и работното налягане, дебита, мощността на електродвигателя, дължината на маркуча за високо налягане.

На снимка е показан и моделът DXPW002CE KART, който се отличава от DXPW002CE по това, че е монтиран на количка. Това се отнася и за останалите два модела KART.

За повече информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Професионални водоструйни машини DeWALT
от
кл.думи:
4,7 / 5 звезди
Професионални водоструйни машини DeWALT Тук представяме три модела на водоструйни машини с електрическо задвижване – моделите DXPW001CE, DXPW002CE и DXPW003CE. Те се пренасят на ръка. Същите машини се предлагат и във вариант, монтирани на количка, което улеснява придвижването им. Това са моделите DXPW001CE KART, DXPW002CE KART и DXPW003CE KART. Всички те се предлагат в магазинната мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД, както и в партньорската търговска мрежа в цялата страна, на която тя се явява дистрибутор.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото