Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Професионални водоструйни машини DeWALT

В света на професионалните електроинструменти и машини марката DeWALT винаги буди респект, защото е име, синоним на най-високо качество и надеждност. Както редица други бележити фирми, основани в началото на миналия век, DeWALT води началото си от 1922 г., когато Raimond DeWalt създава и започва производството на първия циркулярен трион с радиално рамо, предназначен за рязане на дървен материал. Десетилетия наред той е образец за съчетание между високо качество и дълготрайност. През 1924 г. е основана фабриката DEWALT Products в гр. Леола, Пенсилвания, чието първо производство е електрическа, многофункционална дървообработваща машина за 9 вида операции. Наречена е „Wonder-Worker“ (Чудотворец).

През изминалите близо 100 години компанията и марката DeWALT са изградили солидна репутация в областта на проектирането, конструирането и производството на висококачествена професионална техника, способна да работи при най-тежки условия. Признание за това е първото място, което компанията държи на пазара на професионални електроинструменти в Северна Америка. Понастоящем марката DeWALT принадлежи на американската група Stanley Black & Decker Corporation.

Откак през 2012 г. фирма „Ташев-Галвинг“ ООД пое на едро и дребно търговията с продукти на DeWALT, те бързо заеха полагащото им се място и на българския пазар на професионални инструменти.

През изминалите оттогава години сп. „Направи сам“ е представило значителна част от новите модели в основните продуктови групи на DeWALT.

Сега за пръв път имаме възможността да представим едно сравнително ново направление в продуктовата гама на американската фирма – професионалните водоструйни машини. Интересът ни да се запознаем лично и да изпробваме възможностите на един от новите модели – DXPW002CE, бе допълнително подсилен от факта, че тази и останалите машини от този вид с марката DeWALT, са резултат на сътрудничеството с друг производител от световна величина в тесен продуктов сегмент – производството на помпи за високо налягане. Това е италианската фирма Annovi Reverberi S.p.A. Основана през 1958 г., тя се е специализирала и днес е един от световните лидери в производството на бутални помпи за високо налягане, предназначени основно за промишлена употреба. През 1981 г. компанията създава първата в света компактна бутална помпа, а през 1986 г. – първата преносима водоструйна машина с налягане 100 bar. Сътрудничеството на италианската компания с DeWALT и STANLEY датира от 2015 г.

С производствени звена в Италия и САЩ, Annovi Reverberi S.p.A. произвежда годишно над 1 млн. помпи, 80% от които намират прием на пазарите в Европа, САЩ, Близкия и Далечен Изток, Нова Зеландия, Австралия, в много държави по света.

Освен за промишлени приложения, помпите за ниско и високо налягане на Annovi Reverberi S.p.A. намират приложение в селското стопанство и животновъдството, както и в производството на професионални и любителски водоструйни машини за почистване чрез измиване с мощна водна струя.

Тук представяме три модела на водоструйни машини с електрическо задвижване – моделите DXPW001CE, DXPW002CE и DXPW003CE. Те се пренасят на ръка. Същите машини се предлагат и във вариант, монтирани на количка, което улеснява придвижването им. Това са моделите DXPW001CE KART, DXPW002CE KART и DXPW003CE KART.

Всички те се предлагат в магазинната мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД, както и в партньорската търговска мрежа в цялата страна, на която тя се явява дистрибутор.

По-подробно ще представим модела DXPW002CE, който имахме възможност да тестваме. Избрахме него, защото той достига най-високо максимално налягане на водната струя – 180 bar. Всеки, комуто се е налагало да чисти трудни за измиване места и обекти, първо гледа именно този параметър. За професионални машини и професионални цели налягането на водната струя често е от решаващо значение при избора. Разликите между трите модела са основни технически характеристики, които са представени в таблицата.

Новата серия водоструйни машини е създадена да осигурява висока ефективност и дълготрайна работа при най-тежки условия за почистване. Съчетавайки огромен изследователски и производствен опит, с множество иновации, новата серия е предназначена за професионална работа при най-високи изисквания за производителност и надеждност.

Производителят подчертава, че всеки от тези модели е преминал успешно продължително тестване при най-тежки условия в строителството. Това е дало основание на DeWALT да дадат на тези водоструйни машини знака „Гарантирано здрав“ (Guaranteed tough).

Водоструйната машина DXPW002CE има трицилиндрова бутална помпа. Главата й е изработена от устойчив на износване и корозия метал – месинг. Стоманените бутала имат силно устойчиво на износване керамично покритие. Това осигурява висока надеждност и дълговечност на помпата. Цилиндрите са хоризонтално разположени. Буталата се задвижват от колянов вал и мотовилки. Те имат двойно уплътнение – пръстени, изработени от HNBR (хидрат акрил-нитрил-бутадиен-каучук) – материал, който има висока устойчивост на минерални масла, съчетана със също така висока механична износоустойчивост. Това също гарантира голямата дълготрайност на помпата. Тя има картер с масло за смазване на лагерите на коляновия вал и мотовилките. Маслото се сменя на всеки 500 часа работа.

Помпата се задвижва от асинхронен електродвигател с мощност 2,9 kW. Той има термична защита срещу прегряване поради претоварване.

Максималното налягате на помпата е 180 bar, а работното – 150 bar. Максималният дебит е 510 l/h.

DXPW002CE KART

Машината работи с вода от водопроводната мрежа при максимална температура 60 °С. Посредством тънък маркуч с филтър, тя може да засмуква от външен съд течен миещ препарат, който се подава с водната струя. Добавянето на препарата се включва и изключва чрез надлъжно преместване на разпръскващата глава с дюзата.

Машината има възможност за регулиране на налягането на водната струя, което се отчита с манометър. Това също е характерно за професионалните машини от висок клас. От една страна позволява точно регулиране на налягането с оглед материала на почистваната повърхност, а от друга – спомага за разумно намаляване на разхода на вода.

Теглото на машината е 19,5 kg. Носи се на ръка, за което има удобна дръжка.

Водоструйната машина DXPW002CE е комплектувана с армиран маркуч за високо налягане с дължина 8 m. За отбелязване е, че свързването на маркуча с помпата и пусковата ръкохватка, както и между нея и разпръскващия накрайник, става чрез холендрова връзка с гумен уплътнител. Свързващите елементи са прецизно изработени от месинг. Разпръсквачът е от неръждаема стомана. Отново е заложено на здравина и дълготрайност на елементите, на лесно осъществими, сигурни и дълготрайни връзки.

От таблицата се виждат разликите между трите модела – основно в максималното и работното налягане, дебита, мощността на електродвигателя, дължината на маркуча за високо налягане.

На снимка е показан и моделът DXPW002CE KART, който се отличава от DXPW002CE по това, че е монтиран на количка. Това се отнася и за останалите два модела KART.

За повече информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото