В категории: 2020, Актуални статии, Брой 12/2020, Инструменти, Представяме ви

2020 – годината на RAIDER

Всяка фирма обичайно отбелязва своите кръгли годишнини. Когато става дума за големи компании, като „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, с утвърдено, наложено в продължение на близо три десетилетия авторитетно име и завидни пазарни позиции, празникът придобива мащаби, далеч надхвърлящи колектива на самата компания. Същото се отнася и при юбилейните годишнини на популярни марки, каквато на пазара на електроинструменти несъмнено е RAIDER.

Затова 20-годишнината на RAIDER е празник не само на основателите на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, братята Баша и на колектива на фирмата, надхвърлящ 250 специалисти. Марка, чието име носят над 2,5 милиона продадени електроинструмента, несъмнено има армия от потребители и почитатели, за които RAIDER означава символ на добро качество, съчетано с изключително конкурентни цени, плюс доказано добър сервиз.

Братята Баша нееднократно са доказали, че в делник се грижат за просперитета на своите търговски партньори, намиращи се в почти всеки по-голям град на страната и в редица, предимно съседни страни. А при юбилейни годишнини съумяват да организират запомнящ се празник, който събира на едно място голямото партньорско семейство на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД.

Подобно на помнещите се и днес празненства по случай откриването на новия търговски комплекс, седалище на компанията, централна складова база и сервиз в столицата, на честванията на 20-годишнината на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, проведено в София, и 25-годишнина на компанията, отпразнувано в Боровец, за 20 годишнината на марката RAIDER бе планирано впечатляващо двудневно събитие в луксозен черноморски хотелски комплекс.

За съжаление, пандемията от COVID 19, осуети провеждането на всякакви прояви с участието на повече хора.

За клиентите и почитатели на марката RAIDER обаче, пандемията, като цяло, не попречи да споделят празника, като се възползват от потока нови електроинструменти RAIDER, които бяха буквално изсипани на пазара през юбилейната година. А някои от тях бяха и специално създадени за 20-годишнината на марката. Мярка за клиентската удовлетвореност са продажбите. Те, въпреки пандемията, в критичната за икономиката отминаваща година, бележат характерния траен години вече ръст на възходящо развитие.

Всички продуктови акции, посветени на 20-годишнината, бяха отразени в списание „Направи сам“. Представени бяха и повечето от новите машини и инструменти. Поради това тук ще се ограничим с кратък преглед на най-интересните и съответно търсени през годината продукти с марката RAIDER.

 

Юбилейна серия Raider Pro Black Edition

Специалната селекция, наименувана Raider Pro Black Edition, е замислена като проява на признателност към почитателите на марката. Жест, който цели да подчертае най-характерната и особено привлекателна за клиентите характеристика на машините с марката Raider – оптимално съчетание между качество и цена, съобразени с потребностите на клиента, каквото рядко се среща.

Типичен пример за казаното е ъглошлайфмашината RDP-AG42 с мощност 750 W. Тя грабва окото с необичайния за марката цвят, с издълженото си, с малък диаметър и поради това много удобно за хващане и работа тяло. Още по-силен „магнит“, привличащ вниманието на купувача към нея е цената – 59,99 лв. Машини с близки на нейните характеристики се продават обичайно за около 89 лв. Подобно е съотношението между продажната и реалната пазарна цена и при останалите машини от серията Black Edition.

Серията включва 5 модела ъглошлайфмашини с мощност от 750 W до 2400 W и две ударни бормашина с мощност 450 и 910 W. Всички те са представени подробно в статията „20 години електроинструменти Raider. Юбилейната серия Raider Pro Black Edition“.

Тази серия бе замислена да бъде в продажба до края на юбилейната 2020 г. Нейният прием на пазара и убедителен успех обаче, е убедил ръководството на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД да задържат тези машини на пазара и през следващата година. Което е добра новина.

Вляво – Raider Pro Black Edition, вдясно – Raider Pro R20 System

 

Raider Pro R20 System

Юбилейната година ще се запомни и с бързото развитие и обогатяване на най-новото семейство в многочислената фамилия – Raider Pro R20 System. Стартирало в началото на 2019 г. с 9 машини, в края на юбилейната 2020 г. то наброява 32 машини.

Raider Pro R20 System следва опита на световните компании в производството на електроинструменти – обособяване на групи машини, които работят с една или повече акумулаторни батерии с еднакво работно напрежение при пълна съвместимост. Към момента фамилията Raider Pro R20 System разполага с батерии с напрежение 20 V и капацитет 1,5, 2 и 4 Ah и с три зарядни устройства, от които едното е пригодено за зареждане на две батерии едновременно. То е създадено специално за мощни машини, които ползват едновременно две батерии.

Фамилията Raider Pro R20 System обхваща широка палитра от акумулаторно захранвани инструменти – от пистолет за лепене със стопяемо лепило и такер до четириколесна косачка за трева и мощен верижен трион, захранван едновременно с две батерии.

В началото на есента фамилията се сдоби с още няколко впечатляващи машини, сред които се открояват безчетковата ъглошлайфмашина RDP-SBAG20 и акумулаторната коса RDP-SBBC20 Set с нейните приставки – ножица за оформяне на висок жив плет и верижен трион. Иначе казано три машини с един задвижващ агрегат. Практично, с широки възможности за работа в градината, икономически изгодно решение.

За тазгодишното попълнение във фамилията Raider Pro R20 System може да прочетете в следните статии:

20 години електроинструменти Raider – новото попълнение на фамилията Raider Pro R20 System

Инструменти за дома и работилницата

Най-нови попълнения електроинструменти Raider Pro R20

В рамките на серията Raider Pro R20, тази година, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД създаде обособена подгрупа от няколко модела – Raider Pro с R20S. Към момента тя включва бормашината RDP-SCD20S, ударната бормашина RDP-SCDI20S и ударния гайковерт RDP-SCIW20S. Всяка от тези машини представлява „олекотена“ откъм цена разновидност на вече утвърден, доказал качествата и добре приет на пазара модел от серията Raider Pro R20. Така например бормашината RDP-SCD20S е такава разновидност на модела RDP-SCD20, който бе пуснат на пазара в началото на миналата година. Същото се отнася за ударните бормашини RDP-SCDI20S и RDP-SCDI20, както и за гайковертите RDP-SCIW20S и RDP-SCIW20.

За тази група машини и по-конкретно за тестваната в редакционната работилница бормашина RDP-SCD20S, може да прочетете в статията „Ценово „олекотената“ серия Raider Pro R20S“.

 

Специализирани електроинструменти RAIDER

През годината „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пусна и няколко специализирани, може да ги наречем и екзотични електроинструменти, каквито сравнително малко производители предлагат на пазара. Типичен пример е ролковата шлайфмашина Raider Pro RDP-BM01. В дърводелството този вид машини се използват за обработка най-вече на масивни, предимно иглолистни, греди, бичмета или дебели дъски (талпи) с цел получаване на декоративна релефна повърхност по посока на дървесните влакна, която силно подчертава естествената текстура на дървесината. Тази специфична обработка се прилага при осъвременяване на стари, столетни и повече къщи, за изкуствено състаряване на нов дървен материал, имитиращ стара дървена конструкция при изграждане на нови или ремонт на стари помещения, изпълнени в традиционен български стил и др.

В зависимост от вида на ролката, машината е отличен инструмент за почистване от ръжда, за шлифоване и полиране на изделия от цветни метали, стомана, включително и неръждаема. Може да се използва също така успешно за почистване на повърхности от бетон, мрамор и други видове естествен камък.

В същата статия е представена също така характерната за индустриални производства права шлайфмашина RDP-DG01. Тя е специализиран инструмент, който се използва по-рядко, но за сметка на това, е незаменим, когато се налага обработване на места, недостъпни за останалите шлайфмашини.

През годината обновление получиха и водните помпи RAIDER. В списанието бяха представени помпи, управлявани с електронен пресостат ( RDP-WP45) и серия хидрофорни помпи RD-WP1300S, RD-WP1200S и RDP-WP800SW.

Семейството водоструйни машини също получи нови попълнения, сред които се открояват моделите RD-HPC07 и RD-HPC08. Те са пример за съчетаване на технически решения, характерни за доста по-висок клас и съответно значително по-скъпи водоструйни машини, с цена, която ги прави особено подходящи за употреба в дворната градина. Още повече, ако в нея има и гараж или площадка за козметична поддръжка на автомобила.

 

Юбилейният коледен подарък RAIDER

В самия край на юбилейната за марката RAIDER година, в навечерието на Коледа, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пусна на пазара своята първа акумулаторно захранвана овощарско-лозарска ножица RD-PSH01, която със сигурност ще привлече силно интереса на лозарите и овощари и на свой ред ще допринесе за по-нататъшното издигане на престижа на марката RAIDER.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото