Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Промишлена акумулаторна прахосмукачка HiKOKI RP3608DA

Моделът RP3608DA на HiKOKI е прахосмукачка, която чудесно се вписва в колекцията от акумулаторно захранвани машини, работещи с напрежение 36 V. Машината може да работи с една или с две батерии от серията Multi Volt, чието създаване осигури на HiKOKI значително предимство спрямо неговите конкуренти. Припомняме, че батериите Multi Volt са способни да захранват както машини, изискващи напрежение 36 V, така и инструменти, работещи с напрежение 18 V. При по-ниското захранващо напрежение, капацитетът на батерията се удвоява. Това е много практично и финансово изгодно за клиента решение, защото позволява една батерия да се ползва и за двете групи инструменти, различаващи се по напрежението на тока, с който работят, и което е по-съществено – по своята мощност.

Прахосмукачката се доставя без батерии и зарядно устройство. Това позволява на потребителя да избере коя от двете батерии Multi Volt да избере – BSL36A18 (с капацитет 2,5 Ah при напрежение 36 V) или BSL36B18 (с капацитет 4 Ah при напрежение 36 V). Както и с колко батерии да се работи – една или две. Батериите се използват не едновременно, а последователно. След като едната се изтощи, захранването на двигателя автоматично се превключва към втората.

Освен от финансови съображения, изборът основно зависи от продължителността на работа, която се очаква от прахосмукачката с едно зареждане на батериите.

RP3608DA има три режима на работа – Eco, Standart и Turbo, чрез които се задава нейната смукателната мощност, съответно разходът на електроенергия и времетраенето на работа с едно зареждане.

При поставени две батерии и в зависимост от избрания режим, продължителността на работа е следната:

С 2 батерии BSL36A18 (всяка се зарежда за 32 min):

– Eco – 75 min

– Standard – 33 min

– Turbo – 9 min.

С 2 батерии BSL36B18 (всяка се зарежда за 52 min):

– Eco – 120 min

– Standard – 52 min

– Turbo – 14 min.

Вече стана дума, че прахосмукачката може да работи и само с една батерия, което, разбира се, се отразява на продължителността на работа.

Заслужава да се отбележи и още една възможност, която HiKOKI предоставя на своите клиенти. С помощта на адаптора ET 36 с формата на батерия, който се поставя на мястото на акумулаторна батерия и токоизправител, прахосмукачката може да работи със захранване от електрическата мрежа. Това е допълнително предимство, което разширява възможностите за нейното най-рационално използване.

В режим Turbo максималният дебит на засмукания въздух е 3,5 m³/min. Максималното подналягане е 20,1 kPa. Максималната всмукателна мощност на захранвана с акумулаторни батерии прахосмукачката е 220 W, което съответства на прахосмукачка с мрежово захранване и мощност на електродвигателя 1100–1200 W. В режим Standard всмукателната мощност е 70 W, а в режима Eco – 25 W. Прахосмукачката консумира 300 W.

Вдясно – адаптор ET 36 за свързване на прахосмукачката към електрическата мрежа с напрежение 220 V

Снабдена е с безчетков електродвигател, което към момента е най-доброто и ефективно решение, особено при акумулаторно захранвани машини. На лицевия панел на машината се намира светодиоден индикатор, който показва наличния в батериите заряд. Предназначена е за сухо и мокро общо почистване на работното място, за свързване към различни ръчни електроинструменти – шлайфмашини, циркулярни триони, бормашини и др. с цел осигуряване на чиста и безпрашна работа. Резервоарът събира до 8 l сух материал и до 6 l вода. Електродвигателят е защитен чрез механизъм с поплавък, който изключва захранването при достигане на зададено ниво на водата.

Формата на резервоара е със заоблени ъгли, което улеснява неговото пълно изпразване и ограничава задържането на прах в него. Смукателният маркуч с дължина 1,5 m и вътрешен диаметър 38 mm се свързва лесно и сигурно към него чрез специален механизъм, който осигурява и добро уплътняване към резервоара. Тръбата е пластмасова, с телескопична конструкция за удължаване и скъсяване.

Машината има система Air Blow, която улеснява поддържането на ниско ниво на замърсяване на филтъра от прах чрез периодичното му обдухване със силна въздушна струя. Благодарение на това, засмукващата способност се поддържа висока, оттук и почистващата възможност на прахосмукачката.

В зависимост от засмуквания материал, прахосмукачката работи с текстилен, а при по-големи количества фин прах – и с хартиен филтър. При засмукване на вода текстилният филтър не се сваля.

Теглото на машината е 10,4 kg с 2 батерии BSL36A18.

Прахосмукачката има и вариант RP3608DB, който се отличава по това, че чрез безжична Bluetooth връзка може да бъде управлявана от свързана с нея машина – ръчен циркулярен трион, например HiKOKI C3605DA или C3605DYA. При включване на триона, автоматично се включва и прахосмукачката. При неговото изключване и тя спира работа. Към момента тази версия на прахосмукачката не се предлага у нас.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото