Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Преносими LED работни лампи

Немската фирма as – Schwabe GmbH е едно от многото открития на българската „Ташев-Галвинг“ ООД в стремежа й от близо 30 години насам, наред с продуктите на водещите световни гиганти, да издирва и налага на нашия пазар подбрани артикули на по-малки, тясно специализирани, водещи в своята област производители. Те често се отличават от масовото производство със своето специфично приложение, иновативност и високо качество.

Сравнително млада компания, през изминалите над 35 години as – Schwabe GmbH се е специализирала в разработването, производството и продажбата на качествени продукти в областта на електротехниката. Продуктовата палитра обхваща широк диапазон от електротехнически прибори: от обичайните за всеки дом, до професионално осветление на големи строителни площадки. И това е само малка част от нейната продуктова листа.

В резултат на сътрудничеството на издателството ни с „Ташев-Галвинг“ ООД, от 2015 г. насам списание „Направи сам“ следи развитието на as – Schwabe GmbH и нейните нови продукти, пуснати на българския пазар.

Прави впечатление през годините развитието и разширяване на гамата електротехнически продукти, предназначени за силно натоварващи условия на работа – в промишлеността, строителни обекти, селско стопанство и др., каквито обичайно се предлагат на пазара от специализирани търговски фирми. Тази професионална продуктова гама обхваща богат асортимент от токозахранващи кабели, навити на макара, включително със самоприбиращ се обратно в макарата кабел, удължителни кабели, редица подвижни електрически табла и разклонители, контакти и щекери тип „шуко“, от промишления СЕЕ 400 V стандарт, със или без защита срещу пренапрежение и т.н. Специално внимание заслужава гамата осветителни тела за употреба в градината, на малки и големи строителни и други обекти на открито и закрито.

as – Schwabe GmbH предлага и широк асортимент от кабели, разклонители, контакти и щекери, електрически ключове, дори електромер и детектор, сигнализиращ при изтичане на газ (пропан-бутан), предназначени за ползване при излет или работа сред природата, за обитаване на каравани, кемпери или палатка.

Към момента „Ташев-Галвинг“ ООД предлага около 170 продукта на as – Schwabe. Част от тях са представени в списание „Направи сам” и са достъпни на сайта му.

В този брой на списанието представяме три осветителни тела, които принадлежат към групата на преносимите работни лампи, работещи със светодиодни източници на светлина (LED). Те привлякоха вниманието ни със своята функционалност и разностранно приложение – в градината, при малко строителство, ремонти или други дейности на открито и закрито, където и когато е необходимо добро изкуствено осветление. Те се захранват с електрически ток от мрежата. Два от моделите имат стабилни триножници.

 

Осветително тяло за кръгово осветление (серия Optiline)

Дифузьорът на осветителното тяло има цилиндрична форма, поради което излъчва разсеяна светлина околовръст при обхват 360°. То осветява равномерно околното пространство, като в зависимост от отдалечеността от лампата, осигурява подходящо за извършваната работа ниво на осветеност.

Източник на светлина са качествени светодиоди с над 30 000 часа експлоатационна дълготрайност. Електрическата мощност е 30 W, а излъчваният светлинен поток е около 3200 lm. Цветовата температура на светлината е 4000 K – неутрално бяла.

Лампата с поставя върху равна повърхност – на пода, върху маса или на друго подходящо място. Освен това може да се окачва към тавана или на стена, за което има две куки. Когато не са необходими, те са прибрани в основата на лампата. Цилиндричният млечнобял дифузьор, е изработен от удароустойчив поликарбонат (IK08). Издържа на удар с енергия до 5 J или, образно казано, при падане на предмет с тегло 1800 g от височина 29,5 cm.

Лампата има степен на защита IP54, т.е. тя е защитена срещу проникване на прах и водни пръски. В основата й се намира влагозащитен електрически контакт с капаче, тип шуко (230 V/16 A), към който може да се включват електроуреди с мощност до 3500 W. Захранва се посредством електрически кабел дебела гумена изолация с дължина 3 m. Размерите на лампата са диаметър 200 mm и височина 220 mm.

От същия вид се предлага и модел с около двойно по-голяма мощност – 70 W и светлинен поток, около 6000 lm. Размерите на тази лампа са диаметър 250 mm и височина 340 mm. Тя има два електрически контакта за включване на други електроуреди.

 

 

 

 

Прожектор със статив (серия Optiline)

Прожекторът има две еднакви светещи тела, закрепени на стабилен метален триножник. Всяко от тях има електрически ключ, което позволява едновременното или поединичното им светене. Светлинният им поток – 2×3250 lm, е насочен, с обхват около 100°, а мощността на прожектора е 2×30 W.

За осветителните тела са използвани по-висок клас светодиоди с експлоатационна дълготрайност около 40 000 часа. Излъчената от тях светлина има цветова температура 4000 K (неутрално бяла). Те са изработени от здрава пластмаса, а дифузьорът им е от млечнобял светлопропусклив поликарбонат. Осветителните тела може да се завъртат във вертикална посока, както и встрани. Имат клас на защита IP54.

Триножникът е изработен от стоманена тръба и крака с антикорозионно, естетически издържано, прахово нанесено покритие. Здрав и стабилен, той осигурява сигурна опора на двете осветителни тела. В сгънато положение дължината му е 1,3 м. Височината се регулира в границите 1,2–1,6 m.

 

Вертикално осветително тяло

Това е необичайно по формата си осветително тяло – вертикална светеща тръба с дължина 108 cm. Тя излъчва равномерен, кръгово разпространяващ се светлинен поток. Поради това производителят я е нарекъл „светеща колона“.

Лентообразният източник на светлина съдържа 296 светодиода Samsung SMD2835. Мощността на лампата е 100 W, а излъчваният светлинен поток, е около 8000 lm. Степента на защита е IP44, което означава, че лампата е предпазена от проникване на твърди частички с размери над 1 mm и водни пръски. В основата си лампата има влагозащитен контакт, който може да захранва консуматори с мощност до 3000 W. Теглото й е 3,8 kg. Височината в работно положение е 143 cm.

Създадена за осветяване на работната площадка, по наше мнение, този необичаен източник на светлина, би намерил чудесно приложение също така за общо, атрактивно осветление в градината, примерно при празнични вечери и други цели.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото