Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Избрани инструменти HEYCO и HEYTEC

HEYCO Qualitätswerkzeuge GmbH & Co. KG e реномирана немска компания, която произвежда висококачествени ръчни инструменти, чийто директен вносител от 15 години е „Ташев-Галвинг“ ООД. Тя е основана през 1937 г. в град Рамшайд от братята Макс и Ернст Хейнен като фамилна фирма. Днес се ръководи от техните синове и представител на трето поколение в рода. Рамшайд, където и днес се намира нейната централа, е смятан за сърцето на немската индустрия за ръчни инструменти. От 1945 г. HEYCO започва производството на ръчни инструменти и за автомобилната промишленост. С покупката на компанията Carl Steinmann Kunststoffverarbeitung GmbH през 1980 г., HEYCO разширява своята дейност. Развива се като водещ доставчик и на технически пластмасови изделия за автомобилната индустрия. През 2005 г. компанията въвежда роботизирано производство на стоманени изделия чрез изковаване. От 2006 г., след въвеждане в експлоатация на мощни ковашки преси, компанията става производител на високотехнологични ковани стоманени елементи за автомобилната индустрия.

Към днешна дата групата HEYCO разполага с шест обособени производствени центрове, намиращи се в Германия, САЩ, Ирландия и Чехия. В тях работят около 1000 служители. Продуктите с марките HEYCO и HEYTEC се продават успешно в над 70 държави по света. Сред своите клиенти компанията е позната не само като производител на висококачествени ръчни инструменти, но е ценена и като разработчик по заявка на клиента на прототипи на нови, специализирани инструменти и други изделия. За отбелязване е, че продуктите на HEYCO са високо ценени сред специализираните в продажбата на професионални инструменти търговски фирми и техните клиенти. Те се предлагат под две търговски марки:

HEYCO са инструменти, които покриват най-високите стандарти и в най-голяма степен съответстват на етикета „Произведено в Германия“.

HEYTEC са съобразени най-вече с потребностите на професионалния занаятчия, който търси качествен инструмент, но също и оптимална цена.

Двете марки обхващат голямо разнообразие от шлосерски, електромонтажни, специализирани за поддръжка и ремонт на автомобили и други превозни средства, както и редица специализирани инструменти. За илюстрация ще посочим, че продуктовият каталог на HEYCO за 2023 г. е с обем от 280 стр., а на HEYTEC – 200 стр.

След това кратко, първо представяне в сп. „Направи сам”, на групата HEYCO и основните продуктови групи, преминаваме към основната задача – да запознаем читателите на списанието с някои от ръчните инструменти HEYCO, подбрани от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

HEYCO

Под марката HEYCO компанията предлага огромен набор от ръчни инструменти, отговарящи на най-високите изисквания за прецизност, надеждност и дълъг експлоатационен живот. Те се произвеждат при най-строг контрол на качеството, съгласно DIN 9001. Най-кратката им характеристика е надеждност. Те намират широко приложение в редица глобални индустриални сфери на дейност, като:

• Автомобилостроене и автосервиз

• Авиационна индустрия

• Строителство, поддръжка и ремонт на сгради и инсталации

• Машиностроене

• Екология и енергиен сектор.

 

HEYTEC

При инструментите, предлагани с марката HEYTEC, определяща характеристика е тяхната практичност. Иначе казано – оптималното съчетаване между високо качество и привлекателна за клиента цена. Това са инструменти, предназначени както за професионални майстори-занаятчии, така и за напреднали в майсторлъка, със завишени претенции към качеството на инструмента, домашни майстори.

С марката HEYTEC се предлагат инструменти, предназначени за извършване на най-различни шлосерски, монтажни, автосервизни, инсталационни, ремонтни и други дейности.

Голямото разнообразие позволява избора на най-подходящия инструмент или комплект инструменти, необходими за извършване на дадени дейности.

 

*****

 

1. Комплектът тип гедоре Heyco 78-30-M съдържа тресчотка с размер 1/2” и 13 вложки: 10 – 32 mm. Тресчотката с дължина 270 mm има 45 зъба. Включва още карданен накрайник, два удължителя – 125 и 250 mm и върток с дължина 300 mm. Елементите са изработени от хром-ванадиева стомана, имат хромирана и полирана повърхност.

 

2. Подвиженият метален шкаф за инструменти Heyco Economy e с размери 600x440x950 mm. Има 7 чекмеджета, като долните две са по-високи за побиране на по-едрогабаритни инструменти. За по-лесно транспортиране са предвидени 4 колела, две от които са въртящи се и са оборудвани със спирачка. За тези, които си оборудват работилница за първи път или за майсторите, които искат да обновят изцяло инструментите си, Heyco предлага този шкаф и във вариант пълен с инструменти. Те са разпределени в 10 вложки, в които се съдържат тресчотки, въртоци, вложки, отвертки, ключове, длета, клещи и др. В този си вариант шкафът ще бъде на българския пазар съвсем скоро.

 

3. Комплектът вложки Heyco 6300-50 е проектиран за работа с гайковерти с ударно действие. Съдържа 13 вложки с присъединителен размер 1/2”, предназначени за завиване и отвиване на винтове с външен и вътрешен профил TORX. Произведени са от хром-молибденова стомана и имат фосфатно повърхностно покритие.

4. Комплектът Heyco 1452 съдържа 7 отвертки, изработени от хром-ванадиева стомана – 4 отвертки с права форма на върха, 1 отвертка–фазомер и 2 отвертки с профил върха Pozidriv (PZ).

 

5. Комплектът Heytec 50833-5 съдържа битове с минитресчотка с 48 зъба. Включва 32 части, включително адаптор с магнит за по-сигурно задържане на битовете. Разполага с три бита Philips (PH), пет Torx (TH), три с прав връх и 5 с шестостенна форма.

 

6. Комплектът Heytec 50725-6005 включва 6 звездогаечни ключа с големини от 8 до 19 mm, както и гаечен ключ 19 mm с тресчотка. За отбелязване е, че гривната на този ключ има 72 зъба, което означава, че минималният ъгъл на завъртане е само 5°. Това го прави особено подходящ за лесна и бърза работа на труднодостъпни места, когато завиването или отвиването става чрез поредица от завъртания под малък ъгъл на ключа, без той да се отделя от скрепителния елемент. С такъв ключ се работи значително по-бързо, несъмнено и по-удобно, отколкото с обикновен гаечен ключ. Комплектът съдържа и три адаптора, предназначени за закрепване на вложки, тип гедоре с големина на четиристенния отвор 1/4”, 3/8” и 1/2”.

7. Комплектът от 32 части Heytec 50680-3015 съчетава гедоре, предназначено за работа с болтове и гайки с големини от 10 до 30 mm и комплект гаечни ключове с големина на захващане от 6 до 22 mm. Единият им край е обикновен гаечен ключ, а другият – ключ тип звезда. Тресчотката с големина на четиристена 1/2” има 72 зъба, за което вече стана дума по-горе. Комплектът съдържа и две вложки, предназначени за отвиване и завиване на запалителни свещи на двигатели с вътрешно горене.

 

8. Комплектът Heytec M 508290-18 е предназначен за извършване на електроинсталационни дейности. Съдържа трите най-разпространени и най-често използвани видове клещи, включително секачи, 3 отвертки с прав връх, 2 с връх Pozidriv и фазомер. Включва и два вида клещи, специализирани за премахване на изолация от проводници. Единият е с ръчно настройване според дебелината на проводника, а при втория това става автоматично. Може да се задава дължината на премахнатата изолацията – до 18 mm от края на проводника.

 

9. Класическото „гедоре” Heytec 50825-5015 съдържаща 105 части. Има две ръкохватки с тресчотки и големини на четиристена за захващане на вложките 1/2” и 1/4”. През 2008 г. то е отличено в класацията на популярното немско списание за домашни майстори Heimwerker Praxis с оценка „добър-много добър”. За отбелязване е също, че големият комплект съдържа и друг, по-малък, който е пригоден за носене закачен на колан. Той съдържа битове за работа с винтове с прав шлиц, с вътрешен шестостен, Torx (TX), Philps (PH) и Pozidriv (PZ).

10. Впечатляващата чанта Heytec 50807-92 може да се носи на ръка или на рамо. Тя съдържа 92 инструмента. Предвидено е място за съхраняване на преносим компютър, таблет или документи. Съдържа набор от най-необходими монтажни и шлосерски инструменти: гаечни ключове, включително раздвижен ключ, набор тип „гедоре” – ръкохватка с тресчотка и вложки, комбинирани клещи и клещи резачки, отвертки, чук, ножовка за метал, комплект битове, водопроводни клещи, фазомер, ролетка, нож, предпазни очила, фенерче и др. Фенерчето има носач с телескопична конструкция, която позволява удължаване до 57 cm. В предния си край тя може да се огъва, което позволява осветяване на иначе недостъпни за обикновен фенер места.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото