Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Промоционална акция на STIHL

Наближава краят на годината, а с него се задават и поредиците „черни петъци“ и коледни промоции с изкусителни намаления на цените и неудържимо нарастване на покупките. Печелят всички – производители и търговци от оборота, клиентите, от намалените цени. Ето защо тази благодатна практика постепенно се пренесе, макар и не така интензивно, и през останалата част от годината.

Повод за написване на тази статия е промоционалната акция, която „Андреас Штил“ ЕООД провежда в страната от 10 октомври до 17 ноември 2023 г. или до изчерпване на количествата от участващите в нея модели. Тя се извършва чрез българските фирми-партньори на немската компания, сред които е и „Ташев-Галвинг“ ООД. За отбелязване е, че „Ташев-Галвинг“ ООД се явяват едновременно дистрибутор с добре развита в страната търговска мрежа, и краен търговец, чрез внушителния си магазин в София, както и с електронния си магазин. Фирмата е не само един от големите търговски партньори на „Андреас Штил“ ЕООД. Тя е оторизирана да извършва гаранционен и извънгаранционен сервиз на машините STIHL.

Медиите, на свой ред, имат своята роля за успеха на една или друга промоционална акция. Новинарските основно с реклами, а специализираните технически издания – с компетентно написани авторски публикации, представящи техническите характеристики и експлоатационни качества на предлаганите промоционални продукти. Това силно улеснява читателите им да вземат най-изгодното за себе си, добре обосновано решение, за покупка.

В конкретния случай списание „Направи сам“ е в изключително изгодна позиция да информира компетентно своите читатели, защото от близо две десетилетия, редакцията на списанието най-активно си сътрудничи и с „Андреас Штил“ ЕООД, и с „Ташев-Галвинг“ ООД.

Ето защо с удоволствие приехме поканата от „Ташев-Галвинг“ ООД да представим промоцията в списанието.

В нея са включени общо 27 машини, преобладаващата част с бензинови двигатели – верижни триони, кастрачки, мотофрези, водоструйни машини, прахосмукачки и въздушни метли.

Акцията е от вида „премии Cashback“. Това означава, че при покупка на дадена машина, клиентът – физическо или юридическо лице, ще получи обратно предварително обявена сума, която зависи от стойността на покупката. В конкретния случай тя възлиза от 20 до 200 лв. Подробните условия за участие в акцията са описани тук.

Да представим в една статия, макар и накратко, всяка от машините, е невъзможна задача. Това обаче, не е беда, защото за 18 от участващите в промоцията модели, на страницата на „Направи сам“ е публикувана подробна статия. Да фокусираме вниманието си върху обособени една или две групи, отново не върви.

Затова взехме соломоново решение – да подредим машините според размера на възстановяваната сума, като представим тези, които попадат в диапазона от 150 до 200 лв.

 

Верижен моторен трион MS 462 и MS 462 C-M

При появата си на пазара моделът MS 462 и неговият близнак STIHL MS 462 C-M, са сочени като най-леките в света професионални бензинови верижни триони с работен обем на цилиндъра около 70 cm³. Това са моторни триони, предназначени за дърводобив и работа в гората – в средно гъсти и гъсти масиви. Те са отлично пригодени за работа в условия на интензивен дърводобив и обработка на едроразмерна и твърда дървесина, включително за кастрене на дървесни трупи.

Единствената разлика между двата модела е, че MS 462 C-M има електронно управление на двигателя STIHL M-Tronic, докато при MS 462 това се прави ръчно. Наличието на тази система е предимство, което си заслужава разликата в цената, която е около 150 лв. Трионите се задвижват от характерния за STIHL изключително успешен, мощен, сигурен при работа, дълготраен, пестящ гориво и със силно намалени емисии на вредни съставки в изгорелите газове двутактов двигател STIHL 2-MIX.

Работният обем на двигателя е 72,2 cm³. Той развива мощност 4,4 kW (6 к.с.). Благодарение на оптимизирана горивна камера на цилиндъра, двигателят се отличава със значително по-висок въртящ момент в широк диапазон от честоти на въртене. За отбелязване е, че при тези два модела е постигнато съотношение тегло/мощност 1,4 kg/kW, срещу 1,52 kg/kW за техния предшественик MS 461 – който, при появата си на пазара, също е окичен с лентата „отличник“ по този важен показател.

Теглото на двете машини (без гориво, шина и верига) е само 6 kg. Оборудваната с олекотена шина и верига машина тежи 7,3 kg (без гориво), което е много добро постижение.

Шината Rollomatic ES Light също е олекотена. Машината е окомплектована с верига 3/8” Rapid Super (RS). Дължината на рязане е 50 cm.

Системата за смазване на веригата е утвърдената, доказала качествата си STIHL Ematic. Тя осигурява оптимално смазване по цялата дължина на шината и позволява до 50% намаляване на разхода на масло благодарение оптимизираното му разпределение и пренасяне по канала при движението на звената на веригата. При двата модела дебитът на маслената помпа може да се регулира.

Системата за електронно управление на двигателя STIHL M-Tronic контролира и оптимално управлява дозирането на горивото в горивната смес, задава точния момент за нейното запалване. За целта тя отчита и се съобразява с температурата на въздуха и двигателя, надморската височина и качеството на горивото. Системата „разпознава“ дали двигателят е студен или още топъл. Съответно на това, автоматично осигурява необходимия за сигурното запалване състав на горивната смес. Всичко това става автоматично, не заангажира вниманието на работещия, не се изискват умения за ръчно настройване на карбуратора.

Усъвършенствана системата STIHL M-Tronic включва и възможността за нейното ускорено автоматично калибриране спрямо условията, където се работи.

С две думи – тази електронна система оптимално настройва работата двигателя, за да може той да пали безотказно и при ниски температури, да осигурява максимална мощност и бързо ускоряване на веригата, независимо от температурата на околната среда и надморска височина.

STIHL M-Tronic има способността да запаметява настройките, при които е работила машината преди двигателят да бъде изгасен. Поради това при следващото му пускане и непроменени външни условия, още от първия момент машината разполага с пълната мощност на двигателя.

И двата моторни триона имат редица технически усъвършенствания, които ги правят отлични машини за професионална работа в гората. Сред тя са:

– Наличието на усъвършенстван филтър с тристепенно очистване на въздуха HD2, което осигурява значително по-пълно очистване на засмуквания в цилиндъра въздух, включително задържане и фини прахови частици. Това спомага за по-лесното му почистване и продължително използване на филтриращите елементи, удължава се интервалът между две технически обслужвания, удължава се и експлоатационната дълготрайност на двигателя.

– Наличието на декомпресионен вентил улеснява запалването на двигателя.

– Специалната ръкохватка за издърпване на стартовото въже ElastoStart омекотява предавания по въжето към ръката евентуално възникнал обратен удар в момента на запалване.

 

Мотофреза STIHL MH 700

Мотофрезата STIHL MH 700 е създадена за работа в условията на професионалното градинарство, зеленчукопроизводството, лозарството и други дейности, където този вид машини са незаменими. Тя води класацията на STIHL по мощност и възможности за високо производително обработване, включително и на по-трудни за работа почви.

Задвижва се от едноцилиндров четиритактов двигател с въздушно охлаждане EHC 700 с работен обем 252 cm³ и мощност 5,2 kW/7,1 к.с. при номинална честота на въртене 3600 min¯¹.

Мотофрезата STIHL MH 700 предлага избор на широчината за окопаване: 53, 75, 98 и 120 cm. Това се постига чрез поставяне на един до четири фрезера от всяка страна на задвижващия ги вал. При монтирани предпазни дискове, общата широчина на машината е 129 cm. Нейните фрезери имат диаметър 36 cm, което позволява по-дълбока обработка на почвата. За това способства и теглото на машината – 124 kg.

Машината има две скорости за движение напред и една задна скорост.

Кривината на огъване на ножовете и профилът на режещите им ръбове са подбрани така, че да се врязват плавно и при възможно най-малко съпротивление от страна на почвата. Това им позволява да разкопават с лекота и твърда, силно уплътнена почва. Последователността при врязване на въртящите се ножове в почвата намалява и нивото на вибрациите, които се предават на машината.

С оглед на теглото на мотофрезата, конструкторите на STIHL са предвидили възможността тя да се придвижва на собствен ход, осигурен от двигателя й. За тази цел валовете с фрезери се демонтират и на тяхно място се закрепват ходовите колела – джанти с пневматични гуми.

STIHL MH 700 има и куплунг за свързване на т.нар. външен силоотводен вал. Чрез него мотофрезата може да задвижва земеделски машини, които нямат собствен двигател.

Не бива да се пропуска и фактът, че за STIHL MH 700, както и за другите модели, се предлагат допълнително комплект стоманени колела за работа на машината с браздир. Предлага се и самият инструмент, който служи за оформяне на бразди за зеленчукови насаждения.

 

Мотофреза STIHL MH 600

Мотофрезата MH 600 заема второто място в класацията по мощност след STIHL MH 700. Нейният двигател ЕНС 600 е от същия нов тип, използван за пръв път при тези два модела. Работният му обем е по-малък, 212 cm³, поради което развива и по-малка мощност – 4,4 kW (6 к.с.).

Моделът STIHL MH 600 може да работи с един или два фрезера, поставени от всяка страна на вала. В първия случай широчина на обработване на почвата е 56 cm, а във втория – 79 cm. В края на валовете се закрепват стоманени дискове, които предпазват близко разположените растения от досег с въртящите се ножове на фрезера. С поставени дискове максималната широчина на машината е 86 cm. Фрезерите имат диаметър 31 cm. Мотофрезата има две предни и една задна скорост.

STIHL MH 600 има същата сфера на приложение като по-мощния си събрат MH 700: професионално градинарство, зеленчукопроизводство, лозарство и т.н.

Теглото на машината е 66 kg.

 

Мотофреза STIHL MH 585

STIHL MH 585 е от поколението мотофрези на STIHL, което излиза на пазара преди появата на двата водещи класацията по мощност – MH 700 и MH 600. Неотслабващият пазарен интерес към тази машина е още едно доказателство, за нейните качества.

Мотофрезата се задвижва от едноцилинров четиритактов бензинов двигател на реномираната американска компания Kohler Courage – Kohler XT675 OHV SC, с мощност 2,3 kW/3,2 к.с. Има двустепенен въздушен филтър, който допълнително осигурява по-висока дълготрайност на двигателя. Системата Smart Choke силно улеснява пускането на двигателя, като значително намалява усилието, необходимо за издърпване на стартовото въже.

STIHL MH 585 може работи с до три фрезера от всяка страна, при което максималната широчина на окопаване е 85 cm. При работа с по два фрезера, тя е 60 cm. Диаметърът на фрезерите е 32 cm, което е и максималната дълбочина на обработка на почвата.

Подобно на предните два модела, и при този специалният профил на фрезерите и последователното им врязване в почвата позволяват обработване и на силно уплътнени почви, както и доброто раздробяване на бучките пръст на ситни частици.

Тази мотофреза има двойка транспортни колела, които лесно се повдигат преди започване на работа и също така много лесно се спускат за преместване на машината. Те осигуряват и сигурна опора за поставяне на фрезата в силно наклонена положение, необходимо при смяна на фрезерите или тяхното почистване.

Машината тежи 44 kg.

 

Бензинова кастрачка STIHL HT 135

STIHL HT 135 заема челната позиция в класацията по мощност сред произвежданите от STIHL кастрачки. Задвижва се от категорично доказалия през годините качествата си четиритактов двигател STIHL 4-MIX®, чийто най-отличителен белег е ниското ниво на отделяните в атмосферата вредни емисии.

Благодарение на телескопичната конструкция на ръкохватката му дължината на инструмента може да се променя от 270 до 390 cm. Това позволява на стабилно стъпил на земята човек на реже клони на височина до около 5 mm. Тази кастрачка е предназначена за професионална поддръжка на дървета в овощарството и в комуналните услуги. Използва се оформяне на короната на дърветата, за премахване на изсъхнали клони, за плододаваща резитба при овощни дървета.

Дължината на рязане е 30 cm. С веригата STIHL 1/4” P Picco Micro 3 (PM3) с дебелина на водещото звено 1,1 mm се постига максимална производителност при рязане. Задвижва се от едноцилиндров двутактов двигател, с работен обем 36,3 cm³ и мощност 1,4/1,9 kW/к.с.

Без гориво машината тежи 8,27 kg.

 

Бензинова кастрачка STIHL HT 105

Бензиновата кастрачка STIHL HT 105 е почти идентична с модела HT 135 по своето предназначение и възможности, включително максимална височина на работа. По каталожни данни разликата е в работния обем на двигателя – 31,4 cm³, по-малка е мощността му – 1,05/1,4 kW/к.с. Отстъпва и по нивото на вибрациите (ляво/дясно): 5/5,5 m/s² при HT 105, докато при HT 135 те са 4,3/4,8 m/s².


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото