В категории: Брой 3-4/2007, Представяме ви

Най-големият сервизен център „Киров“

Десет месеца след първата копка на 5 април т.г. бе открит най-новият и най-голям сервизен център на „Киров“ АД. С него фирмата, специализирана във вноса на професионална техника, вече има общо 5 сервизни центъра за едрогабаритна и 11 сервиза за лека строителна техника, електрически инструменти и др.

По своите мащаби и организация на дейността новият сервизен център няма аналог в България. Разположен на околовръстното шосе на София (на пресечката с шосето за Суходол), той се разпростира върху площ от 15 000 m2, от които 2200 m2 са застроени при обща разгърната площ 5000 m2.

Тук са събрани всички досега съществуващи в столицата сервизни бази на фирмата за обслужване и ремонт на отделните видове техника – както едра строителна, пътна и минна техника, така и електроинструменти, стационарни компресори, заваръчна техника, машини за дървообработването и мебелната промишленост. В просторното хале са обособени седем работни клетки, разполагащи с подемна техника, а над всички се движи мостов кран с товароподемност 20 т. Всяка от клетките има отделен вход, който позволява вкарване и на най-големи строителни и минни машини.

Сервизът е разположен на три нива. На най-ниското се намират товаро-разтоварните рампи и складовете за резервни части и консумативи. Тук е и специализираният сервиз за ремонт на мощни промишлени компресори. На партера са приемната за клиенти и магазин с площ 300 m2 за продажба на машини, инструменти и консумативни материали. Горният етаж на центъра е заделен за офисите на направлението „Строителна и минна техника“, има зала за презентации, приемни за преговори и др.

Сервизът разполага с най-модерна измервателна, включително компютъризирана апаратура и инструменти, необходими за ремонта на съвременните сложни машини, защото някои от моделите на Komatsu например разполагат и с най-съвременни GPS навигационни системи, позволяващи прецизно до сантиметри отчитане преместването на машината и управление на работния процес.

Изграждането на новия сервизен център е поредната логична и необходима стъпка по пътя на ускореното развитие на фирмата. Това особено отчетливо се вижда през последните няколко години, когато с изключителни темпове „Киров“ АД се утвърди като лидер не само в областта на професионалните електроинструменти, но и в сектора на строителната, пътната и минната механизация. Започнала от нулата преди седемнайсет години като типична семейна фирма, през миналата година акционерното дружество вече има оборот от 105 млн. лв., а за тази година се очаква приходите да достигнат общо 150 млн. лв.

Създаването на сервизния център неотклонно следва политиката на компанията да предоставя на клиентите си не само един или друг вид професионална техника, но и да гарантира нейната безотказна работа чрез добре организиран, висококвалифициран и навреме извършван сервиз. Към момента „Киров“ АД разполага със сервизна мрежа, разпределена в цялата страна, така че специалистите на фирмата да достигнат до всеки нуждаещ се клиент за не повече от два часа! Не случайно от общо 350-те служители над 110 са именно сервизни инженери и техници.

По традиция откриването на центъра бе съпроводено от грандиозен спектакъл. За пореден път бащата и синът Киро Киров и Иван Киров, съсобственици и управители на акционерното дружество доказаха, че могат както с размах да работят и да организират дейността на стотици хора, така и да спретнат рядко виждан зрелищен празник за своите партньори и основни клиенти. Той започна с нещо невиждано досега у нас – скоростно състезание с мини челни товарачи Komatsu SK 818-5, в което Иван Киров показа завидни умения пред погледите не само на многобройната публика, но и на националите по автомобилизъм Митко Илиев и Румен Дунев. Както се казва, „кръвта вода не става“, защото самият Киро Киров е известен автомобилен състезател от близкото минало. С възторжени възгласи публиката посрещна висшия пилотаж на професионален демонстратор от Komatsu, който с лекота подкара на две колела голям багер и изпълни с него още ред акробатически номера.

Да поздрави собствениците и служителите на „Киров“ АД, както и гостите на тържеството бе дошъл и кметът на столицата Бойко Борисов. Не липсваше и традиционната заря, от която грейна нощното небе над София, нито огромната празнична торта, станахме свидетели и на отработената вече при откриването на търговския център на „Киров“ АД в Стара Загора миналото лято технология за прерязване на лентата с професионална електрическа ножица за ламарина вместо с канцеларски ножици.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2007, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото