В категории: Брой 1-2/2007, Дърводелство и обзавеждане

ScreenMotion – скрито вграждане на телевизора

След окончателния залез на старите обемисти CRT монитори за компютри и възхода на далеч по-модерните и съвършени LCD дисплеи вече се вижда краят и на тумбестите телевизори с електронно-лъчева тръба. Достатъчно е човек да хвърли поглед в големите специализирани магазини за аудио- и видеотехника или върху техните каталози, за да разбере накъде „духа вятърът на промяната“.

Тук не е мястото да коментираме предългия списък от предимствата им пред старите телевизори, нито пък да сравняваме плазмената технология с LCD екраните. Най-същественото в случая е, че те са изключително тънки и леки, което позволява очакването им на стената, подобно на голяма картина, или пък вграждането им в мебели, така че когато не се ползват, се прибират във вътрешността им, не заемат място и не събират прах. Когато се намират в близост до прозореца, скрити в шкафа, екранът им е защитен от прякото слънчево огряване.

През последните няколко години понятието „цифров дом“ става все по-популярно и все повече се изпълва със съдържание. То включва и домашния кинотеатър, който обединява голям LCD или плазмен телевизор, DVD плейър (в очакване на победителя в битката между новите стандарти BlueRay и HD DVD и свързаното с тях многократно по-качествено HDTV телевизионно изображение), усилвател и звуковъзпроизвеждащи тонколони.

За тази цел специалистите на Hettich са разработили специален механизъм (ScreenMotion), който позволява подвижно монтиране на плазмени или LCD телевизори с диагонал на екрана до 42 инча. Това е предостатъчно, като се има предвид, че за домашно ползване напълно приемливи са и телевизорите с големина 32 инча, които имат и най-добро съотношение качество-цена. Управлението на устройството се извършва дистанционно чрез инфрачервени лъчи или с помощта на вграден в шкафа пулт с два бутона – за повдигане и спускане на телевизора. Когато достигне долно крайно положение, специален превключвател изключва захранването му.

Повдигателният телескопичен механизъм се задвижва от миниатюрен електродвигател. Скоростта на движение на телевизора е 50 mm/s. Устройството има широки възможности за регулиране, които позволяват монтиране на практически всеки модел телевизор с диагонал на екрана до 42инча. ScreenMotion се предлага в две големини, които се различават по максималната височина на повдигане – 720 и 820 mm.

За повече информация и поръчки посетете електронния магазин на фирма „Киров“.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “ScreenMotion – скрито вграждане на телевизора”

иванов | януари 10th, 2014 at 2:21 pm

Здравейте,от къде да купя механизма.Приятен ден!
„Направи сам“:Писмото е препратено на фирма „Киров“ – вносител на механизмите на Hettich в България. В магазина, намиращ се в кв. Люлин в столицата, има експозиция на мебели изпълнени с механизми на Hettich.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 1-2/2007, Дърводелство и обзавеждане

Ключови думи


 
към началото