В категории: Брой 12/2006, Инструменти, Металообработване, Облицовки и настилки

Малки ъглошлифовъчни машини на Skil

От продуктите на Skil в най-често използвания клас ъглошлифовъчни машини с диаметър на диска 125 mm подбрахме три модела със сходни характеристики и почти идентичен външен вид. Машините 9470 и 9460 имат електродвигатели с мощност 1250 W, а моделът 9450 е с мощност 1100 W. За сравнение ще посочим, че мощността при този вид машини, при това в професионално изпълнение, е между 800 и 1400 W.

И трите модела имат здрава и износоустойчива конструкция, която им осигурява продължителна експлоатация. За това спомага и системата за автоматично изключване на четките след достигане на определен праг на износване, което предпазва колекторните пластини от нагаряне. Предпазителят лесно се завърта на ръка и нагласява в необходимото за безопасна работа положение. Това става благодарение на системата Clic, без помощен инструмент.

Конструкторите са се погрижили и за такива дребни наглед детайли като например ключа за гайката, закрепваща диска, е поставен в кухината на предната ръкохватка. Така той винаги е подръка и няма да се наложи преравяне на чекмеджета с инструменти, докато бъде намерен.

Моделите 9470 и 9460 имат редица придобивки, плод на съвременната електроника – плавно развъртане на диска, при което липсва характерният тласък върху ръката, не се създава и токов удар в електрическата мрежа, поддържане на постоянна честота на въртене, независимо от натоварването, защита на двигателя срещу претоварване и др. В допълнение моделът 9470 има и плавно регулиране на честотата на въртене в границите 2500–12 000 min–1, което позволява обработване на различни повърхности, включително от пластмаса или дърво, а с подходящ диск машината може да се използва и за премахване на стари лакови покрития.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото