В категории: Брой 12/2006, Водопровод и канализация, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Ремонти

Електрически триони Bosch

За своите професионални клиенти Bosch пусна на пазара два нови електрически триона. Първият – GSA 1200 E Professional, е изключително здрава и мощна машина, пригодена за работа при високо натоварване предимно на строителни обекти. Вторият, GSA 900 E Professional, е по-компактeн и лек, удобен за продължителна работа при най-разнообразни условия. Челната част на триона може да се завърта, което улеснява рязането на места с ограничени възможности за работа. И двете машини имат SDS система за захващане на триончето, която силно улеснява неговата смяна.

По своите работни характеристики двата триона не се различават. Те са предназначени за рязане на метални профили и тръби с дебелина до 20 mm, на дървесни материали дебели до 250 mm.

При тегло от само 3,7 kg благодарение на своя мощен електро-двигател (1200 W) GSA 1200 E има значителен резерв от мощност, което го прави по-производителен и подходящ за рязане на твърди и дебели материали. Системата SDS в максимална степен улеснява смяната на триончето само с едно завъртане с ръка без помощен инструмент. Механизмът, който движи триончето, е разработен на база изпитаната от години технология при производството на професионални перфоратори. При този модел е използвана патентованата от Bosch система Brute-Drive, която осигурява голяма дълготрайност на инструмента при продължителна експлоатация в условия на екстремно натоварване. Взети са специални мерки за сигурното уплътняване на буталния прът, който движи триончето срещу проникване на влага във вътрешността на машината. Честотата на движение се регулира плавно с натискане на пусковия бутон.

Ръкохватката и предната част на тялото на машината имат еластично покритие, което я прави удобна за държане. Когато не се използва, тя може да се окачи на метална кука, поставена върху тялото ù.

GSA 900 E Professional е малко по-лека (3,4 kg) и по-компактна машина, предназначена за универсална употреба. Особеното при нея е възможността предната ù част да се завърта на 360о. Така се подбира най-оптималното положение на триончето при рязане, за да не се налага заемане на неудобна поза на тялото. Това дава по-голяма свобода на движение и прави работата по-малко уморителна.

Начинът на закрепване на триончето и при двете машини позволява то да се завърта на 180о, което улеснява работата, особено когато се реже над главата.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото