В категории: Брой 7-8/2008, Представяме ви

Списание КИРОВ News

В началото на юли т.г. излезе от печат вторият брой на списание КИРОВ News. Това вече ни дава основание да му заделим внимание, защото неговата поява е явление, бележещо нов етап в постепенно изграждащата се и у нас корпоративна култура. Списанието е на най-високо полиграфическо ниво и бихме казали, че е поредният продукт на фирмата, избрала от самото си създаване да бъде професионалист във всичко, което прави – в техниката, която продава и поддържа, а сега и на журналистическото поприще. Това е списание, което няма да намерите по вестникарските павилиони, то няма корична цена. Предназначено е за отбран кръг читатели, тези, които повече или по-малко са свързали своя професионален път и дейност с продуктите на „Киров“ АД, които са се доверили на професионализма на неговите търговци-консултанти, чийто бизнес в голяма степен се развива успешно благодарение на стабилната безотказна и навременна сервизна поддръжка. Това са клиентите, сегашни и бъдещи, които постепенно оформят все по-широк кръг от партньори, защо не и приятели на „Киров“ АД.

Този кръг от професионалисти в своята област има нуждата от свое издание, което да ги информира от първа ръка за актуалните новости в технологиите и техниката от водещите световни производители, които „Киров“ АД прави достъпни за тях, за новите форми на обслужване, не на последно място за отминалите и предстоящи събития от живота и развитието на „Киров“ АД – откриване на нови търговски и сервизни центрове, обучения с участието на лектори от водещи фирми и т.н. Така например само в бр. 2 е поместена информация за седем току-що завършени и предстоящи инвестиционни проекти в Плевен и Сливен (нови търговски центрове), както и в Бургас, Благоевград, Варна, Русе и първото мащабно разширение на открития само преди година голям сервизен център в кв. Суходол на столицата. Отразени са и участията на „Киров“ АД през първото полугодие на годината в изложенията „Техномебел“, „София яхт шоу“, „Boats & Sports Expo“, „Bulgaria Boat Show 2008“ и „Автомобилен салон“.

Списанието не подминава и актуални проблеми на икономическото развитие на страната ни, като предоставя думата на политици и държавни ръководители, заемащи ключови позиции, а така също и на изтъкнати ръководители от средите на бизнеса.

Иначе казано, появата на списание „КИРОВ News“ е поредният жест на внимание и грижа към клиентите на фирмата, този път за тяхната по-пълна и своевременна информираност. Този вид издания не са новост и издаването им е утвърдена практика за повечето водещи компании в света – купуваш си автомобил Toyota например и автоматично ставаш абонат за тяхното фирмено списание. За България обаче все още е новост и затова силно привлича вниманието. Появата на списанието е и белег, че все още изграждащото се и неулегнало пазарно стопанство вече е достигнало степен на развитие с ясно очертани лидери в съответната област, признак е за формиране и на новата фирмена култура, каквато на Запад имат компании с десетилетни, че дори и със столетни традиции.

Когато говорим за фирмени традиции и култура, не може да не споменем и едно явление, белязало ярко индустрията и търговията в Европа през миналия век – появата и развитието на семейния тип фирми. Този вид фирми и днес, в условията на всеобщата глобализация, продължават да формират гръбнака на икономиката на Стария континент и да са измежду най-успешните. Създадени от своя талантлив и предприемчив първоосновател, чието фамилно име тези фирми най-често носят, след време бизнесът им преминава в ръцете на синове и внуци, като всеки дава своя принос и налага стила си в развитието и надграждането на фирмата. Първостепенна задача на всеки основател на такава фирма е да подготви своевременно своя наследник да застане до родителя си, да му доверява постепенно все повече и повече от управлението на фирмата. Така с времето неговият характерен за младостта новаторски принос и съвременен стил на ръководство стават все по-решаващ фактор за развитието на компанията.

След промяната към пазарно стопанство и в България моделът на семейната фирма стана преобладаващият, а фирма „Киров“ АД е измежду най-ярките примери за това. Историята на най-успешните български фирми тепърва предстои да бъде написана. Затова за читателите на бр. 2 ще представлява несъмнен интерес гледната точка и идеите за управление на бизнеса на трийсет и две годишния Иван Киров, син на основателя на фирмата Киро Киров, вече Изпълнителен директор на „Киров“ АД. Те очертават насоките и принципите за развитие на бизнеса през погледа на младото поколение ръководители. Рецептата за съчетаване на успешния бизнес с пълноценен личен живот се съдържа в девиза на Иван Киров: „За да успееш, цели се винаги най-високо“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 7-8/2008, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото