Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Течен дюбел fischer fill&fix

Различните специални лепила и подобни на тях продукти на съвременната строителната химия все по-често изместват класическите механични съединения с винтове, болтове, а някъде все още и с пирони. Както различните монтажни лепила се използват успешно за всевъзможни не отговорни закрепвания, така вече се появяват по-ефективни заместители на познатия вече половин век пластмасов дюбел.

Такова решение е „течният“ дюбел fill&fix – новост в производствената програма на fischer. Той замества напълно успешно класическите дюбели при закрепване на леки предмети, служи и за възстановяване на съединения при изскубнати дюбели, чиито отвори са повече или по-малко повредени и вече не са в състояние да задържат повторно набити в тях дюбели, при отвори с диаметър, по-голям от диаметъра на наличните пластмасови дюбели, при лошо пробити отвори, които не задържат дюбела.

Съществено предимство на този начин на закрепване е, че не се влияе и не зависи от материала на основата. fischer fill&fix представлява гъст пастообразен разтвор, получен от две съставки, които се смесват при инжектирането му в отвора. Тук той експандира, като плътно изпълва целия обем, бързо се втвърдява и задържа здраво в стените на отвора. Във втвърдената маса директно се завива обикновен винт, винт с кука или ухо в зависимост от това, какво ще се закрепва. Диаметърът на винта може да бъде от 2 mm до 6 mm. За завиването му не е необходимо да има предварително пробит отвор. Във втвърдената маса на fischer fill&fix профилът на резбата се запазва и винтът може многократно да се отвива и завива. Материалът също така успешно може да се използва и за запушване на отвори, защото позволява механична обработка чрез изпиляване, шлифоване и боядисване, така че кръпката да не личи.

Освен като заместител на класическите пластмасови дюбели за закрепвания в строителни материали fischer fill&fix може с успех да се използва и при ремонт на мебели и други изделия от дърво. Отлично приложение намира при възстановяване на разкъртено легло за главата на изскубната изхвърляща панта, както и за повторно здраво завиване на изскубнатите винтове за дърво.

fischer fill&fix се прилага за закрепване и монтиране на леки предмети във вътрешността на сградата, а също и на открито, стига запълненият с него отвор да бъде защитен срещу ултравиолетовите лъчи на слънцето. Независимостта от големината и формата на отвора, от вида и диаметъра на винта правят метода „течен дюбел“ универсален и с разнообразни приложения като например монтиране на осветителни тела на тавана или на стената, на инфрачервени детектори на движение за управление на лампи, окачане на картини, малки етажерки, корнизи за пердета, куки за душа в банята или за окачване на кърпи, пощенски кутии и др. Тези и други закрепвания може да бъдат направени с fischer fill&fix в бетон, естествен камък, различни видове плътни или решетести тухли, керамични блокове за зидане, блокчета газобетон, гипсови, дървесни и други плочи.

fischer fill&fix се доставя в пластмасова спринцовка с две камери и свързани едно с друго бутала, смесителна камера и дюза, четири мрежести втулки за монтиране в тухли и блокчета с кухини, два тънки маркуча за инжектиране на сместа в трудно достъпни места. Съдържанието на една спринцовка е достатъчно за запълване на най-малко четири отвора с диаметър 12 mm и дълбочина 50 mm. При добре запушена след употреба дюза инжекционният разтвор може да се съхранява месеци наред, без да загуби качествата си.

За допълнителна информация посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг”.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото