Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Специални стеги на Bessey

При каквато и да било монтажна работа, била тя заварка на метална конструкция, сглобяване на мебели, слепване на детайли или на отчупени парчета, трябва да се осигури неподвижно положение на съединяваните детайли един спрямо друг. Затова се използват различни стеги и други фиксиращи приспособления. Тук ще представим някои от тях, които силно улесняват работата и я правят качествена. Общото между тях е, че служат за придържане на детайлите, без да е необходимо прилагането на голяма сила за здравото им притискане един към друг. Свързва ги и това, че са производство на водещата в света фирма за стеги и други сходни инструменти Bessey.

 

Магнитен фиксатор

Това приспособление е предназначено за фиксиране на метални профили при тяхното заваряване. Представлява силен магнит с плоско тяло, способен да задържа предмети от черни метали със сила между 20 и 60 kg.

Подходящо е за монтиране на профили с плоски стени или тръби. Приспособлението неимоверно улеснява работата, защото е достатъчно само да се постави на мястото си, без да е необходимо механично притягане. Страните му са оформени така, че позволяват монтиране на детайли под ъгъл 45º, 60º, 75º и 90º един спрямо друг.

За отбелязване е още, че фирмата предлага и магнитни лапи за свързване на маса при електродъгово заваряване, подходящи за сила на заваръчния ток между 250 и 800 A. Използването на такива лапи е изключително удобство и се гарантира добър електрически контакт.

 

Щипки (Clippix)

Те са новост в производствената листа на Bessey. Универсален с многостранно приложение инструмент и удобни за работа те са винаги под ръка, когато трябва да се слепи някой детайл, да се закрепи защитно фолио и т.н. Произвеждат се в четири големини с максимално разстояние между челюстите при отворено положение от 25 до 75 mm. Двете рамена са свързани със силна пружина, която притиска челюстите една към друга. Раменете им са покрити с еластична материя, която предотвратява изплъзване от ръката. На челюстите са поставени меки пластмасови накрайници, предпазващи от повреждане чувствителни на натиск и издраскване повърхнини.

 

 

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Bessey, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото