Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Обновяване на дървена стълба

Построяването на дървена стълба е често срещано решение при еднофамилните къщи и вилните сгради, особено, когато тя се намира в обитаемо помещение. Стълбата се лакира или боядисва, хем, за да получи желания цвят, хем дъските да бъдат защитени и да се повиши устойчивостта им срещу изтриване. Колкото и да се пази лаковото покритие след време започва да се изтрива на места и настъпва моментът, когато трябва да се подмени.

Това обаче съвсем не е лесна работа, като проблемът е в премахването на старото дебело лаково покритие. Ако се използва плоскошлифовъчна или ексцентършлайфмашина, работата дотолкова се проточва във времето, че човек многократно се проклина, загдето се е захванал с нея. Лентовата шлайфмашина се справя значително по-бързо, но има вероятност от получаване на надрана неравна повърхност, когато се шлифова напречно на дървесните влакна. Освен това тази машина е безпомощна за обработване в ъглите и близо до краищата в задната част на стъпалата. Много важен е изборът на абразивните листове, защото обикновените се задръстват неимоверно бързо и след минута-две работа стават негодни.

Решението е шлайфмашина ROTEX RO 125/150, с поставен на нея мек диск STF, а абразивните листове Saphir са специално пригодени за шлифоване на лакови покрития. Вътрешните ъгли на стъпалата се обработват с делташлайфмашина, която единствено може да „бръкне“ на тези места.

Първоначално стъпалата се шлифоват със Saphir P 36 докато напълно се премахне старото лаково покритие. В случай, че повърхността на стъпалата е издълбана в средата, където най-често се стъпва, шлифоването продължава, докато неравностите се изравнят. Завършващото шлифоване се извършва със Saphir P 80, като сега се шлифоват също челата и ограждащите стъпалата дъски. С това стълбата е готова за пребоядисване.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг“ ООД.

 


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото