В категории: Брой 9-10/2005, Представяме ви

Втори „Практикер” в столицата

По-малко от три месеца след открития в полунощ Варненски хипермаркет, „Практикер”отново изненада клиентите си, като този път им назначи среща преди пукване на зората – в 7 часа сутринта. Мястото бе новият, втори за София магазин в квартал „Люлин“ на бул. „Панчо Владигеров“. Застроената площ е 8000 m2, от които 6900 m2 са търговска. В магазина работят 110 служители, а предлаганите стоки надхвърлят 50 000.

Въпреки ранния час, паркингът бе препълнен, а пред хипермаркета се бе събрала внушителна група хора, любопитни да разгледат новата столична придобивка, но най-вече привлечени от ненадминатите досега промоционални цени, с които още се помни откриването преди година на първия магазин „Практикер”в столицата. Очакванията им се оправдаха напълно, защото в централната зона, непосредствено зад касите, бяха подредени няколко грамади от кашони с ръчни електрически инструменти с марките Globus и Einhell на неустоимо ниски цени. Рекордьор по продажби отново се оказа малката ъглошлифовъчна машина Globus с диск Ø115 и крайна цена 9,99 лв., която се грабеше като топъл хляб в гладна зима. При това повечето купувачи предвидливо или с търговска цел се запасяваха средно с по 3–4 машини. На същата цена се продаваше и електрическа плоскошлифовъчна машина, а бормашините започваха от 16,99 лв. за обикновените и 59,99 лв. за перфоратор с SDS захват на инструмента, способен да пробива отвори в бетон с диаметър до 26 mm. Удивителното в случая е, че машината се продава с 1 година фабрична гаранция, и още, че същата, поне на външен вид, машина доскоро в обикновените магазини се продаваше за 140–160 лв.

С това приключваме ценовата информация, защото стоките с подобни промоционални цени бяха толкова много, че каталогът бе отпечатан с формат на плакат. Освен в новия магазин, тези промоционални цени са валидни и за първия „Практикер”на бул. „Цариградско шосе“ в столицата.

Разбира се, хипермаркет като „Практикер”далеч не е привлекателен само с ниските цени. Тук се предлага огромно разнообразие от различни стоки, които, освен по вид, са разделени в три ценови класа – нисък, среден и висок. Така всеки клиент може да намери това, което му е необходимо, и то да бъде по неговите финансови възможности. В магазините „Практикер”се предлагат и следните услуги: доставка по поръчка, тониране на бои, разкрояване на дървесни плочи, разкрояване и ушиване на домакински текстил, авто-ремаркета под наем, гаранция за връщане на стоки, безналично и разсрочено плащане, пазаруване с ваучери за подарък.

Последната услуга е новост и заслужава повече внимание. Когато търсите нещо за себе си или домакинството си, проблем няма. Под един покрив и с помощта на винаги готовите да се притекат на помощ консултанти човек лесно може да намери решение на всеки от проблемите с обзавеждането, поддръжката и ремонта на дома, градината, за приятно прекарване на свободното време и т.н. Съвсем не е така обаче, когато се налага да търсите подарък за близки хора, защото трудно може да уцелите вкуса, предпочитанията и техните потребности. „Практикер”има решение на проблема, като вече предлага ваучери на стойност 50 лв. Така поднасяте подаръка си, а човекът, който го получава, има възможност сам да избере това, което най-силно желае. Всички ще са доволни и къщата няма да се пълни с непотребни вещи, купени с добро желание, но не по вкуса на този, комуто са подарени. Така ще доставите изненада и радост на близките си, а от себе си ще снемете грижата да мислите вместо тях. Ваучерите могат да се закупят във веригата магазини „Практикер”в София, Пловдив и Варна.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 9-10/2005, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото