Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Закрепвания с дюбели в блокчета YTONG

Като всеки строителен материал блокчетата YTONG също имат своята специфика. Известно е, че те са добър топлоизолатор. Това се дължи на порестата им структура, която ги прави не само многократно по-леки от обикновените тухли, но и се отразява на тяхната якост. Ето защо за закрепвания в зидове от газобетон се използват специални дюбели, с които се постига необходимата товароносимост. Подходящ е произвежданият от fischer дюбел GB (Gasbetondübel). Той има широки спираловидни ребра, които осигуряват доброто му задържане в газобетона не само при напречно натоварване, но и по оста на дюбела. Пластмасовият дюбел BG се използва само в комплект със специален стоманен винт. Произвеждат се три големини, съответно за отвори с диаметър 8, 10 и 14 mm. Отворите се пробиват при изключено ударно действие на бормашината. Диаметърът на отвора съответства на диаметъра на челната част на дюбела. При набиването му с чук спираловидните ребра се впиват и издълбават леглата си в газобетона.

 

За допълнителна информация посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг”.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото