В категории: Брой 9-10/2004, Инструменти, Представяме ви

Нов търговски център във Варна

В края на август т.г. фирма „Киров“ добави още една перла в „огърлицата“ си от магазини, обхващаща всички по-големи градове на страната. Тази обаче има особено висока стойност, защото става дума за вторият по-големина и модерно строителство търговски комплекс след софийския в жк „Люлин“. Строителството му е инвестиция в размер на 1,5 млн. лева, което представлява добре прицелено вложение в най-бързо развиващия се икономически район на страната ни извън столицата. Новия комплекс е построен върху площ от 1280 m2 при обща разгърната площ 1400 m2. Основният дял се пада на търговската площ – 900 m2, складът заема 200 m2, а 100 m2 са заделени за местния регионален офис на фирмата. Тук е преместен и сервизът за електрически инструменти, строителна и пътна техника, компресори, който заема останалите 200 m2 от общата площ. Отделно е изграден и покрит склад за строителни материали с площ 350 m2. Новият търговски комплекс е придобивка и за автомобилистите, защото на територията му функционира сервиз за компютърна диагностика на автомобила.

Откриването на варненския магазин бе предшествано по-рано тази година от откриване на нови или от основно реконструиране и разширяване на съществуващи магазини на „Киров“ във Велико Търново, Русе и Шумен.

Фирма „Киров“ е семейна фирма, собственост на баща и син – Киро Киров и Иван Киров. Сега фирмата разполага с 19 собствени магазина в 9 града и 7 собствени сервизни бази (в 6 града). Готовност да посетят всеки по-голям клиент имат 15 търговски пътника с оборудвани автомобили в направленията: въздушни компресори, строителна техника, заваръчна техника, електрически инструменти и консумативи. Фирмата има и над 180 дистрибутори в общо 50 града от страната. За да завършим визитната картичка на фирмата ще споменем само, че в нея работят над 150 души, по-голямата част са с висше образование, оборотът ù през 2003 г. е над 10 млн. Евро, а текущите стокови наличности възлизат на около 4 млн. Евро.

Характерна за фирма „Киров“ е тясната профилираност в професионалния сектор и поради това прецизният подбор на партньорите, като всички, без изключение, са водещи в света производители в своята област: Komatsu (Япония), Metabo, Bosch, Hawera, Fischer, Rhodius, ABC, Hettich (Германия), Ingersoll-Rand (САЩ), Fronius, Sola (Австрия), Usag (Италия), Dynapac, Tremix (Швеция), Honda (Япония), Нaulotte (Франция). В тази компания достойно място намира и българският лидер Спарки Елтос.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 9-10/2004, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото