В категории: Брой 11/2009, Представяме ви, Хоби

Предколедно пазаруване в Практикер

Макар да сме още в средата на ноември, наближаването на най-големите и очаквани с нетърпение от всички коледни празници отчетливо се забелязва в магазините от веригата „Практикер“. Просторната експозиция с продукти, характерни за тези празници вече посреща клиенти. Въпреки, че до Коледа остават повече от шест седмици, празничната възбуда и шетня в избор на украса и подаръци също набира скорост. Като заклети майстори, ценящи най-висококачествения инструмент и въобще вещите със строго практично приложение, винаги сме проявявали известно неразбиране към мощната сила, която тласка хора, които през годината и глава не могат да повдигнат от усилна работа, да тръгнат по уморителните криволичещи маршрути от магазин в магазин, да търсят часове наред с какво да внесат празнична украса в дома си, да зарадват близките си с точно подбрания за всеки подарък. Решението на този проблем, съчетаването между практичното и потребността човек да освежи своята и на околните похабена от ежедневието емоционалност, създавайки уют и празнична атмосфера в дома си, предоставят именно големите търговски вериги като „Практикер“. В тях се предлага всичко, свързано с украсата, за което човек може да се сети, че и много повече отгоре. Затова най-често в магазина се влиза с предварителна нагласа за определени покупки, най-често по списък, изготвен от женска ръка, естествено, а се излиза с куп други покупки, които човек е пожелал след като са попаднали в полезрението му.

Класическата и задължителна коледна украса започва от елхата. Изборът на дръвчета с различни размери е доста богат, като тази година вече изцяло се преминава към изкуствени елхи. Качеството на изработка е отлично и илюзията за естествено дърво е пълна. Най ни допадна това, че покупката на такава елха спасява от отсичане живо дръвче и му се дава шанс да израсне до голямо дърво. Ако всички хора предпочетат дървото-заместител, това ще удари и по бракониерските набези в горите.

В „Практикер“ коледната украса е изложена в пълния си блясък и широки възможности за избор. И тай като живеем в епоха на електрониката, не може да не отбележим, че като цяло асортиментът от всевъзможни светещи, мигащи с „бягаща“ светлина гирлянди от миниатюрни разноцветни лампички, дълги светещи маркучи или излъчващи мека светлина, характерни за празника фигури, които се закрепват върху стъклата на прозорците, става все по-голям. Ще добавим още, че особено при комплектите, представляващи завършено, готово за монтиране изделие, изпълнението на украсата изисква минимални усилия.

Експозицията е замислена така, че в максимална степен да улеснява съвсем нелеката задача за избор на подходящи подаръци. Предлагат се разнообразни подаръчни комплекти, които успешно могат да решат проблема. Тъй като на празниците най-много се радват малчуганите, за тях се предлагат всевъзможни плюшени, пластмасови, механични и електронни играчки, има и играчки, точно копие на най-често използваните ръчни електроинструменти. Добро решение, защото интересите на младия човек се формират още в най-ранна възраст.

Празникът не би бил истински, ако липсва уют в дома. При това празничните дни бързо отлитат, а стореното за подобряване на домашната среда остава с години напред и прави живота по-приятен, а често и по-дълголетен. Навярно това са имали предвид дизайнерите на магазините „Практикер“, защото непосредствено до Коледният базар, да го наречем така, са разположени щандовете за продажба на цветя в саксии. Те са винаги желан подарък, който дори и в делничните дни внася празнична атмосфера в дома.

Тук е мястото да изтъкнем другото голямо предимство от покупката на празничната украса в магазин като „Практикер“. Покрай украсата, на която се радваме около седмица, да бъде решени и отлагани поради липса на време проблеми за подобряване на обзавеждането и подредбата на дома.

И понеже по Коледа външните температури са ниски, чести са и зимните виелици, на първо място трябва да се осигури добро отопление. А когато има възможност да се добави и играта на пламъците, видими през остъклената врата на печката или камината, още по-добре.

Накрая, за да не изневерим съвсем на майсторската си нагласа, насочваме вниманието към един много полезен уред на Budget – моделът AC20L, който досега се е изплъзвал от вниманието ни. Става дума за устройство, позволяващо с обикновена прахосмукачка да се почистват ефективно печки, камини, скари. След всеки цикъл на горене огнището и камерата за събиране на пепелта трябва да се почистват от нея, а през по-дълги интервали и от отложените сажди. Почистването им в обитаемо помещение е неприятна работа, свързана с отделяне на прах и замърсяване на околното пространство. Сега тази работа вече може да се върши с обикновена прахосмукачка (за сухо или мокро почистване), като между нея и смукателния накрайник се свързва показаното тук устройство. То изпълнява ролята на груб филтър, който задържа и събира в резервоара си по-едрите частици, а за филтъра на прахосмукачката остава да се справя само с най-финия прах и сажди. Това го предпазва от бързо напълване и честа подмяна, която струва пари. Уредът има резервоар с обем 20 l, от който насъбраната пепел се изсипва, а при необходимост се измива с вода. Няма сменяеми хартиени филтри, поради което няма и експлоатационни разходи.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 11/2009, Представяме ви, Хоби

Ключови думи


 
към началото