В категории: Брой 7-8/2009, Дърводелство и обзавеждане, Ремонти

Винтове за дърво fischer Power-Fast

Компанията, изобретила първия в света пластмасов дюбел и наложила се като световен лидер в тази област, fischer, заема челни позиции с над 2700 продукта и сред производителите на винтове за дърво. Производството на семплия наглед винт е много тънка работа и затова от винт до винт има огромна разлика. От формата на профила на витлото и материала силно зависи здравината на съединението и устойчивостта му срещу саморазхлабване поради вибрации.

Масовото използване на акумулаторни отвертки поставя изискването за намаляване до минимум на съпротивлението, което винтът оказва при завиване, респективно на големината на приложения въртящ момент. Колкото те са по-малки, толкова повече винтове може да бъдат завити с едно зареждане на батерията, а и времето за завиване се скъсява значително. Намаляването на големината на въртящия момент снижава и вероятността от изхвърляне на върха на бита от шлица в главата. По този показател винтовете за дърво от серията Power-Fast на fischer превъзхождат своите конкуренти.

Освен това тези винтове проявяват значително по-малка склонност да разцепват дървесината в близост до краищата на детайла. Също така конично оформената им глава сама издълбава леглото, в което потъва, за да не стърчи над повърхността на детайла.

За допълнителна информация посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг”.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото