В категории: Брой 9-10/2006, Инструменти, Мазилки и бои, Облицовки и настилки, Ремонти, Строителство

Миксер за бои и строителни разтвори Raider RD-HM01

„Евромастер Импорт Експорт“ е поредната фирма, която пуска на пазара свой модел (Raider) на електрически миксер за строителни разтвори и бои. Надпреварата се дължи на голямото търсене на този вид машини, породено от бързо променящите се технологии в строителството, и по-точно от все по-широкото прилагане на готови строителни разтвори – мазилки, лепила, изравняващи замазки, бои и др. Преобладаващата част от тях се доставят опаковани в торби във вид на сухи смеси и се приготвят непосредствено преди употреба чрез разбъркване с вода. За това е необходим специализиран инструмент с подходяща за дадената смес механична бъркалка.

Миксерът има двигател с мощност 1000 W и двустепенна механична предавателна кутия. Това позволява плавно регулиране на честотата на въртене на бъркалката в интервалите 0–460 minˉ¹ и 0–580ˉ¹. Машината има две двустранно разположени удобни за държане ръкохватки, което позволява стабилното ù удържане при разбъркване на гъсти разтвори, и особено в началото на процеса. Към всяка от ръкохватките се монтира по една метална скоба, всяка от които служи за опора при поставяне на машината на пода.

Миксерът е комплектуван със стандартна бъркалка с две лопатки, огънати във формата на отрицателна спирала. Тя е предназначена за разбъркване и хомогенизиране на латексни и други бои, лепила, саморазливащи и самонивелиращи се подови замазки и други лесно течащи материали. При въртенето си лопатките загребват разтвора и го изтласкват надолу. Бъркалката се закрепва към шпиндела на машината с резба М14. Препоръчителната цена на RD-HM01 е 189 лв.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото