В категории: Брой 5-6/2009, Представяме ви, Хоби

Летният отдих и „Практикер“

Лятото вече е в разгара си и седмица преди отпечатване на броя спазваме традицията да огледаме лятната колекция от стоки, която магазините „Практикер“ са подготвили за своите клиенти. За разлика от пролетната експозиция отпреди два месеца, сега специално подредената с лятна насоченост ни се стори не така точно фокусирана. Това е лесно обяснимо, защото лятото е едновременно сезон за отдих далеч от града, за спортуване на открито, за поддържане на градината, което повече клони към удоволствията, но също така е и времето, когато се правят отлаганите през студените и работни месеци ремонти било в жилището или на вилата.

Кръгът от интереси е твърде обширен и разностранен и това са се постарали да обхванат маркетинговите специалисти, като изложат на по-видно място и групират най търсените за сезона стоки. Предложенията на артикули за отдих на вода или във вода са несъмнено особено привлекателни през горещите дни. Ние, възрастните, само можем да завиждаме на днешните малчугани за богатата колекция от надуваеми и сглобяеми басейни с големина до 457х107 cm, които може да бъдат поставени на всеки огрят от слънцето двор или тераса. Тези, които предпочитат да нощуват на открито и далеч от цивилизацията, ги очаква дълга редица от палатки, така че изборът е доста голям, и което е важно, палатката може да се види опъната и „на живо“, а не да се избира по каталог. Впечатляваща е и колекцията от различни по вид и марка велосипеди, както и щандът с резервни части за тях. За тези, които трудно се отделят от автомобилите си, за летните горещини бихме препоръчали преносимите хладилници с охлаждащ агрегат, използващ термодвойки с електрическо захранване от автомобила. За разлика от кутиите и чантите, при които се използват патрони със замразена в камерата на хладилника нискотемпературна течност, тези охлаждат, докато в акумулатора има ток.

Секторът на машините и инструментите за поддържане на градината е както винаги препълнен до такава степен, че човек се чуди какво да избере – примерно от самоходната косачка за трева, с която хем коси, хем се вози по тучните поляни, през поне две дузини четириколесни косачки, до тримерите с найлонова корда за обрязване на тревата около камъни и други прегради. Подобна аналогия може да се направи и при останалите видове машини, например мотофрезите, а за класиката при ръчните градинарски инструменти и системи за поливане на немската фирма Gardena винаги има поне два заделени за тях щанда. В съседство привлича погледа колекцията инструменти за градината на друга известна фирма, финландската Fiskars, чиито лозарски ножици със зъбчат механизъм PowerGear и ножиците за храсти са ценна придобивка за всеки градинар.

Символично в близост до входа е експониран щанд с прекрасни разцъфтели цветя, а непосредствено до него се намира набор от ръчни инструменти за обработка на почвата – мотички, прави лопати, гребла и др. Ами да, за да се радва човек на цветната си градина, трябва и да полага грижи за нея.

Накрая ще успокоим донякъде тези, които са решили да изкарат лятото у дома – „Практикер“ предлага голяма колекция климатици, които биха направили живота им по-поносим.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 5-6/2009, Представяме ви, Хоби

Ключови думи


 
към началото