В категории: Брой 3-4/2009, Инструменти, Ремонти, Строителство

Свредло за стоманобетон

Когато се говори за свредла за пробиване на бетон, всъщност трябва да се разбира стоманобетон. А също така да се има предвид, че когато върхът на свредлото опре в стоманена армировъчна пръчка, работата „удря на камък“ и пробиването не може да продължи. В такива случаи е най-добре да се потърси подходящо място в съседство, за да се избегне непреодолимата за обикновените свредла за бетон преграда. Проблемът се решава със специалното свредло на Hawera за пробиване на стоманобетон. Както се вижда от снимката, формата му е твърде необичайна, но благодарение на нея свредлото успешно се справя с армировъчни пръчки с диаметър до 12 mm. Центриращият връх служи за повеждане на свредлото, докато пробиването се извършва от короната със ситни твърдосплавни зъби с пирамидална форма.

Свредлото е предназначено за перфоратори с SDS-plus захващане. Пробива се при честота на въртене 400–700 min-1. Произвеждат се с диаметри Ø16, 18 и 20 и дължина 300 mm, като свредлата с диаметър 20 mm се произвеждат и с дължина 600 mm.

Свредлата са специализирани и не се препоръчва използването им за пробиване на обикновен бетон, защото зъбите ще се износят бързо.

Пробиването на отворите протича така:

1. Отворът се пробива с обикновено свредло до достигане на стоманена армировъчна пръчка.

2. Пръчката се пробива, по-точно прерязва, със свредлото за стоманобетон.

3. Пробиването се довършва с обикновено свредло.

За повече информация и поръчки посетете електронния магазин на фирма „Киров“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото