В категории: Брой 9-10/2011, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Ремонти, Строителство, Сухо строителство

Многофункционална прахосмукачка Bosch GAS 15 L Professional

Новата промишлена прахосмукачка от професионалната серия на Bosch се определя като многофункционална, защото наред с основното си предназначение, засмукване, тя успешно може да се използва и за обдухване, примерно за подсушаване на влажни повърхности или за ускоряване съхненето на бои, лепила и други материали.

Това е компактна машина с обем на резервоара 19 l сухо съдържание и до 15 l течности. Теглото й е 6 kg. Това я прави лесно преносима и особено подходяща за използване на обектите, където се работи. Разбира се, тя е напълно пълноценна машина и за приложение в работилницата. Има електродвигател с мощност 1200 W, който осигурява подналягане 215 mbar. Има полиестерен филтър за многократно използване с възможност за измиване с вода при необходимост. Системата за очистване на филтъра е полуавтоматична, което ще рече, че процесът се извършва след задействане на бутон. Филтърът се изтръсква и полепналата по повърхността му прах пада в резервоара. Операцията се извършва без спиране и отваряне на машината, т.е. без да се налага бавещо работата прекъсване. Този начин на почистване позволява поддържане на постоянна смукателна способност на прахосмукачката.

Филтърът осигурява очистване на въздуха, като е предназначен за задържане на материали с ниска опасност за здравето (клас L). Прахосмукачките от този клас са способни да задържат до 99% от съдържащите се във въздуха твърди частички. Това са масово разпространените прахосмукачки с универсално приложение, които са подходящи за засмукване на материали с допустимо съдържание на прах във въздуха >1 mg/m³.

Прахосмукачката има всичко, характерно за професионалните машини от този вид като система за автоматично изключване при достигане на определено ниво на засмуканата течност и електрически контакт за управление на прахосмукачката чрез включения в нея електроинструмент. Тялото й е оформено така, че да позволява удобното закрепване на различните накрайници, на маркуча и електрическия кабел. Маркучът има повърхностно покритие, което предпазва от оставянето на следи при допира и влаченето му върху чувствителни на надраскване повърхнини. Диаметърът на маркуча е 32 mm, като накрайникът му е пригоден за свързване с всички професионални електроинструменти на Bosch. Едната двойка колела има увеличен диаметър, което улеснява преодоляването на различни препятствия.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото