В категории: Брой 11/2011, Инструменти, Представяме ви

Дилърска среща на „Ташев-Галвинг“, съвместно с Bosch, Makita, Stanley и Rubi

На 28, 29 и 30 октомври т.г. в курортното селище Рибарица фирма „Ташев-Галвинг“ проведе поредната среща със своите дилъри в страната и с участието на представители на едни от основните си партньори – Bosch, Makita и Stanley. На срещата бе обявено и поредното ново партньорство на „Ташев-Галвинг“ – с испанската фирма Rubi, която е специализирана в производството на машини и ръчни инструменти за изпълнение и поддържане на облицовки и настилки от керамични плочи и плочи от естествен камък. В срещата участваха около 70 представители на подбрани търговски фирми от всички краища на страната, всяка от които има водещи позиции в своя регион. По мнението на участниците, с които разговаряхме, срещата бе много резултатна и показва верния път за противодействие на кризата и справяне с нейните последици. В условията на силно свиване на потреблението и пазарите във всички сфери, вместо неадресирани, предимно показни и същевременно твърде скъпи прояви като участия в широкопрофилни силно разфокусирани панаири, например, е значително по-ефективно провеждането на целеви срещи с участието на водещи световни производители, техния дистрибутор за страната и търговската мрежа, благодарение на която тези продукти и съпътстващите ги сервизни услуги стигат до крайните клиенти. В Рибарица се говореше за производствената и маркетингова политика на четирите водещи световни фирми, представени бяха най-актуалните към момента модели на машини и инструменти, демонстратори обясняваха и показваха най-съществените особености и предимства на една или друга машина. В обособените демонстрационни центрове всеки от участниците имаше възможността лично да изпробва представените машини.

Тема на срещата бе и политиката на „Ташев-Галвинг“ като дистрибутор на над 40 реномирани световни марки, от които на 14 е официален дистрибутор, и на 28 – директен вносител. За някои от тях фирмата е изключителен представител в България. Характерно за нея е умението да привлича водещи производители, които са се специализирали на световния пазар в по-тесен продуктов сегмент, и това ги е извело до лидерските позиции. Типичен пример са немските фирми Steinel и Collomix, на чиито продукти вече заделихме подобаващо място в списанието. Място, което е напълно оправдано, както показва и големият читателски интерес към техните качествени и функционални изделия.

Чрез своите магазини и складови бази „Ташев-Галвинг“ предлага огромна номенклатура от над 50 000 продукта – всевъзможни машини, електро- и ръчни инструменти, консумативи, крепежни елементи, осветителни тела и електротехнически материали, лека строителна техника, строителни, В и К и други материали, конструктивни метални изделия, градинска техника и т.н. Списъкът е необозрим.

Фирмата има и електронен магазин, който съвсем скоро ще бъде изцяло обновен по последните световни тенденции в електронната търговия и Интернет маркетинга. Фокусът ще бъде поставен върху Н.В. клиента, като сайтът ще бъде структуриран с възможности за „интелигентно“ напасване към всяка група клиенти и към всеки поотделно. Ще има и система за адаптивно филтриране на информацията и търсене, позволяваща възможно най-лесно ориентиране в огромната номенклатура, така че всеки да може без усилие да избере най-подходящите за своите потребности машини, инструменти и т.н. Сайтът ще обслужва и дистрибуторската мрежа, като ще позволява улеснено и бързо приемане, обработка и доставка на поръчките.

Фирмата извършва също гаранционната и извънгаранционна сервизна поддръжка на повечето от марките, които предлага.

Освен обслужване на крайни клиенти през собствените си магазини и складови бази, „Ташев-Галвинг“ има и широко развита дилърска мрежа в страната. Като дистрибутор фирмата осигурява благоприятни условия за доставка и сервиз на своите партньори, те от своя страна, развивайки собствения си бизнес, спомагат за по-нататъшното разширяване на пазарния дял и влияние на „Ташев- Галвинг“. Тези именно проблеми бяха обсъждани на срещата, защото просперитетът, особено в условия на криза, е преди всичко колективно дело.

Демонстрацията на новите продукти на Bosch бе проведена през първия ден от срещата. На тях няма да се спираме, защото списанието ни се ползва с привилегията първи да публикува подробна информация за всички нови за българския пазар електроинструменти на Bosch.

Представителите на Makita представиха накратко историята на японската фирма, основните принципи в нейната политика, както и актуална продуктова информация. Естествено и особено по време на демонстрациите не бяха спестени и съпоставките между модели на Makita и други водещи марки.

Като новост бе представена марката Maktec, под която фирмата вече предлага широка гама ръчни електроинструменти от по-нисък клас, предназначени за по-масовия пазар и преди всичко за напреднали и по-претенциозни любители, които желаят да притежават качествен инструмент на достъпна цена. Тези инструменти са съобразени с режима на използването им в домашната работилница, т.е. не са предназначени за екстремно и продължително натоварване.

Stanley е американска компания с близо 170-годишна традиция в производството на висококачествени ръчни инструменти. Името й най-често се свързва с производството на ножове със сменяеми остриета за най-различни приложения, в което тя е световен лидер. През последните години фирмата се представя все по-успешно и на пазара на лазерни измервателни инструменти.

Демонстрациите на испанската фирма Rubi бяха особено атрактивни, защото, от една страна, бяха представени много и разнообразни инструменти за рязане, пробиване и поставяне на облицовъчни плочи, и от друга – демонстрирани бяха непознати досега техники за нивелиране на плочките, за рязането им по крива линия и т.н. Дни преди откриване на семинара „Направи сам“ представи фирма Rubi, а в този и следващия броеве може да прочетете подробности за някои от демонстрираните инструменти и технологии.

За допълнителна информация може да се обръщате към фирма „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 11/2011, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото