В категории: Брой 9-10/2002, Дърводелство и обзавеждане, Ремонти, Хоби

Падаща масичка – проект „Как да направим“

Показаната на снимките падаща масичка е отлично решение за осигуряване на допълнителна площ и често се използва в кухни, или пък на балкона. Нейната направа е изключително лесна, защото се използват готови механизми, които ще намерите в магазините от вида „Направи си сам“. На снимката е показан един от тях, който може да бъде с дължина 50 cm или 30 cm, който позволява съответно две положения на масата – отворено и прибрано. Предлага се и друг по-масивен и с хромово покритие, който е и по-скъп. При него е възможно фиксиране на масата и в наклонено положение.

Направата на масичката се свежда до отрязване и кантиране на плота и монтиране на носачите с винтове откъм долната му страна. Кантирането може да стане с меламинова лента, както бе описано в предишната статия, или пък към челото на плота с три дибли да се залепи летва от масивна дървесина с подходящо оформен с профилен фрезер кант.

След това цялата конструкция се намества на стената точно на мястото й и се отбелязват центровете за винтовете. Отворите се пробиват с ударно-пробивна бормашина, поставят се пластмасови дюбели и остава винтовете да се завият в тях. Това е всичко. Само след броени минути вече разполагате с една много полезна масичка.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Падаща масичка – проект „Как да направим“”

роза | януари 3rd, 2013 at 1:24 pm

Как да открия майстор дърводелец за ремонтиране на „люлеещ се стол“. До сега не съм намерила такъв,въпреки многобройните обяви.Благодаря предварително!

„Направи сам“:
Понеже не познаваме подходящ дърводелец, публикуваме обявата. Ако някой дърводелец откликне и предложи услугите си, ще го свържем с подателката на писмото.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото