В категории: Брой 7-8/2007, Представяме ви

Веригата „Киров“ стъпва и в Плевен

Четири месеца след триумфалното откриване на огромния сервизен и отчасти търговски център в столичния квартал Суходол фирма „Киров“ направи следващата планомерна стъпка в развитието на веригата от магазини и сервизна база за професионална техника – този път в Плевен. Първата копка на новия търговски център бе направена на 25 юли т.г., като сред официалните гости, поканени от собствениците на веригата баща и син Киро Киров и Иван Киров, бяха кметът на града Найден Зеленогорски и областният управител Цвятко Цветков. Сградата на стойност над 2 млн. лв. ще бъде построена за 150 дни в плевенския ж.к. Дружба. Застроената площ ще бъде 997 m2, а общата разгърната площ – 1750 m2, което включва търговска и демонстрационна зала, офиси, сервиз и складове.

С подобни огромни за мащабите на страната ни търговски центрове фирма „Киров“ вече безапелационно „бетонира“ присъствието и позицията си на най-голям вносител на професионална техника, на строителни и минни машини в основните промишлени и търговски центрове на страната – София, Бургас, Варна, Велико Търново и Стара Загора. Търговската верига обхваща към момента общо 22 магазина с демонстрационни зали, 11 сервиза за електрически инструменти и лека строителна техника, 5 специализирани сервизни бази за строителна и минна техника. Освен в изброените градове, магазини и сервизи „Киров“ има още в Русе, Благоевград и Сливен. При това в някои градове те са по няколко. Да не забравяме също, че от миналата година и палата №5 на Пловдивския международен панаир вече е палата „Киров“. Показателно за политиката и мащабите на действие на фирмата е, че години наред тя изграждаше своя щанд на откритата площ непосредствено до тази палата, известна като „строителната“. С годините изложението на фирмата ставаше все по-голямо и все по-плътно обграждаше палатата, докато накрая просто я погълна. Тази година предстои основната ù реконструкция с оглед нуждите на новия собственик.

За 2006 г. фирмата е инвестирала над 14,5 млн. лв. в строителство и придобиване на нови търговски и сервизни центрове. Големи търговски комплекси ще изникнат в Русе, Сливен и Благоевград, където ще заменят досегашните по-малки магазини.

Сега дойде редът на Плевен, чието успешно икономическо развитие създава все по-големи потребности от техника и машини, каквито предлага веригата „Киров“. Същевременно местоположението на града ще позволи значително скъсяване на дистанцията с клиентите не само в Плевен и близкия регион, но и от цяла Северозападна България.

Присъствието на „Киров“ в Плевен има своята предистория, защото и досега в града функционира магазин от веригата, който въпреки неголямата си площ от 45 m2 има годишен оборот от над 3,6 млн. лв. Остава само да пожелаем на собствениците Киро и Иван Кирови и на колектива на фирмата оборотът на новия търговски център да бъде пропорционален на разликата в търговските площи между двата магазина.

И все пак най-големият печеливш ще бъде н.в. Клиентът, защото в новия център ще получи значително по-добро обслужване, по-бързи доставки, още по-къси срокове за сервизна реакция, улеснена доставка на резервни части.

Фирма „Киров“ има седемнайсет успешни години зад гърба си, като особено мащабно е развитието ù през последните 4–5 години, откакто завоюва водеща позиция в сектора на строителната и пътностроителната техника. Той е не само най-бурно развиващият се у нас, но мащабното му разгръщане тепърва предстои, защото сегашното злощастно състояние на пътната мрежа на държавата ни не само че не подхожда на членка на Европейския съюз, но е и сигурна пречка за развитието на останалите отрасли на икономиката, включително и на туризма. Започнала от нулата като типична семейна фирма, тя и сега си остава такава, но с оборот от над 150 млн. за тази година. За „Киров“ в момента работят над 370 служители, 120 от които са сервизни инженери.

Утвърдената позиция на лидер на българския пазар осигурява на фирмата голямото предимство да може сама да избира своите партньори и това го прави по най-добрия начин. Възможността да представлява най-добрите производители на съответната техника в света от своя страна пък затвърждава водещата позиция на нашата фирма. Макар че и до ден-днешен фирмата се помни с нарицателното „Киров Бош“, което свързва приноса ù през първите години на прехода за налагането на една от най-успешните марки в света на нашия пазар, успехът ù вече се дължи и на партньорството с гиганти като Komatsu, Honda Power Products, Metso, Elba, Metabo, Hawera, Rhodius, Ingersoll-Rand, Fronius, Sola, Usag, Turbosol, Dynapac, Atlas – Copco, TREMIX, Нaulotte и още много други.

В актуалната към момента реклама фирма „Киров“ кани клиентите и партньорите си на честването на 100-годишнината от създаването ù. Посочена е и датата – 30 май 2090 г. Много малко са компаниите, които гледат на развитието си толкова напред и с такава перспектива. Ние пък ще отправим покана към една по-близка дата – откриването на новия търговски център в Плевен, което ще стане в първите дни на идната година.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 7-8/2007, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото