В категории: Брой 7-8/2007, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Металообработване

Стега на Bessey с „помпено“ действие

За разлика от обикновените винтови стеги, тази има специален двоен механизъм, който се състои от притискащо бутало и винт. Той функционира така, че при завиване на винта на една стъпка буталото се изтласква на разстояние две стъпки. По този начин се пести сила, необходима за въртене на винта, съкращава се и времето, необходимо за притягане. Същевременно силата на притискане на тази стяга е по-голяма (8000 N) в сравнение с обикновените винтови стеги, с които се постига сила на притягане 6000–7000 N. Притискащото бутало с нахлузена на челото му предпазна пластмасова капачка е плътно поставено в цилиндър, намиращ се на подвижното рамо на стягата. Така се осигурява неговото паралелно движение, а невъзможността на капачката да се наклонява встрани прави притискането по-сигурно с намалена вероятност за отплесване и неконтролирано освобождаване на детайлите. Предлагат се с две дължини на челюстите – 100 mm и 150 mm и дължина на пристягане от 300 mm до 1500 mm.

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Bessey, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото