В категории: 2013, Брой 7-8/2013, Ремонти, Строителство

Винербергер подкрепя проекта на Хабитат България за изграждане на къщи с ниски цени

WinerДоброволческа група от Винербергер се включи в изграждането на първите къщи в Костинброд по проекта със социална насоченост на Хабитат България.

Винербергер е основен партньор на Habitat for Humanity в проекта за изграждане на жилища със социална насоченост в Костинброд. Компанията подкрепя проекта със строителни материали, които се произвеждат от всички фирми в групата на Винербергер. За стените се използват керамичните тухли на Винербергер – Porotherm, за покривите – керамичните керемиди на Tondach, за вътрешно-сградните инсталации – продуктите на Pipelife.

Служители и управители се обединиха около идеята, че Винербергер може да бъде полезна не само с предоставянето на висококачествени строителни материали, но и да вложи личен принос като се включи в доброволчески отряд, който да помогне при изграждането на първите къщи от проекта. Така спонтанно организиралите се доброволци захвърлиха костюмите и вратовръзките и се захванаха за кофите с разтвор и тухлите Porotherm.

В акцията взеха участие 10 човека от администрацията на фирмата в София и Луковит. Още рано сутринта доброволческата група се събра на обекта, заредена с енергия и ентусиазъм. Управителят на Habitat for Humanity България и домакин на строителния обект – Минчо Бенов – приветства доброволците с „Добре дошли“ и изрази своята благодарност за подкрепата на Винербергер не само по отношение на предоставените строителни материали, но и за личния ангажимент, който служителите на фирмата поемат с безвъзмездния си труд.

След това групата получи надлежен инструктаж от техническия ръководител на обекта за безопасна работа на строителната площадка и мерките, които задължително трябва да бъдат предприети за да се гарантира безопасността на всеки един участник в строителния процес. Доброволците бяха разпределени на четири групи и бяха разяснени основните им задължения. Във всяка група имаше по един по-опитен участник, който помагаше на останалите участници и ги наставляваше. Това гарантира качественото изпълнение на задачата.

Тежката физическа работа и жаркото слънце не успяха да сплашат никого и усмивките се оказаха неразделна част от работното облекло. Улисани в работата всички загубиха представа за времето. Късна обедна почивка позволи да се отхвърли и офисната работа чрез телефонни разговори и кратки мейли. В края на деня вече се виждаха първите значими резултати от усърдието и това зареди всички с допълнителна енергия.

След приключване на заплануваната работа всички служители на Винербергер изпитаха сладката умора на удовлетворението от добре свършената работа и мнозина се заканиха да се включат и в следващите организирани доброволчески групи.

За проекта:

Habitat for Humanity България, част от глобалната нестопанска огранизация Habitat for Humanity International, посветена на каузата за елиминиране на жилищната бедност стартира нов строителен проект със социална насоченост. Изграждането на четирите нови еднофамилни къщи разположени на територията на град Костинброд стартира в края на месец юни тази година. Жилищата, всяко от които е с площ от 94 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. Хабитат България привлича за изпълнението на проекта корпоративни партньори, така че значителна част от вложените материали да са на заводски цени.

За Хабитат България партньорството с компанията Винербергер е пример за успешна практика между бизнеса и неправителствения сектор. За изграждането на къщите компанията Винербергер предоставя най-доброто решение, а именно използването на модерните и ефективни материали за изграждане на външни и вътрешни стени – керамичните блокове Porotherm, керамичните керемиди Tondach, вътрешно-сградните инсталации на Pipelife. По-този начин жилищата оптимално ще удовлетворят високите изисквания за енергийна ефективност, комфорт на обитаване и дълготрайност на строителната конструкция. Благодарение на използването на материали, притежаващи високи изолационни качества, проектът е отличен пример за енергийно-ефективно строителство.

Винербергер партнира на международната организация Habitat for Humanity в съответствие със своята политика за корпоративна социална отговорност, а именно да подкрепя създаването на достъпни жилища в страни, на чийто пазар компанията е представена В рамките на тригодишен договор за сътрудничество с Habitat for Humanity Винербергер ще се посвети на осигуряване на безопасни и достъпни жилища за бедните и хората в неравностойно положение по целия свят. Първите проекти, които Винербергер реши да подкрепи са жилищни проекти в Румъния и България – общо 155 жилища за бедните и слаби семейства в Румъния и България.

За допълнителни подробности посетете сайта на Винербергер.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2013, Брой 7-8/2013, Ремонти, Строителство

Ключови думи


 
към началото