В категории: Брой 7-8/2007, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти

Прободни триони Kress 500 ST E/420 ST E

На външен вид машините на този немски производител се отличават по млечносивия си цвят и несъмнено елегантна форма. Показаните тук два нови прободни триона също не правят изключение от това правило – симпатичен външен вид и удобни при работа, с техническо ниво над средното, което ги прави изключително подходящи за домашната работилница. За качеството на изработката говори и фактът, че в Германия те се продават с 3-годишна гаранция.

Двата модела се различават по мощността на електродвигателя – съответно 500 W и 420 W, и произтичащата от това максимална дебелина на рязаните материали – 80/70 mm за дърво и 5/4 mm за стомана. Прави впечатление необичайно голямата дебелина на рязане, по който важен показател те надвишават машините на реномираните световни производители със същата мощност.

В своите продукти Kress използва собствена разработка двигатели, обозначени като MAXX-Power. Те се отличават с около 25% по-голяма мощност при ниско собствено тегло, вградени, и поради това безотказно действащи, пусков ключ и превключвател на посоката на въртене, удвоена дълготрайност на четките, улеснено сервизно обслужване.

Машините имат електронно управление на честотата на въртене, като честотата на движение на триончето е 600–3400 min–1 и 500–2500 min–1. Ходът му е 19 mm. Пенделообразното движение се регулира в две степени, плюс изключено действие. Триончето се закрепва по система x-mal-click – лесно, бързо и без помощен инструмент. Машините имат оригинална система за странично наклоняване на основата за рязане под страничен наклон 22,5о и 45о. В задния край на тялото се намира щуцер за свързване с маркуча на прахосмукачка.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото