В категории: 2014, автомобили, Брой 5-6/2014, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг” – представяне на USAG и Tona Expert

Usag1Usag2Задачата на Джована Негри и Иван Раев да представят компаниите USAG и Tona Expert, дори и малка част от техните продукти, е трудно постижима. Общото между двете марки е, че принадлежат към световноизвестната група Stanley Black & Decker, а едновременното им представянето на партньорската среща се дължи на факта, че продуктите на тази група и нейните дъщерни фирми се предлагат у нас от „Ташев-Галвинг“. За да не бъдем голословни ще посочим само, че каталогът на USAG е в обем от 250 страници, отделно каталогът само на пневматичните инструменти има 22 страници. Инструментите с марката Expert от своя страна са описани на 195 страници.

USAG е италианска фирма, основана през 1926 г. от Херман Амос. От самото си начало тя е ориентирана към производството на професионални механични инструменти. От март 2010 г. става член на многонационалната група Stanley Black & Decker. При това тя напълно запазва своята автономност, марка и граден десетилетия наред авторитет.

За възможностите на USAG да разработва и създава върхови технологични решения и инструменти с най-високо качество недвусмислено говори дългогодишното партньорство на фирмата с отборите на Ducati Corse, Scuderia Toro Rosso and Rossocorsa, състезаващи се в едни от най-високо технологичните моторни спортове – автомобилният и мотоциклетният.

Фирма TONA, a.s. Pecky е основана през 1892 г. и започва като стоманолеярна. През следващите години тя постепенно се насочва към производството на селскостопански машини и индустриални инструменти.

USAG1

През петдесетте години на миналия век се специализира като производител на професионални ръчни механични инструменти. През 1992 г. става част от американската корпорация Stanley, което води до разширяване на продуктовата гама, а инструментите й получават значително по-широко разпространение, благодарение на огромната търговска мрежа на американската компания.

USAG и Expert имат много общо и поради това, че предлагат сходни шлосерски инструменти – всевъзможни гаечни и шестостенни ключове, динамометрични ключове, набори с тресчотка тип „гедоре“, отвертки и битове, клещи, чукове и много други характерни за всяка авторемонтна, шлосерска или с друга специализация работилница. И двете произвеждат пневматични инструменти. Продуктовата гама на USAG е значително по-обширна, докато Expert са насочили вниманието си предимно към професионалните инструменти за индустриални приложения, за производството и поддръжката на автомобили и други моторни превозни средства.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото