В категории: 2014, Брой 9-10/2014, Инструменти, Хоби

Фотоконкурс „Моята работилница“

DSC05338_sЧе инструментът прави майстора, това го знае всеки, комуто се отдава да майстори с ръцете си. А когато го прави от цялото си сърце, това вече се нарича хоби и покрай практическата страна, майсторенето носи неизмеримо удоволствие от съграденото. Непосветените в магията на майсторенето, трудно биха проумели трепета и радостта, породени от придобиването на всеки нов инструмент. А когато става дума за „породист“ инструмент, за отдавна мечтана придобивка, щастието е още по-пълно.

За занаятчията работилницата е мястото, където вади хляба си и се доказва като майстор в професията си. За любителя работилницата е своеобразен храм, в който може да се отдаде на любимите си занимания, да твори извън обичайното си трудово ежедневие. И в двата случая работилницата трябва да бъде подредена така, че да предлага максимални удобства за работа, място което властно да привлича посветения в майсторенето. Да радва окото, в нея той да се чувства възможно най-уютно. Към удоволствието от попълването с инструменти и тяхното умело подреждане, обект на творчество нерядко са и различни саморъчно, оригинално измайсторени приспособления, които сполучливо допълват фабричната техника.

Тези спонтанно бликнали мисли предизвика обявеният от фирма „Киров“ АД фотоконкурс на тема „Моята работилница“. След като в продължение на четвърт век фирмата се доказа като основен доставчик на електро- и всякакви други инструменти и машини, на приспособления, консумативи и всичко останало, необходимо за различните видове работилници, сега компанията си поставя за цел да популяризира най-добрия опит и постижения в изграждането и подреждането на малката работилница.

vizia-obshta-facebook_sУчастието в конкурса се извършва чрез снимки. Оценката на работилниците ще бъде извършена въз основа на следните критерии:

– Организация на работните места;

– Подреденост;

– Удобства за работещия;

– Нови технологии;

– Иновации;

– Авторски разработки;

– Модерни технологии;

– Креативност и най-вече –

– Мерак!

Конкурсът се провежда в периода от 8 септември 2014 г до 31 октомври 2014 г. Снимките за участие, без ограничение на броя им, се изпращат на адрес:

https://www.photo@kirov.net.

Поне една от снимките трябва да съдържа и написана на ръка дата на нейното заснемане.

DSC05407_sDSC05465_sПо реда на получаването снимките ще бъдат публикувани на страницата на „Киров“ АД във Фейсбук.

На отличените тринайсет най-добри работилници, техните „майстори“ ще бъдат наградени с подходящи награди – от комплект четири акумулаторни инструменти на Bosch (GSR 10,8-Li, GOP 10,8-Li, GRD 10,8 Li, GSA 10,8 Li плюс лампа GLI 10,8 LED) на стойност 869 лева до многофункционални клещи на Metabo. Всеки от участниците във фотоконкурса ще получи шапка.

Крайният срок за изпращане на снимките е 31 октомври 2014 г.

Резултатите от конкурса и победителите ще бъдат обявени на 7 ноември 2014 г. на страницата www.kirov.net и във Фейсбук.

Тук поместваме няколко снимки, представящи образцова хоби работилница. Те ни бяха предоставени от „Киров“ АД с уговорката, че няма да участват в конкурса.DSC05340_s

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 9-10/2014, Инструменти, Хоби

Ключови думи


 
към началото