В категории: 2015, Брой 3-4/2015, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – представяне на „Спарки Елтос“

Sparky1

Партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ започна с посещение на завода на „Спарки Елтос“ в Ловеч. Инж. Мирослав Калонкин, зам.-технически директор по развойната дейност, направи обстоен преглед на актуалните към момента, излезли през 2014 г. модели от обширната продуктова гама на компанията, както и предвидените за пускане в производство през тази година. За всяка от новите машини той посочи подобренията спрямо предишния модел и как те се отразяват на нейните технически и експлоатационни характеристики. Г-н Калонкин посочи, че в момента се изгражда изцяло нов цех за акумулаторни инструменти, така че производството им да се пренесе в Ловеч. Предвижда се и производство на собствени акумулаторни батерии, както правят мнозина производители, ползвайки литиево-йонни клетки, закупени от неколцината водещи на световния пазар компании.

Водени от г-н Георги Пелтеков, ръководител „Вътрешен пазар“, участниците бяха разведени из цеховете на завода, разполагащ с впечатляващ парк от съвременни металообработващи машини и автомати с цифрово-програмно управление, модерни линии за производство на колекторни електродвигатели, автомати за шприцоване на пластмасовите корпуси и други елементи.

Заводът разполага и с най-модерно бюро за компютърно CAD/CAM проектиране на инструментите и всеки техен детайл поотделно. „Спарки Елтос“ несъмнено разполага с развойни, технологични и производствени възможности, значително надхвърлящи обемите продукция, която националният и чуждестранните пазари са в състояние да поемат. Проблем, който имат всички големи производители.

Участниците в срещата, хора, които трябва да могат да представят пред клиентите си убедително и компетентно машините на „Спарки Елтос“, за да ги продават още по-успешно, за пореден път получиха възможността да се убедят лично, че преобладаващата част от електроинструментите и най-вече тези, които са изградили авторитета на ловешкия производител – ъглошлайфмашини, бормашини, перфоратори и др. се произвеждат именно тук на родна земя.

С изключение на някои електронни компоненти и електрически ключове, в Ловеч се произвеждат всички детайли за машините: зъбни колела за редукторните механизми, цилиндри, бутала и мотовилки за електро-пневматичните ударни механизми, ротори и статори на електродвигателите, отляти под налягане метални редукторни кутии, пластмасови корпуси и други. Най-общо казано – всички детайли за произвежданите изцяло в Ловеч бормашини, перфоратори и къртачи, ъглошлайфмашини, миксери за строителни разтвори и др.

Значителна част от продукцията на комбината се произвежда по заявка и според спецификациите на чуждестранни фирми, за което се налага предварителното изготвяне на подходящата инструментална екипировка. Това е световна практика и същевременно е сигурно доказателство за качеството на произвежданите от „Спарки Елтос“ машини, които се продават с марката на възложителя на поръчката. Според търговската етика по принцип се избягва споменаването на конкретни марки, затова ще се ограничим да споделим само, че бяхме удивени да видим няколко палета с два модела оцветени в тъмнозелено перфоратори на една от най-известните немски фирми за професионални електроинструменти.

За покупка на електроинструментите на „Спарки Елтос“ посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2015, Брой 3-4/2015, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото