В категории: Актуални статии, Брой 12/2010, Представяме ви

Списание „Направи сам” се премества в Интернет

Драги читатели,

Както ви информирахме в двата предишни броя на списанието, от началото на идната година вече ще може да четете напълно безплатно сп. „Направи сам“ в Интернет. За целта създадохме изцяло нова самостоятелна уеб страница на списанието, на която за разлика от досегашната, обща на издателството, ще публикуваме статиите не частично, а изцяло – така, както ги четете на страниците на книжното списание – с всички снимки и илюстрации.

След 10 години вестник, последвани от 20 години книжно списание, сега „Направи сам“ навлиза в своята четирийсетгодишнина и е време да поеме изцяло по пътя на електронните технологии. Да сменим печата, водещ началото си от Гутенберг и книжния носител, с най-съвременното и вече най-предпочитано средство за разпространяване на информация – Интернет, това е изборът на интелигентните, технически грамотни хора, това е изборът на младите поколения и не случайно световната мрежа се превърна в най-могъщия източник на информация в днешно време.

Тематиката, начинът на списване и качеството на публикациите се запазват напълно. Вие ще имате и занапред своето списание със съдържанието, което познавате и заради което го цените. Вместо да го търсите по павилионите или в пощенската си кутия обаче, то ще ви очаква в Интернет. Ще бъде винаги на ваше разположение в мига, когато пожелаете да го прочетете или да направите бърза справка по въпрос, чието решение ви интересува. Запазвайки периодичността на излизането му от последните години, постепенно ще допълваме сайта и с актуална информация, която не търпи забавяне.

Освен новите броеве на списанието, на сайта ни постепенно ще качим и съдържанието на книжките от предните години, подбрани, актуални и днес публикации от вестника, излизал между 1980 и 1990 г., а също така и от сборниците „Най-доброто от вестник „Направи сам“.

С преминаването на списанието изцяло в електронен вариант напълно ще изчезнат трудностите, които създава съхраняването на книжното издание, неимоверно ще се улесни намирането на статии от предни броеве и години, по тематика, марка или фирма производител.

Цялата натрупана през годините информация за нови технологии конструктивни решения, машини и инструменти, вече ще бъде изцяло достъпна и напълно безплатна. Постепенно ще развием и читателския форум към сайта, за да привлечем, както едно време във вестника, мислещите и умеещи домашни майстори да споделят своя опит и знания.

Съзнаваме със съжаление, че ще разочароваме някои от по-дългогодишните читатели на „Направи сам“, немалко от които го наследяват, продължават да го събират и съхраняват още от времето, когато бе вестник. Разбираме и носталгията по изданието с лъскави корици, качествен печат и дъх на печатарски мастила, което човек може да разлиства, както е правил десетилетия наред. Преобладаващите предпочитания и читателски интерес в огромната си част обаче вече са насочени към Интернет и това е тяхната информационна среда. Очевидно там вече е и мястото на списание „Направи сам“.

Със сигурност онлайн изданието на „Направи сам“ ще привлича многократно по-голяма читателска аудитория, многократно по-голям ще бъде и ефектът от публикациите в него.

Приключвайки един и започвайки нов етап в развитието на списанието от името на редакционния екип бих искал да благодаря на нашите дългогодишни партньори, без изключение водещи в своята област световни и български фирми, без чиято подкрепа и изпреварваща информация за новостите, които създават и предлагат, списанието не би било това, което е днес.

Благодарим на всички верни читатели на книжния „Направи сам“!

Ние не се разделяме, а ви очакваме в Интернет на новия ни адрес: https://napravisam.net!

Декември 2010 г.

До нови срещи!

Георги Балански, издател и главен редактор

Коментари и въпроси

2 Коментари към “Списание „Направи сам” се премества в Интернет”

МИХАИЛ КИРЧЕВ | септември 8th, 2012 at 8:02 am

Здравейте,приветствам Ви, че поднасяте най-актуална
техническа информация. Благодарско, че Ви има.

ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ | октомври 24th, 2012 at 2:04 pm

Търся Вашата помощ и съвети !
Наскоро си купих МИГ/МАГ – телоподаващо РАЙДЕР , но като напълно начинаещ за работа с такъв тип апарати инструкциите дадени от производителя не са ми достатъчни. Ако можете да ми дадете по-пълни инструкции и някои практически съвети, ще Ви бъда много благодарен. Какво по-точно ме интересува: В това, което прочетох пише, че при употреба на специалната тел (с флюс в средата) трябва да се сменят полюсите. Как става това и кое точно трябва да се смени и къде? Ако не се смени има ли опасност да се повреди апарата? А също така и някои други чисто практически съвети, които аз не зная и не подозирам, а вие като професионалисти и по-опитни бихте могли да ми дадете. Благодаря ви предварително!
„Направи сам“: За отговор на този въпрос потърсихме експертното мнение на г-н Минко Златанов, ръководител на направление „Заваръчна техника” на фирма „Киров” АД. Ето и неговите препоръки:
„За препоръчване е да заварявате с плътна тел 0,8 mm. Работата с флюсова тел не е за начинаещи.
Смяната на поляритета не е лесна. Няма да се повреди апарата. При покупка на заваръчен апарат от фирма Киров АД, ние осигуряваме специалист за пускане на апарата в експлоатация и обучение за работа с него.“

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Актуални статии, Брой 12/2010, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото