В категории: Брой 1-2/2001, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Облицовки и настилки, Ремонти, Строителство

Прободен трион Sparky FSPE 81

Един от новите електрически инструменти, с които СПАРКИ ЕРТОС несъмнено цели да затвърди присъствието си на пазара с качествени и същевременно евтини машини, е новият прободен трион FSPE 81.

Този инструмент вече спокойно може да се причисли към минималната екипировка на всеки домашен майстор. Трионът е пригоден за рязане на различни материали от дървесина, на метали, пластмаси и др.

FSPE81_2Новият трион на СПАРКИ притежава практически всички „екстри“, характерни за образците на водещите световни производители.

Благодарение на сравнително мощния за подобна машина двигател (550 W) трионът FSPE 81 може да реже предмети от дърво с дебелина до 80 mm, листове стомана с дебелина до 5 mm, цветни метали до 20 mm и дуралуминий — до 15 mm. Това са показатели, които нареждат триона на СПАРКИ в класа на мощните машини, напълно съпоставими с продуктите на други водещи производители.

Той не изостава от лидерите и по наличието на механизъм за бърза и лесна смяна на триончето, без за това да е необходим допълнителен инструмент.

Трионът FSPE 81 има плавно електронно управление на честотата на движение на ножчето в обхвата от 300 до 3200 хода в минута, което позволява подбиране на оптимален режим на рязане в зависимост от твърдостта, крехкостта и дебелината на материала. За същата цел спомага и тристепенното регулиране на големината на хода на пенделообразното движение на ножчето. При грубо рязане в мека дървесина най-голяма скорост се постига при включен максимален пенделообразен ход. Обратно, когато се цели прецизно рязане, както и рязане на твърди предмети, например метали, пенделообразното движение се изключва.

FSPE81_1Основата на машината може да се накланя двустранно под предварително избран ъгъл – 15, 30 и 45°, при което рязането се извършва под същия ъгъл.

Към предвидените от конструктора удобства по време на работа трябва да се добави ергономичният дизайн на затворената ръкохватка, който способства за прецизното и точно водене на машината. Допълнително удобство създава подвижният прозрачен предпазител пред триончето, който не пречи на окото да контролира линията на рязане.

Леката магнезиево-алуминиева сплав на кутията и капака на редуктора допринася за намаляване на масата на новия прободен трион – 2,2 kg.

За тялото и ръкохватката е използвана качествена рециклируема пластмаса РА6 GF 30, армирана с 30% стьклени влакна. Това решение гарантира здравината и дълготрайността на машината и същевременно се вписва напълно в съвременните изисквания за безотпадни технологии и опазване на околната среда.

Роторът на електродвигателя лагерува на прецизни високооборотни търкалящи се лагери, които допринасят за експлоатационната дълготрайност и плавния ход на новия трион. Благодарение на това и нивото на отделяния при работа шум е снижено в сравнение с по-предните модели.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото