В категории: Брой 12/2007, Представяме ви

Осмият „Практикер” отвори врати в Бургас

В рамките само на два месеца веригата хипермаркети „Практикер” се удължи с още една брънка, като обхвана и Бургас. След като през септември жителите на речната ни столица Русе се радваха на откриването на своя магазин, сега празничната атмосфера бе пренесена на Черноморското крайбрежие. Бургазлии с нетърпение очакваха своя ред, откак преди две години „Практикер” се установи в морската столица Варна. Освен тези три града, веригата обхваща още Велико Търново, Пловдив, Плевен и София с два магазина. Тези непознати у нас темпове на развитие на верига от мащаба на „Практикер” – едната от четирите най-големи търговски вериги в Европа за стоки и услуги от вида „Направи си сам”, й отреждат лидерско място. Погледнато обаче от прагматичната позиция на потребителя, непрестанно ускоряващите се темпове означават със сигурност, че все повече хора влизат в техните магазини и все по-доволни си излизат, за да се върнат отново и отново. Че това е така, две мнения няма, защото никой не прави инвестиция от 8,5 млн. лева, колкото струва изграждането на магазина в Бургас или 115 млн. лв., които са вложени в цялата изградена досега верига от магазини „Практикер” у нас.

Бургаският магазин не се отличава от останалите си побратими в България – на площ от 6900 m2 се предлагат около 50 000 артикула, покриващи всички нужди от обзавеждане и ремонт на дома, градината, автомобила, за спортуване и отдих, и др. Тази унификация също е в интерес на клиента, защото в който и магазин на „Практикер” да влезе, организацията и подредбата на щандовете и стоките е една и съща, предлаганите услуги също, добре обучените консултанти навсякъде са еднакво усмихнати и компетентни.

Под предлагани услуги разбираме не само разкрояването на дървесни плочи, тонирането на бои и декоративни мазилки, ушиването на пердета и завеси, осигуряването на транспорт, включително и само на ремарке, и др. Грижата за клиента се изразява още в развита система за разсрочено плащане бързо и на място чрез кредитиране от ОББ и „Райфайзен Банк“. Редовните клиенти биват стимулирани чрез програмата „Лоялен клиент”, при която процентът на отстъпката в цената расте в зависимост от обема на направените покупки. А когато някой се двоуми, какво да подари на близък човек, без да е сигурен какво ще го зарадва, нищо по-лесно от това, защото „Практикер” предлагат и ваучери за подарък, с които всеки сам може да направи избора си.

„Практикер” обяви и най-новата услуга, която предлага на клиентите си – възможността да връщат закупените стоки. Това е първата компания в България, която се решава на тази стъпка. Всеки, закупил дадена стока в който и да е магазин на веригата, може да я върне обратно без ограничение във времето и магазина, в който прави това. Това ще улесни покупките, защото човек няма да пресмята до плочка или килограм необходимото му количество материали с риск на края все нещо да не стигне. Отпада и грижата дали цветът е правилно избран или пък размерът вярно налучкан. Всички тези притеснения и ограничения са вече минало и не важат в магазините „Практикер”. Изискванията за приемане обратно на стоките са наличие на касов бон и продуктът да бъде в оригиналната си опаковка. Не се връщат или подменят стоки, направени по индивидуална поръчка, използвани или повредени стоки продукти, чийто гаранционен период изтича до 3 месеца, ваучери за подарък, хранителните продукти, напитки, цветя.

По случай откриването на новия магазин в Бургас, генералният директор на „Практикер“ ЕООД г-н Райнер Витка специално подчерта: „Чрез всички тези новаторски решения за продукти, услуги и начини на плащане „Практикер“ се стреми да постигне едно – да превърне пазаруването в магазина в уникално преживяване за своите клиенти. Най-новата ни услуга за връщане на стоки е още една крачка, която доказва фирмената философия на компанията – „Всичко, което правим, го правим единствено за нашите клиенти“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 12/2007, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото