В категории: Брой 3-4/2002, Декорация и защита, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Металообработване, Ремонти, Строителство, Хоби

Инструментите на Евромастер Импорт Експорт – Raider и TopMaster. Началото.

COV1_082016

Из архива на „Направи сам“ – бр. 3-4/2002 г.

Първо представяне на фирмата и нейните марки в „Направи сам“

Големите търговски вериги като МЕТРО или „Mr. Bricolage”, по правило работят със старателно подбрани местни поддоставчици, чиято дейност е вносът или производството и, в крайна сметка, доставката на стоките до складовете на техните магазини. Те отговарят за ритмичността на доставките, носят в най-голяма степен отговорността за качеството и цената на предлаганите стоки. Тази практика е напълно разбираема, защото големите вериги поддържат номенклатури от по 25 – 30 000, че и повече стоки.

Като проучвахме морето от ръчни електрически инструменти, завладяващо още от входа посетителите на „Mr. Bricolage”, вниманието ни привлякоха със специфичния си дизайн и примамливи цени машините от една, поне за нас, непозната марка – „Raider”. Това, естествено, възбуди любопитството ни, след което лесно открихме вносителя – фирма „Евромастер Импорт-Експорт” ООД. Оказа се, че приносът на тази фирма за разнообразието от инструменти не се свежда само до споменатата марка. „Евромастер Импорт Експорт” доставя още въздушни компресори (включително и описания в НС, 1-2/2002), цяла гама крикове, както и немалко ръчни професионални механични инструменти с търговската марка „Top Master”.

001_reider4V„Евромастер ИмпортЕкспорт” има десетгодишен опит в търговията с ръчни електрически и механически инструменти, вносител е на много приспособления, обков за мебели, скрепителни елементи и други, които влизат в обобщаващото понятие железария. Макар че фирмата има собствен магазин (София, СБ „Илиянци”, склад №3310 – срещу новия паркинг, тел. (02) 917 7541 и 088 418 604), тя работи основно като дистрибутор, т.е. търговец на едро. „Евромастер Импорт Експорт” има множество бизнес партньори в страната и съседите ни на Балканския полуостров.

Затова името ѝ донякъде остава в сянка и е познато предимно на специалистите от бранша, докато стоките, които тя внася, могат да се видят в много магазини навсякъде из страната.

В това се убедихме, щом пристъпихме прага на изложбения салон, чиито стени и под бяха отрупани с всевъзможни машини и инструменти, както се вижда и от снимките.

Това, което прави впечатление освен изобилието от всевъзможни стоки, са ниските им цени. В преобладаващата си част те са произведени в Далечния Изток – Китай, Индия и Тайван. Определено може да се каже, че това е световна тенденция, защото все по-голяма част от пазара на евтини инструменти, включително в държавите от Европейския съюз се пада на азиатските производители.

„Евромастер Импорт Експорт” ООД има свое представителство в Китай, което позволява непосредствен контрол върху конструкцията и качеството на произвежданите по нейна поръчка машини и инструменти, на влаганите в тях материали. Това е позволило на фирмата да налага собствените си марки машини и инструменти „Raider” и „TopMaster”. Тя има собствен сервиз в София и сама извършва гаранционното и следгаранционно обслужване на машините.

Fig1

Ръчни електрически машини Raider

Както подсказва името (нападател, завоевател) на тези машини амбицията на “Евромастер Импорт Експорт” е да ги наложи на нашия и на балканския пазар. Семейството ръчни електрически инструменти обхваща практически цялата гама от такива машини: различни ударно-пробивни бормашини, перфоратори и къртачи, акумулаторни бормашини и отвертки, ъглошлифовъчни машини, прободни триони, плоскошлифовъчни, лентови и делташлайфмашини, ръчна фреза и циркулярен трион, пистолет за горещ въздух, машина за полиране лаковото покритие на автомобилни купета и др. Тук сме показали част от тази колекция, като сме подбрали и няколко машини, на които ви предлагаме да обърнете внимание. fig5Много добър прием намира куфарчето, което съдържа двата най-необходими инструмента за всяка домашна работилница – бормашина и малка едноръчна ъглошлифовъчна машина. Показали сме и две шлифовъчни машини за обработка на дърво – плоскошлифовъчна и лентова шлайфмашини. От серията шест ъглошлифовъчни машини показваме най-големия и най-мощен модел. Особеното при него е наличието на трети, разположен от горната страна отвор за закрепване на допълнителната ръкохватка.

От бормашините сме подбрали двата най-мощни модела – показаните по-горе къртач и перфоратор.

Машините от серията „Raider” се продават с 6 месеца гаранция.

Всеки, на когото се е налагало да разкроява повече на брой летви под точно определен ъгъл, несъмнено ще оцени настолната машина, чийто циркулярен диск може да се върти около вертикална ос и същевременно безстепенно да се накланя встрани.fig2fig3

fig4

Механични инструменти TopMaster

Механичните инструменти от серията „TopMaster” се отнасят към класа на професионалните инструменти и за това съответно са изработени от качествени материали с технологии, които позволяват да им се даде т. нар. доживотна гаранция. С две думи, ако такъв инструмент се повреди или счупи по вина на производствен дефект, той се подменя с нов, независимо кога е бил купен.

Колкото до асортимента, всеки опит за описание е безсмислен и затова разчитаме на визуалната представа (вж. снимките). Тук ще се намери всичко, от което домашният майстор се нуждае.

Topmaster_s

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото