В категории: Брой 5-6/2010, Електроника, Представяме ви, Хоби

HI-FI EXPO СОФИЯ 2010 – първото изложение за озвучителна и видеотехника в България

Изложението за Hi-Fi техника, което се проведе от 3 до 6 юни в грандхотел „София“, бе не само първото по рода си у нас. То бе уникална, невиждана и по-точно нечувана досега проява по качеството и разнообразието на демонстрираните на живо музикални и видеоуредби, производство на най-реномирани световни производители. Изложението е естествен резултат от развитието на създадената преди две години фирма Киров HIGH-END с тясна специализация внос на звуковъзпроизвеждаща техника и цялостно проектиране и изграждане, включително от гледна точка на акустиката, светлинните и други ефекти, способстващи за по-доброто възприемане на музикалните произведения. Подобно на фирмата майка, и новата фирма от фамилията „Киров“ бе създадена с прицел към професионалната техника, към най-доброто, което в момента се създава и предлага по света. Съответно клиентите ù са не само хора, които разбират от качествен звук и цялостно възприемане, но и могат да платят цената за неповторимите си преживявания в собствената си домашна музикална и видео зала. Икономическата криза забави изграждането на огромния за мащабите на страната ни демонстрационен музикален център, който се изгражда върху площ от 1300 m² на територията на централния офис на фирмата на бул. „Царица Йоана“ 49 в София.

Етап в развитието на Киров HIGH-END и налагането на ново разбиране към домашната техника за звуко- и видеовъзпроизвеждане бе организираното изложение HI-FI EXPO СОФИЯ 2010 с непосредствен изпълнител рекламната и PR агенция CAS. Необичайното за нас българите решение изложението да се проведе в централен луксозен хотел, като заеме 25 стаи, всъщност е световна практика за подобни прояви в Лас Вегас, Милано, Бристъл и други световни центрове. Водещото в случая е не толкова луксозната обстановка, която предоставя сградата, а това, че всяка от тези 25 стаи бе оборудвана като самостоятелно студио за звуковъзпроизвеждане, така че посетителите да могат необезпокоявани да се наслаждават и да оценят изтънко възможностите на цялостно конфигурираните музикални уредби на водещите световни марки. Всяко от тези студиа бе подготвено така, че да наподобява възможно най-точно типични за жилището помещения – домашен кинотеатър, просторен хол, всекидневна, спалня и т.н. Всяко от тези помещения налага специфични изисквания към начина на слушане на музика и подходящите за това уредби.

За четирите дни изложението бе посетено от над 2500 души, повечето от които бяха силно мотивирани ценители на качествения звук и познавачи на звуковъзпроизвеждащата техника. Бяха показани всевъзможни, при това повечето футуристични, модели на озвучителни уредби – тонколони, оптични възпроизвеждащи устройства, грамофони за винилови плочи, предусилватели и крайни усилватели, проектори и екрани, плазмени и LCD телевизори, кабели от въглерод, сребро и платина и много други, бихме казали, чудеса на съвременната електроника. Много широк бе и ценовият диапазон на демонстрираните системи и компоненти за тях – от 1000 лв. до 500 000 лв.

Всичко това не подлежи на описание – то трябва да се види и най-вече да се чуе. При това не е необходимо да се чака следващото изложение HI-FI EXPO, защото показаното на тазгодишното изложение може да се изпробва по всяко време в демонстрационния център на Киров HIGH-END – бул. „Царица Йоана“ 49 в столицата.

За повече информация и поръчки посетете електронния магазин на фирма „Киров“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото