В категории: 2016, Брой 9-10/2016, Градина

Пълен справочник за машини STIHL и VIKING – приложение за смартфони и таблети

app1

Живеем във века на информационните технологии и интернет, във времето, когато „умните“ мобилни телефони и таблети са основният прозорец за връзката със света и безмерния океан от информация в световната мрежа. Като една от най-реномираните световни марки за машини и инструменти за градината, селското и горско стопанство, с огромна клиентела и верни привърженици във всяко кътче на земното кълбо, STIHL е в крак и с най-новите тенденции за достъп до информацията. Поредната стъпка в тази насока е създаването на приложение, разработено от STIHL за двете основни операционни системи за смартфони и таблети – Android и iOS (версия 9.03 и по-нова).

2

Приложният информационен продукт на STIHL е безплатен, а инсталирането му е в максимална степен опростено според начина, предвиден от производителя за съответната операционна система на устройството. Към момента той е наличен на 10 езика, сред които е и българският. Това бихме могли да приемем и като сигурен белег за предпочитанието и разпространението на марките STIHL и VIKING в България. Останалите езици, с които работи приложението, са немски, английски, норвежки, датски, финландски, френски, холандски, испански и шведски.

Последната към началото на октомври т.г. версия на приложния продукт е 3.4, актуализирана на 29.09.2016 г. Обемът й е 26,8 MВ. Очевидно това е началото, като приложението ще се развива, актуализира и обогатява непрестанно, заедно с развитието на продуктовата програма на немската компания, респективно съдържанието на нейния официален сайт. Така всеки притежател на смартфон или таблет ще разполага с актуална към момента пълна и подробна информация за всичко, свързано с машините и инструментите с марките STIHL и VIKING, необходима му, за да направи своя личен, добре информиран оптимален избор при търсене на даден продукт или консумативи за него, за правилната му експлоатация и подходящите работни инструменти за дадена дейност.

3

За секунди човек може да получи на екрана на устройството си карта с точното местоположение на дистрибуторите на STIHL в дадено населено място, да избере разположения най-близо или да го намери по име. Използвайки GPS навигация, смартфонът може да ви даде информация за местоположението на дистрибутора и да ви заведе до него, било пеша, с автомобил или друго превозно средства от мястото, на което се намирате в момента.

app11

Приложението съдържа пълна техническа информация за всички подредени по групи продукти с марките STIHL и VIKING, позволява намиране на дадена машина, било чрез въвеждане на наименованието на модела, било чрез директно сканиране и разчитане на нейния баркод.

Освен текстова информация, включително актуалните към момента продуктови и експлоатационни брошури, приложението STIHL може да предоставя подробни указания за работата и поддръжката на машините във вид на видеофилми, както и чрез добре илюстрирани със снимки текстови указания, например за смяна на главата за косене. Приложението предоставя и редица необходими и полезни в практиката указания, като например необходимото количество масло, което трябва да се добави към бензина за получаване на оптимална по състав двутактова горивна смес. Сметки вече не са необходими. Достатъчно е с пръст да се премести плъзгачът, показващ количеството на бензина, при което програмният продукт показва точно необходимото количество масло.

В заключение бихме казали, че новото приложение на STIHL е изключително полезно, защото предоставя най-достоверна, всеобхватна и важна, понякога и с решаващо значение информация, независимо къде се намира човек – в магазина, изпаднал в дълбок размисъл кой модел да предпочете или какъв работен инструмент е подходящ за неговата машина, било в гората или на полето, стига да се намира в обхвата на покритие на оператор на мобилни комуникационни услуги. Приложението съдържа и особено ценна практическа информация, подробни ръководства за работа с всяка от машините STIHL и VIKING, така, както тя се намира и на официалния сайт на STIHL. С текст, снимки и филми са пояснени всички основни дейности по обслужване и поддържане на машините, като заточване на веригата на верижните триони, смяна на главите за косене и т.н.

img_1080

Софтуерният справочник е само на няколко месеца и тепърва предстои да се развива и обогатява с информация за радост и в полза на хората, били те професионалисти или любители, избрали марките STIHL и VIKING.

Забележка: Поради езиковата настройка на смартфона, менюто при едно от екранните изображения е на немски.

За повече информация вижте сайта на „Андреас Штил“ ЕООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2016, Брой 9-10/2016, Градина

Ключови думи


 
към началото