В категории: 2017, Актуални статии, Брой 3-4/2017, Градина, Инструменти

Комбинирана мининожица за декоративни храсти и трева RAIDER

Комбинираната мининожица RD-GSSL02 е универсален инструмент за фино, често нетрадиционно оформяне на декоративни храсти чрез придаване на кълбовидна, цилиндрична, конична, квадратна или дори спираловидна форма. Въпрос на творческо въображение и вродени възможности на самото растение. Същевременно тя отлично замества обикновената механична ръчна ножица за рязане на треви и друга сходна растителност, прораснала между камъни, цветя или декоративни храсти. Ножицата е майсторски инструмент, подходящ за творческо извайване и придаване на необичайни за природата форми на растения, за обрязване на трева там, където типичните специализирани инструменти – ножици за жив плет с дълъг режещ гребен или тримери за трева са в пълна невъзможност да се справят. Такъв инструмент винаги ще се намери приложение в декоративната градина. Това обяснява защо повечето производители на градински електроинструменти включват в продуктовата си гама и ножици от този вид.

Ножицата RD-GSSL02 е комплектувана с две режещи гарнитури. Едната наподобява обичайните ножици за жив плет, но с тази съществена разлика, че дължината на режещата част тук е само 120 mm. Подвижният гребен има 6 двустранно заточени зъба, а неподвижният – 7. Максималното разстояние между всяка двойка зъби е 8 mm, което определя и максималната дебелина на клонките, които ножицата може да реже. Честотата на движение на подвижния гребен е 1000 minˉ¹.

Другата гарнитура е предназначена за рязане на треви. Освен култивирани видове тя се справя отлично и с диворастящи треви с по-дебели и жилави стъбла. При тестването й в реални условия, ножицата сряза безпроблемно и кукуряк с дебелина на стъблата около 7 mm. Широчината на рязане е 8 cm. Смяната на едната гарнитура с другата става лесно и бързо след сваляне на капака, покриващ задвижващия механизъм – двойка зъбни колела с ексцентрично разположен къс вал. Капакът се освобождава чрез натискане на бутон, а заключването му става от само себе си чрез избутване до упор.

Ножицата се захранва от вградена в ръкохватката литиево-йонна батерия с напрежение 7,2 V и капацитет 1,5 Ah. Зареждането й става с външно устройство, чийто нисковолтов кабел се свързва към куплунг в задния край на ръкохватката. Ножицата има LED индикатор, показващ степента на зареждане на батерията.

Ръкохватката с диаметър 42 mm e удобна за държане, добре приляга и към деликатна женска длан. Усещането за комфорт се подсилва и от еластичното гумено покритие върху горната й страна.

За предпазване от нежелано включване на електродвигателя пусковият бутон е блокиран от двустранно достъпен върху ръкохватката блокиращ бутон. Освен това машината има и предпазно електрическо ключе, намиращо се под индикатора със светодиоди. То прекъсва централно подаването на електрически ток от батерията към електродвигателя.

Ножицата тежи 612 kg с гарнитура за рязане на храсти и 548 g с гарнитурата за рязане на трева.

Цената й е 54,98 лв.

Комбинирана мининожица за декоративни храсти и трева RAIDER
от
кл.думи: ,
4,5 / 5 звезди
Мининожица за декоративни храсти и трева RAIDER Атрактивен, удобен за работа уред с акумулаторно захранване, предназначен за декоративно оформяне на индивидуално засадени храсти, за подрязване на трева и др.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото