В категории: 2017, Брой 12/2017, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти, Ремонти

Ударна бормашина DeWALT D21570

Това е професионална бормашина с ударно действие. Тя е отличен електроинструмент с универсално приложение. Надхвърля възможностите на обикновените бормашини, в много голяма степен задоволява потребностите при пробиване на отвори в тухлен зид – предимно за закрепвания с дюбели. Позволява пробиване в стомана на отвори с диаметър до 16 mm, а в тухлен зид ‒ обичайно в диапазона от 5 до 10 mm. При необходимост машината може да се справи и с пробиване на отвори с диаметър до 22 mm. С боркорона с диамантeни зърна в тухлен зид изрязва отвори с диаметър до 127 mm.

С мощност на електродвигателя 1300 W и посочените възможности за пробиване, този модел е с най-големи възможности сред останалите актуални към момента бормашини с ударно действие на американския концерн DeWALT.

Машината има двускоростна механична предавателна кутия, което в съчетание с електронното управление на електродвигателя позволява плавно регулиране на честотата на въртене в диапазоните 0–1250 и 0–3500 min¯¹.

Като все повече от новите електроинструменти на DeWALT, и тази бормашина принадлежи към групата машини, обозначена със знака Perform Protect. Това е цялостна програма, която DeWALT развива от 2007 г. насам. Целта й е компанията да разработва и произвежда най-пълната програма от безопасни, високопроизводителни професионални строителни електроинструменти в световен мащаб. Всички машини от програмата Perform Protect изпълняват най-строгите изисквания в една или повече области, като най-голямо внимание се обръща на отделяните вибрации, запрашаването на околната среда и сигурния контрол по време на работа. Най-общо казано, това означава намаляване с около 50% на нивото на вибрациите, чиста от запрашаване околна среда, иновативни конструктивни решения, осигуряващи контрол върху машината с цел предпазване на работещия от една страна, и от друга – на самата машина от повреждане.

В случая се гарантира, че D21570 е изключително здрава, производителна и сигурна при работа професионална бормашина. Изработката на механичните детайли и тялото на предавателната кутия гарантират нейната здравина и дълготрайност. Класическият изцяло метален челюстен патронник със зъбен венец подсказва същото.

Допълнителната ръкохватка също е с масивна, с антивибрационно изпълнение и гумено покритие. Такова покритие има и ергономично оформената основна ръкохватка.

Машината има ограничаващ големината на въртящия момент съединител, който предпазва работещия в случай на внезапна поява на обратен удар и опасност от неконтролирано рязко завъртане на машината при заклинване на инструмента. Разполага с електронна система, която я предпазва в случай на претоварване и причиненото от това прегряване на двигателя. При възникване на проблем тя сигнализира посредством светодиод, разположен върху горната страна в задния край на тялото на машината.

Пусковият бутон може да бъде блокиран в натиснато положение, което е улеснение при продължителна работа. Новаторско решение е и механизмът за избор на режима на работа – пробиване с въртеливо движение на I или II скорост, пробиване при включено ударно действие. Той се избира чрез завъртане на гривна, намираща се в предния край на редуктора.

Теглото на бормашината е 3 kg.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото