В категории: Брой 9-10/2007, Ремонти, Строителство

Монтиране на стъпалата на бетонни и метални стълби с дюбели

Нерядко срещано решение е разполагането на стълбата за горния етаж в обитавано помещение. Най-често се използва метална носеща конструкция с дървени стъпала. Такива стълби се продават готови или се правят по поръчка. Няма никакъв проблем обаче човек сам да проектира, разкрои и завари стълбата от кухи метални профили. Закрепването на стъпалата също е улеснено в максимална степен, ако са използват специалните за това дюбели:

» fischer TB за монтиране към метални профили, бетон, плътни тухли или естествен камък.

» fischer TBB, който представлява модификация на първия и е предназначен за монтиране в бетон, като за целта е специално удължен.

С тези дюбели стъпалата се монтират много лесно и бързо, а освен това еластичната глава на дюбела предотвратява скърцането на стъпалата при стъпване върху тях.

В носещите метални профили се пробиват две двойки отвори за дюбелите, а в тях се поставят метални конусчета с остър връх (използват се за дърводелски сглобки с кръгли дибли). За маркиране на отворите от долната страна на стъпалата дюбелите се закрепват в отворите си чрез завиване на винта, и по маркираните центрове в стъпалата се пробиват отворите за главите на дюбелите. В тях се капва лепило и стъпалата се поставят на мястото си.

 

За допълнителна информация посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг”.

Коментари и въпроси

2 Коментари към “Монтиране на стъпалата на бетонни и метални стълби с дюбели”

георгиева | октомври 12th, 2011 at 11:57 pm

Моля кажете ми каква е цената на такава стълба и за материали и за труд?на стъпало и размер ли се плаща?
има ли кой да ми направи такава ,ако цената ме устройва?
„Направи сам“: В статията е описана технологията за монтиране на стъпалата с помощта на специализирани дюбели на фирма Fischerduebel. Този начин силно улеснява работата, осигурява се необходимата здравина на закрепване и същевременно позволява човек сам да се справи със задачата. Публикуваме запитването, защото биха могли да Ви отговорят читатели на списанието, които разполагат с информация за фирма, която извършва такива услуги.

Надежда | януари 26th, 2012 at 12:13 pm

И мен интересува цена на такава стълба

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 9-10/2007, Ремонти, Строителство

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото